Europarlamentarul PNL Rares Bogdan a cerut vehement, duminica seara, conducerii PNL sa inceteze sa mai accepte in partid primari sau parlamentari de la PSD.

<

”Il atentionez public pe Ludovic Orban si pe colegii mei sa inceteze cu traseismul. Ii rog frumos sa inceteze cu cel mai josnic trafic de persoane, trafic de sclavi, pentru ca este cel mai josnic in democratia romaneasca. Ii rog sa inceteze. Echivaleaza cu faptul ca PNL recunoaste ca nu are suficienti oameni si suficient de buni pentru a guverna si este nevoie sa ia de la PSD.

Ii atentionez public sa inceteze orice transfer inclusiv de deputati si senatori pentru ca ii voi ataca public, inclusiv pe Ludovic Orban. M-am saturat sa tac, m-am saturat ca partidul meu sa fie pus in genunchi.

Sunt transferuri mizerabile de oameni care nu au ce cauta in PNL. Nu stiu ce le-au promis colegii mei, dar va spun ca nu au ce cauta cei de la PSD pe listele PNL. Il voi ataca furibund pe orice lider PNL care va pune pe liste parlamentari PSD. Ii voi ataca furibund. Transferurile sunt o boala a democratiei. Nu exista o chestiune mai grava pentru democratie decat traseismul politic.

In urmatoarele saptamani si luni se va auzi mult de mine pentru ca nu voi mai putea sa tac. Am tacut mai mult decat era cazul, am incercat sa fiu un soldat disciplinat”, a declarat Rares Bogdan.

Presedintele Klaus Iohannis a criticat dur, de mai multe ori, chiar si racolarile facute de PNL in randul primarilor PSD.

„Va spun franc, nu vad cu ochi buni aceste racolari. Eu am fost dintotdeauna si sunt si acum impotriva traseismului politic. Traseismul politic este o boala grava a politicii romanesti si ori de cate ori am avut ocazia m-am exprimat public impotriva traseismului politic. Eu nu mi-am schimbat opinia”, a spus apasat Klaus Iohannis.