Primaria PSD a Sectorului 6, condusa de Gabriel Mutu, foloseste o noua metoda de dezinfectare constand in pulverizarea aeriana de apa oxigenata cu ajutorul unui elicopter utilitar. Expertii sustin ca aceast amasura este „o imbecilitate”, conform Aktual24.ro.

<

„Mutu a dat cu apa oxigenata din elicopter peste Sectorul 6. Eu nu zic ca ma pricep (desi frizeaza ridicolul si e de Gaga), asa ca am contactat pesonal cativa oameni:

PROFESOR DE CHIMIE, Breaza, pensionar:
Prima problema e concentratia. La 0.5 – 0.6… asta nu inseamna nimic. Practic oxigenul dezinfecteaza imediat ce a fost pulverizat, atunci cand inca mai este oxigen atomic. Cand devine oxigen molecular, in cateva seconde dupa pulverizare, nu mai are nicio treaba. Mutu a dezinfectat elicopterul si la cativa metri de elicopter. Apoi a dat cu apa de ploaie.

DOCTOR in chimie, Lyon:
Pentru a fi eficient trebuie sa dea de la nivelul strazii, cum se da de la nivelul cisternelor. E absurd sa dai din elicopter. Trebuie sa acoperi un perimetru foarte mare si nu va ajunge la nivelul aleilor, strazilor, trotuarelor, decat, poate o parte infima.

EXPERT CHIMIST, firma dezinfectie, Bucuresti:
Din elicopter eficienta e foarte mica. Nici macar nu s-a facut un calcul pentru ca nimeni nu s-a gandit vreodata la asa proietie. Este eficient doar cu nebulizatoare mari de la sol (cisterne) sau mici pentru interior. Trebuie sa fii foarte aproape de locul pe care vrei sa il dezinfectezi. Dar de dat pe jos e mai eficient hipoclori. Are imanenta mai mare, deoarece rezista mai bine in conditii de praf.

Expert in politici de sanatate, Bucuresti:
Eu nu am vazut niciunde o asa imbecilitate. Peroxidul e un dezinfectnt slab. Iar pulverizat din elicopter e o imbecilitate.

Medic din Bucuresti:
Zero absolut in opinia mea. E acceptat doar pentru suprafete.

Mutu a facut si el o cascadorie de imagine/PR, a cheltuit banii oamenilor complet aiurea ca sa apara el la televizor. O regie gretoasa, cu elicopter. Imecilitatea a intr-atat de mare incat o depaseste pana si pe Firea. Borat style”, a scrirs pe Facebook Ciprian Ciucu, candidat PNL la Primaria Sectorului 6.

O noua metoda de dezinfectare constand in pulverizarea aeriana de apa oxigenata in concentratie de maxim 1% cu ajutorul unui elicopter utilitar se utilizeaza, de joi, in sectorul 6, aceasta fiind complementara celorlalte modalitati folosite.

„Prin intermediul unui elicopter utilitar se pulverizeaza apa oxigenata in concentratie de maxim 1%, nu este toxica, nu este nociva, nu are efecte asupra persoanelor, animalelor, plantelor. Vad ca se tot incearca acreditarea ideii ca dam cu biocid. Le transmit acestor domni sau doamne ca nu dam cu biocid. Dam cu apa oxigenata. (…) Incepem prin a pulveriza pe toate arterele principale, bulevarde, strazi de legatura, cum ar fi bd Iuliu Maniu, bd Timisoara, bd Drumul Taberei, Crangasi, Virtutii, strada Brasov, bd Ghencea si Prelungirea Ghencea, Vasile Milea si Geniului, dupa care vom intra deasupra cartierelor si pulverizam si acolo apa oxigenata”, a declarat, pentru Agerpres, primarul sectorului 6, Gabriel Mutu.

El a mentionat ca pulverizarea aeriana este e o varianta de dezinfectare complementara.

„Completeaza ceea ce facem deja. Noi, la nivelul sectorului 6, facem dezinfectare stradala prin spalare, spalare cu solutie activa cu jet de apa sub presiune pana la 350 de bari la 140 de grade, facem dezinfectia trotuarelor, aleilor prin nebulizare, facem dezinfectia scarilor de bloc prin stropire plus alte metode care se aplica”, a afirmat primarul.

Potrivit acestuia, pulverizarea aeriana are avantajul ca raza de acoperire e foarte mare, iar costul comparativ cu acela al unei actiuni clasice, cum ar fi spalare sau nebulizare, este cu mult mai redus.

„Va dau exemplul costului pe metru patrat – prin aceasta varianta de lucru e un ban pe metru patrat”, a adaugat edilul.

Transparenta face diferenta