Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că majorarea punctului de pensie cu doar 14% a fost „atât cât s-a putut”. Klaus Iohannis a explicat că economia României își va reveni și că acest lucru va permite în anii următori creșteri de alocații și de pensii, precum și bani pentru investiții. 

<

„Economia își va reveni și va permite un parcurs normal care înseamnă creșteri de alocații și pensii de investiții. Noi ne pregătim de ani de creștere, nu de reducere. Pentru ca această creștere să fie semnificativă, pentru asta m-am bătut și eu la nivel european”, a declarat președintele.

Klaus Iohannis a precizat că nu vor exista tăieri de pensii și de salarii și că această retorică este una „pesedistă”. 

„Nu s-a vehiculat niciodată vreo tăiere de salarii și de pensii. E o prostie pesedistă aruncată în spațiul public din motive electorale. E clar că bugetul pe anul viitor trebuie construit cu mare grijă. E de preferat ca bugetul să fie discutat și aprobat de noul Parlament după alegerile parlamentare. Nu se discută despre tăieri de salarii și pensii. Este exclus așa ceva”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai adăugat că actuaele majorări au fost făcute în limita bugetului.

„Toată lumea trebuie să înțeleagă că bugetul țării nu permite tot ce ne dorim. Este regretabil că PSD nu a înțeles și continuă să dea impresia unor persoane că s-ar fi putut mai mult. Nu s-ar fi putut mai mult. Aceste încercări ale PSD-ului de a corecta prin Parlament finanțele țării este jalnică, este o abordare populistă, electoralistă. Mai mult decât s-a decis până acum nu este posibil în acest an. Finanțele publice nu pot fi extinse. Asta este realitatea. Nu am vrut pandemia dar trebuie să gestionăm resursele publice astfel încât lucrurile să funcționeze. O abordare sănătoasă este cea mai responsabilă”, a mai declarat Iohannis.

Transparenta face diferenta