Comorile Egiptului

Revolutie pe A2: Oameni inzapeziti, care au ignorat sfaturile autoritatilor si au plecat nepregatiti la drum, se plang acum ca au fost lasati sa MOARA!

In: Actualitate

Fără mâncare, apă sau combustibil. Aşa au îndurat frigul oamenii din zecile de maşini rămase înzăpezite pe Autostrada Soarelui. Oamenii au aşteptat cu orele un semn de la autorităţi.

„Suntem pe drumul Bucureşti spre Constanţa la kilometrul 77-78. Am plecat la ora 03:00 din Bucureşti, deci nu era ce este acum, se mergea destul bine când am plecat. Suntem mai multe persoane în microbuz şi sunt multe maşini în faţa şi spatele nostru. Maşina nu face faţă la căldură, din cauza viscolului”, spunea o telespectatoarea Digi24.

„Suntem de aproape 11 ore aici, acum s-a mişcat, s-a ajuns la noi. Am sunat disperaţi, ne amânau, să avem răbdare, să avem răbdare. De mâncare nu avem, este frig, la toaletă nu putem să mergem. Este groaznic”, spunea aceeași femeie câteva ore mai târziu.

Salvarea a venit pentru unii după 17 ore de aşteptare.

„Am fost loviţi din spate de un alt microbuz. N-am mai putut să înaintăm şi am fost obligaţi să stăm în acelaţi loc 13-14 ore. Într-un final am ajuns într-un adăpost, o sală de sport. Copiii i-am luat pe fiecare în parte. Dacă bagă zăpadă prin spate şi era şi curent în maşină le-am masat picioruşele i-am încălzit să nu înceapă să plângă”, a spus Șerban Ionuț, unul dintre cei rămași blocați.

„Am reuşit să ajungem la Drajna. Am stat 17 ore blocaţi în zăpadă, noi şi mulţi alţii ca noi. Nu ne-a întrebat nimeni nici dacă ne e foame, nici dacă ne e sete. Ne-au adus aici în comandamentul secţiei de drumuri. Pe o listă am trecut ce să ne cumpere de mâncare ca să nu murim până dau drumul la drum”, a spus Oana Florescu.

Loading...

Ovidiu Tătăranu, purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, regretă această situație, însă acestea sunt condițiile în care și colegii săi din ISU merg la intervenții.

„Colegii mei au făcut eforturi mai mult decât omenești pentru a ajunge la fiecare dintre ei, pe parcursul celor 30 de ore de cod portocaliu și roșu, când zăpada nu a contenit, iar vizibilitatea a fost zero. Fiecare caz a fost o prioritar și fiecare persoană a fost dusă într-un spațiu de cazare”, a declarat oficialul ISU.

„I-am luat cu camioanele, e adevărat, cu prelate. (…) Se plângeau de condițiile noastre. Poate n-ar trebui să spun, dar exact în aceleași condiții mergem și noi la intervenții. Nu există alte condiții în care ar fi putut fi transportați. Am făcut tot ce s-a putut că să ajungem ieri repede la fiecare și ne-am făcut griji pentru fiecare, pentru că știam că trece timpul. Echipajele au făcut eforturi supraomenești. Suntem mulțumiți că am putut să le oferim un adăpost și am reușit să ajungem la fiecare”, a mai spus Ovidiu Tătăranu.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului

Aproximativ 100 de persoane blocate pe A1, A2 sau alte drumuri au fost aduse în Capitală cu ambulanţe pentru victime multiple, a anunţat coordonatorul SMURD, dr. Bogdan Opriţa, citat de Mediafax.

„Până la ora 13.00 au fost aduse în Capitală 78 de persoane de pe A1 şi A2, ulterior ambulanţele transportând alte 22 de persoane. Cinci dintre persoanele aduse în Capitală au fost transportate la spital, respectiv câte două la Pantelimon şi Grigore Alexandrescu şi una la Spitalul Universitar de Urgenţă, dar fără ca acestea să prezinte probleme serioase de sănătate”, a declarat dr. Bogdan Opriţa.

Afla mai multe din Bucuresti

Propunere: Filosoful Mihai Sora, cetatean de onoar... Consilierii generali USR propun acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Capitalei filosofului Mihai Şora, în semn de recunoaştere a activităţii sa...
Firea scumpeste parcarea in Bucuresti cu 60%, de l... Tarifele orare de parcare în Capitală se vor scumpi începând cu 1 iunie, potrivit unui proiect care ar putea fi adoptat de Consiliul General mierc...
Bucurestiul asa cum nu l-ai mai vazut! Functionari... Jurnalistul Catalin Tolontan publica pe blogul personal o ancheta despre viata ascunsa a Bucurestiului, despre modul in care sunt santajati functionar...
Femeile insarcinate vor primi cate 2000 de lei, aj... Primăria Capitalei ar putea oferi vouchere în valoare de 2.000 de lei femeilor însărcinate, pentru plata medicamentelor şi a serviciilor medicale,...
Primaria capitalei a lansat o licitatie de peste 6... Primăria Capitalei a demarat procedurile pentru reabilitarea pricipalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa. Potrivit ...
Traseul tramvaiului 1/10 va fi delimitat aproape i... Primăria Capitalei va delimita linia tramvaiului 1/10 de restul traficului după modelul liniilor 21 și 41, potrivit unui proiect care va fi discutat s...
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

Back to top

Share Page

Close