Intra in contact cu noi

Sectorul 2

Proiect revolutionar pentru Bucuresti anuntat de noul primar al Sectorului 2

Publicat cu

pe

Noul primar al Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunta un set de planuri care vor modifica radical modul in care acum arata cel mai mare sector din Capitala.

Una dintre propunerile sale este realizarea unei „linii verzi pentru biciclete”, cu o lungime de 3,5 kilometri, intre Obor si intersectia dintre Calea Floreasca si Soseaua Fabrica de Glucoza. Tot pentru incurajarea transportului alternativ ar urma sa fie realizate parcari securizate pentru biciclete in zonele rezidentiale, care sa poata fi folosite pe baza de card, a declarat Mihaiu intr-un interviu pentru Agerpres.

Alte masuri vizeaza amenajarea malurilor salbei de lacuri, care sa devina locuri de petrecere a timpului liber, plantarea a 100.000 de arbori pe raza sectorului, implementarea proiectul „Nicio strada fara bolta verde”, prin realizarea aliniamentelor de copaci.

Reclama

„Din pacate, multe spatii verzi din Sectorul 2 au fost trecute in construibil prin acest PUZ Coordonator si daca vom castiga aceasta batalie referitoare la PUZ Sector 2 vom recupera mare parte din spatiul verde si acolo se vor putea reface. Dar mai am in program si un proiect care se numeste ‘Nicio strada fara bolta verde’. In acest moment avem foarte multe strazi in Bucuresti in care vedem doar betoane. Copacii, pe langa faptul ca arata bine, sunt un factor anti-poluare. Vara, o strada care are copaci este mult mai racoroasa. Economisim si aer conditionat daca avem spatiu verde. Imi propun ca pe fiecare strada sa existe aliniamente de copaci, in asa fel incat sa avem toate strazile cu bolta verde”, a mai spus Mihaiu.

Si salba de lacuri va fi amenajata.

„Ar trebui sa fie o zona de agrement superba. Din pacate, in acest moment sunt lasate de izbeliste. Va trebui sa facem un proiect integrat. Luciul apei este in administrarea ALPAB. Va trebui sa fie o colaborare inter-institutionala cu Primaria Capitalei si cu Apele Romane. Cu siguranta va trebui sa redam salba de lacuri bucurestenilor, pentru ca in acest moment este complet ignorata si spatiul de langa lacuri – acesta este in mare parte in administrarea Sectorului 2, acolo unde nu este proprietate privata – va trebui sa redam aceste spatii, care ar putea sa fie superbe, bucurestenilor. Sa facem acolo locuri de petrecere a timpului liber, pentru jogging, mers cu bicicleta. Putem sa facem si croaziere pe aceste lacuri, dar acesta este un proiect mai indelungat, pentru ca organizarea de croaziere tine de mai multi factori destul de tehnici. Dar cu siguranta ceea ce avem de facut este sa redam salba de lacuri bucurestenilor, nu doar locuitorilor Sectorului 2”, a mai spus Mihaiu.

Reclama

Un alt proiect este amenajarea Parcului Garii Obor, acesta va avea 7 hectare.

„Cei care au fost in strainatate au vazut ca de multe ori garile pot fi si in subteran. Zona Garii Obor este foarte putin utilizata. Inainte era folosita pentru marfuri care sa mearga la Obor si asa mai departe. Ceea ce imi doresc eu este ca in acea zona, in loc de sinele de cale ferata, care sunt la suprafata si care blocheaza si traficul si stau in mare parte nefolosite, sa fie un parc. Dar asta nu inseamna ca nu pastram Gara Obor. Pastram Gara Obor si ducem peroanele in subteran, asa cum se intampla in foarte multe locuri in strainatate. Nu este o distanta foarte mare in care acest lucru ar trebui sa se intample. Practic, s-ar sapa un tunel similar celui de la metrou, desigur pe infrastructura de cale ferata. Si asta ar insemna ca eliberam spatiul pentru un parc de 7 hectare. De asemenea, in jurul parcului se poate face un traseu de strazi prin care se deblocheaza zona Electronicii de zona Ferdinand – Obor, care acum sunt intrerupte de calea ferata. In acest fel mai deblocam putin si traficul. Are multiple beneficii acest parc. Este un proiect foarte ambitios pentru ca implica o coordonare intre multe institutii: Primaria Sectorului 2, Primaria Capitalei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Culturii – pentru ca Gara Obor este monument istoric, Ministerul Fondurilor Europene, pentru ca vom vrea sa facem acest lucru pe fonduri europene, si Ministerul de Finante – pentru realizarea intregului proiect.

