Acasă Timp liber Scandal URIAS la Opera Nationala din Bucuresti! Toate spectacolele IN PERICOL!

Scandal URIAS la Opera Nationala din Bucuresti! Toate spectacolele IN PERICOL!

506
La Opera Naţională a izbucnit un scandal acum câteva zile, imediat după numirea ca director interimar a dirijorului Tiberiu Soare. Noul şef a dispus ca Johan Kobborg, coordonatorul baletului, să nu mai figureze pe site-ul instituţiei ca director al corpului de dansatori. Kobborg s-a simţit umilit şi-a anunţat că pleacă de la Operă.
Cert e că, în ultimii 2 ani, sub conducerea lui Kobborg, baletul Operei Naţionale a făcut performanţă. Stau mărturie spectacole ca „Giselle”, „La Sylphide”, şi, mai nou, premiera „Manon”.
De la ce au pornit tensiunile în corpul de balet al Operei Naţionale nu e clar. Cert e ca reprezentaţiile cu „Manon” din weekend sunt în pericol să nu se ţină. Celebra balerină Alina Cojocaru a anuntat pe Twitter că nu va dansa duminică seara. I s-a raliat şi cealaltă solistă, Marina Minoiu, anunta TVR.
Johan Kobborg, coordonatorul baletului din ultimii ani, şi partenerul de viaţă al Alinei Cojocaru, a postat un mesaj în care arată cum vede el conflictul cu directorul interimar al Operei.

„Am învăţat de la voi, oameni ai acestei ţări să iau atitudine şi să rămân ferm pe poziţie. Şi voi face acest lucru în continuare în faţa a ceea ce ştiu că va reprezenta o întoarcere în trecut, când această companie era condusă de teamă şi teroare şi când tot ce era bun şi adevărat lipsea. Ştiu că actuala conducere va face exact acest lucru. Pot suporta umilirea mea publică, dar nu îi pot privi distrugând credinţa atâtor oameni frumoşi”, a scris Johan Kobborg pe o pagină de socializare.

De cealaltă parte, Tiberiu Soare spune că nu vrea să renunţe la serviciile lui Kobborg şi că a scos de pe site titulatura acestuia de director artistic al baletului pentru că funcţia nu era prevăzută în organigramă.
Johan Kobborg a refuzat să participe la Ministerul Culturii la o discuţie mediată de ministrul Vlad Alexandrescu.
Ministrul crede că s-ar putea face totuşi o modificare de organigramă, ca să-i fie dată o funcţie onorifică danezului.

<