”E o autosuspendare, a fost propria mea voință pentru că am vrut să protejez imaginea premierului, a guvernului și a PSD. Mi-am dorit să protejez imaginea premierului proaspăt intrat în mandat”, a spus Firea.

”E un scandal pentru ca Gabriela Firea să nu candideze la Primăria București”, a spus ea.

Reclama

Ea a adăugat că ”sunt absolut convinsă că într-un timp rezonabil se va afla motivele pentru care ancheta s-a transformat într-o campanie împotriva mea și a soțului meu”.

”S-a declanșat o campanie împotriva mea pentru că mi-am anunțat candidatura la primăria București. E normal ca toți cei care doreau ca PSD să nu recâștige PMB să își unească forțele”, a mai spus Firea.

Întrebată dacă va mai candida la Primăria București, Gabriela Firea a spus: ”candidez dacă voi avea susținerea totală pentru mine”.

Reclama

Fosta ministră a Familiei a spus că singura legătură cu scandalul a fost că Ligia Gheorghe, consiliera sa de la acel moment, a făcut parte din conducerea organizației care gestiona azilele. ”Nu a existat nici o implicare a mea”, a spus ea.

Întrebată dacă există un interes din interesul PSD ca ea să nu candideze la primăria București, Firea a spus că ”nu vreau să dau crezare celor care spun că s-au bucurat și oameni din PSD. Cei care vin cu astfel de informații sunt cei care vor să distrugă PSD”.

Gabriela Firea a relatat faptul că Marcel Ciolacu i-a transmis în ziua demisiei că rămâne candidata PSD la primăria București.

Reclama

”Voi accepta orice decizie luată de PSD privind candidatura la primărie pe bază de sondaje și analize. Eu sunt om de echipă”, a încheiat Firea.