Este un proiect foarte ambitios. Nu mi se pare fezabil intr-un singur mandat, dar mi se pare si pagubos ca un primar sa spuna: ‘Eu imi propun sa fac doar proiecte de patru ani, pentru ca mai departe nu mai stiu’. Ca primar trebuie sa ai o viziune un pic mai departe decat doar primul mandat. Si cred ca acest proiect ar putea fi realizat in doua mandate”, a mai spus primarul Sectorului 2.

Reclama

Sectorul 2

Promisiune electorala? Primaria Sectorului 2 anunta modernizarea Halei de Peste din Piata Obor

Publicat cu

pe

Primăria sectorului 2 a anunțat că va începe lucrările la modernizarea halei de pește, pentru a creşte gradul de confort al cumpărătorilor şi al comercianţilor care îşi desfăşoară activitatea în acest spaţiu. Decizia a fost votată în ultima ședință a Consiliului Local.

”Am hotărât să adaptăm proiectul iniţial de reabilitare a Halei Terminal la cele mai noi standarde europene şi să facem o reconstrucţie mai amplă. Nu ne rezumăm doar la reparații, ci vrem să izolăm termic şi la exterior clădirea, pentru a menține temperatura la un nivel optim în interiorul halei, fără pierderi de căldură, şi implicit, cu un consum mai scăzut de energie”, a transmis Primăria Sectorului 2 într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a instituției.

Primăria a mai anunțat că lucrările vor ține seamă și de nevoile persoanelor cu dizabilități.

„Considerăm că fiecare persoană are dreptul la o viaţa independentă, motiv pentru care în Sectorul 2 nu lăsăm pe nimeni în urmă şi accesibilizăm Hala Terminal pentru ca fiecare client să își poată face cumpărăturile fără efort, indiferent de nevoile sale”, se scrie în comunicat.

Vor fi executate reparații atât la interiorul cât și la exteriorul clădirii, vor fi refăcute instalațiile sanitare, electrice și termice, iar hala va fi recompartimentată. Astfel, va fi oprită degradarea imobilului, care va fi readus la standardele optime de utilizare.

Lucrările vor dura 12 luni din momentul începerii lor, iar investiția va fi de aproximativ 1,38 milioane de euro.

„Pentru suprafaţa de 2284.20 mp este necesară o investiţie în valoare totală de 6.902.020,72 lei fără TVA. Proiectul de modernizare va dura 12 luni de la momentul începerii lucrărilor”, mai precizează Primăria Sectorului 2.

Continua sa citesti

Sectorul 2

Campania „Începem Școala Sănătos” – servicii medicale gratuite pentru locuitorii Sectorului 2 din București

Publicat cu

pe

Monica Anisie, președintele Comisiei de Învățământ din Senat și președintele PNL Sector 2, continuă campania „Începem Școala Sănătos”, organizată împreună cu Asociația „Platforma pentru Educație Competitivă” și sprijinită de Organizația Femeilor Liberale a filialei PNL Sector 2.

Între 13 și 15 septembrie, orele 16:00-19:30, toți copiii, dar și însoțitorii acestora vor avea parte de consultații gratuite în specializările: medicină generală, oftalmologie, dermatologie, diabet și nutriți, acestea fiind realizate de către personalul medical al clinicii Noblesse. Evenimentul se află la a doua ediție și obiectivul acestuia este creșterea accesului la servicii de calitate în domeniul sănătății pentru locuitorii Sectorului 2 al Capitalei.

„Începutul de an școlar vine cu multe responsabilități pentru părinți. Eu, ca profesor, dar și ca părinte, înțeleg acest lucru. Cred că fiecare copil trebuie să aibă acces la educație și la servicii de sănătate de calitate. „Începem școala sănătos” este un proiect care îngrijește, dar și educă atât copiii, cât și părinții cu privire la atenția pe care trebuie să o acordăm sănătății. Ca și anul trecut, mă voi bucura să fiu în mijlocul copiilor, părinților și bunicilor. Împreună putem găsi răspuns preocupărilor cu privire la începutul noului an școlar. Mulțumesc pe această cale cadrelor medicale ce se vor ocupa și anul acesta de nevoile micuților, dar și ale adulților!”, precizează Monica Anisie.

Această ediție va avea un element de noutate reprezentat de prezența elevilor Școlii Postliceale Sanitare „Fundeni”, alături de profesorii acestora. Împreună vor răspunde curiozităților celor prezenți privind educația pentru sănătate.

