Peste 500 de jandarmi şi în jur de 280 de poliţişti vor acţiona în Capitală pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a Arenei Naţionale, precum şi pe traseele de deplasare a suporterilor la partida de fotbal dintre FCSB şi Lazio, care se va disputa joi, începând cu ora 22,05.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru buna desfăşurare a acestei competiţii sportive internaţionale, deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor, precum şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.
În dispozitivul de ordine publică se vor afla jandarmi din cadrul echipelor de dialog, vorbitori de limba engleză, care vor participa la această misiune cu scopul de a asigura o bună relaţionare cu suporterii echipei oaspete. Aceştia vor fi sprijiniţi de către trei reprezentanţi din cadrul Clubului Lazio – specializaţi în gestionarea competiţiilor sportive cu grad ridicat de risc, care au misiunea de a facilita dialogul şi transmiterea principalelor mesaje ale autorităţilor române, precizează sursa citată.
De asemenea, specialişti din cadrul Serviciului de prevenire al Jandarmeriei Capitalei vor împărţi suporterilor oaspeţi flyere în limba engleză cu principalele recomandări din legislaţia naţională referitoare la desfăşurarea competiţiilor sportive.
Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 20,00 doar pe bază de bilete şi invitaţii, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion Jandarmeria le recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.
Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă, se mai arată în comunicatul citat.
Totodată, peste 280 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere, cu ocazia acestui meci. Poliţiştii vor acţiona atât pentru menţinerea ordinii publice în proximitatea stadionului, cât şi în alte zone de interes operativ, asigurând, totodată, accesul auto al riveranilor în zonele în care a fost blocată sau deviată circulaţia rutieră, se arată într-un comunicat al DGPMB.
În acest sens, poliţiştii vor organiza şi intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de metrou şi în mijloacele de transport în comun, urmând a lua măsuri de prevenire a înşelăciunilor comise prin diferite moduri de operare, a acostărilor de persoane, furturilor din genţi sau buzunare, respectiv a furturilor de/ din auto.
Totodată, Poliţia Capitalei va accentua activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi a faptelor de natură să împiedice desfăşurarea normală a acestui eveniment.
Poliţiştii rutieri îşi vor intensifica acţiunile derulate pe principalele artere de circulaţie, în punctele ce prezintă risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, limitării excesului de viteză şi depistării celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.
În contextul desfăşurării meciului FCSB – Lazio, joi, începând cu ora 19,30, se va restricţiona traficul rutier, cu excepţia RATB, progresiv, în funcţie de afluenţa publicului şi dacă situaţia o va impune, astfel:
* bd. Pierre de Coubertin, între str. Vatra Luminoasă şi rondul de la intrarea în Stadionul Naţional Arena sau Şos. Pantelimon şi rondul de la intrarea în stadion, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson;
* str. Maior Coravu, între Şos. Mihai Bravu şi intrarea în Stadionul Naţional Arena, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson;
* str. Tony Bulandra între str. Vatra Luminoasă şi rond str. Maior Coravu
* bd. Basarabia între Piaţa Hurmuzachi şi bd. Chişinău.
Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule să folosească mijloacele de transport în comun pentru a evita blocajele de trafic; să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de arena sportivă; să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate; să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere; să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de suporteri şi să evite pe timpul deplasării manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

<
Transparenta face diferenta