Continua sa citesti

Sectorul 2

Primăria Sectorului 2 începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Publicat cu

pe

Primăria Sectorului 2 începe de joi ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, a anunțat primarul Radu Mihaiu, pe pagina de Facebook. Edilul spune că vor fi ridicate în primul rând mașinile care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic: cele parcate pe trecerea de pietoni, în stații de transport în comun sau cele care blochează accesul elevilor în apropierea școlilor.

Mașinile ridicate vor fi depozitate pe Aleea Bistricioara, unde îşi are sediul noul Serviciu de ridicări auto al Sectorului 2, iar proprietarii trebuie să plătească minim 500 de lei pentru recuperare.

Regulamentul pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar a fost aprobat de Consiliul Local în octombrie 2022, dar până acum nu a fost pus în practică deoarece Primăria nu avea unde depozita mașinile ridicate.

”Vă rog, aveți mare atenție unde vă lăsați mașina. De astăzi e operațional serviciul de ridicări mașini

Reclama

Vom prioritiza cele mai grave situații care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic – mașini parcate pe trecerea de pietoni, în stații de transport în comun sau cele care blochează accesul elevilor în apropierea școlilor.

Ce trebuie să știți:

– Dacă nu vă mai găsiți mașina în locul în care ați parcat-o, puteți confirma informația la dispeceratul Poliției Locale Sector 2 la următoarele numere de telefon: 021.25.25.103, 0753.317.168, 0800 800 772 sau 021 9941.

Reclama

– Mașinile ridicate vor fi depozitate pe Aleea Bistricioara, unde îşi are sediul noul Serviciu de ridicări auto al Sectorului 2.

– Recuperarea maşinii va fi posibilă doar după plata taxelor de ridicare, transport şi depozitare.

– Pentru vehiculele cu o masă maximă autorizată până în 5 tone se vor achita următoarele taxe: 200 lei ridicare, 150 lei transport și 150 lei pe zi pentru depozitare.

Reclama

– Pentru vehiculele cu o masa maximă autorizată peste 5 tone proprietarul maşinii va plăti 270 lei pentru ridicare, 200 de lei transportul și 150 de lei pe zi pentru depozitare.

– Aceste taxe pot fi plătite la casieria de pe Aleea Bistricioara, în numerar sau cu cardul.

– Programul de funcţionare este non-stop atât pentru serviciul de ridicări, cât și pentru restituirea mașinilor de la platforma Bistricioara.

Reclama

– Ulterior, şoferul maşinii va fi sancţionat cu 4 puncte de penalizare. Un punct de penalizare reprezintă 145 lei, ceea ce înseamnă că în total amenda va fi de 580 de lei. Amenda poate fi plătită la jumătate (290 de lei) dacă este achitată în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal.

Sincer, îmi doresc să nu avem prea mulți “clienți” la platforma de pe Bistricioara, însă asta presupune să NU periclitați siguranța celorlalți prin modul în care vă parcați mașina.a scris Radu Mihaiu pe pagina de Facebook.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Bani14 ore in urma

Guvernul iar face manevre pe spatele contribuabililor la buget! Marii producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină!

BAT și Philip Morris România, mari producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină și solicită...

Sectorul 114 ore in urma

Surpriză majoră la Sectorul 1! Andrei Florin-Mircea de la Alternativa Dreaptă are 21% în sondaje

Potrivit unui sondaj, dacă duminca viitoare ar avea loc alegeri locale Clotilde Armand (USR PMP FD) ar lua cele mai...

Bucuresti14 ore in urma

Vine vara bine-mi pare! Locurile de joacă din Sectorul 1 se închid! Clotilde Armand nu își asumă…

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că de luni locurile de joacă din sectorul pe care îl administrează ar putea...

Culturao săptămână in urma

Bucură-te de Zilele Teatrului la Țăndărică

Luna martie este foarte importantă pentru iubitorii de teatru, deoarece cuprinde trei evenimente importante care celebrează această formă de artă,...

Banio săptămână in urma

BAT construiește o companie a viitorului, in care sustenabilitatea are un rol principal!

BAT construiește o companie a viitorului,in care sustenabilitatea are un rol principal iar obiectivele BAT in domeniul sustenabilitatii sunt clare:...

Timp libero săptămână in urma

Avertizări meteo de vreme rea in Bucuresti

ANM a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale...

Reclama

La mare cautare