Bani
Primarul Bucurestiului: ”Fac din nou un apel la Guvern să sprijine Capitala pentru a putea trece cu bine de această iarnă”

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut din nou un apel la Guvern să sprijine Capitala „pentru a putea trece cu bine de această iarnă”: „Funcţionarea Termoenergetica şi a ELCEN-ului este o necesitate şi pentru asta sunt convins că, împreună cu Executivul, vom găsi soluţii”.
„Am achitat ieri (miercuri – n.r.) o factură de 115 de milioane de lei, ceea ce reprezintă subvenţia plătită de Municipalitate pentru gigacalorie pentru lunile aprilie, mai, iunie, iulie şi august 2022. În acest moment am ajuns la zi cu plățile aferente subvenției pentru termie”, anunță Nicușor Dan.
Primarul general al Capitalei afirmă că în perioada următoare va ajunge la scadenţă şi factura aferentă lunii septembrie, în valoare de 24 de milioane de lei, care va fi plătită în decembrie împreună cu factura pentru luna octombrie, după ce ne intră cotele din impozitul pe venit.
„Vom încheia anul 2022, așa cum s-a întâmplat și în 2021, cu subvenția plătită integral. Din diferențele între prețul real și și tariful stabilit de ANRE s-au acumulat în perioada 2020-2022 aproximativ 600 de milioane de de lei. Pentru această sumă nu avem bani în buget, așa cum am avertizat încă din octombrie 2021. Fac din nou un apel la Guvern să sprijine Capitala pentru a putea trece cu bine de această iarnă. Reamintesc că banii pe care Primăria Capitalei i-a plătit pentru termie au fost în jur de 700 de milioane de lei pe an în perioada 2011-2020; în 2021 am plătit 950 de milioane de lei pe an, iar anul acesta 1,5 miliarde de lei, dublu faţă de cât se plătea până în 2020. Mai mult nu putem achita. Bucureştiul are tot atâtea apartamente cât au toate celelalte unităţi teritorial-administrative din România la un loc, 550.000. Pentru Bucureşti, ajutorul de la Guvern a fost de 15 milioane, pentru celelate UAT-uri 800 de milioane. Nu este vorba doar de sistemul de termoficare, ci este vorba şi de sistemul de aprovizionare cu energie electrică pentru Bucureşti, care nu poate să fie suplinit din altă parte. Funcţionarea Termoenergetica şi a ELCEN-ului este o necesitate şi pentru asta sunt convins că, împreună cu Executivul, vom găsi soluţii”, încheie Nicușor Dan.
Bani
O noua escrocherie face victime in Bucuresti: Cum a fost înșelata o femeie cu 85.000 de euro

Un bărbat din București a convins o femeie să îi dea 85.000 de euro, „menținând-o în eroare prin prezentarea de contracte sau facturi fictive”, conform Poliției Capitalei.
Marți, poliţiştii din București au făcut o percheziție domiciliară într-un dosar penal de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, informează Mediafax.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2021, prin prezentarea unor pretexte nereale, un bărbat ar fi determinat o femeie să îi remită 85.000 de euro, „menținând-o în eroare prin prezentarea de contracte sau facturi fictive”, informează Poliția Capitalei.
La percheziție au fost ridicate mai multe documente și obiecte cu valoare probatorie, telefoane mobile și medii de stocare.
Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților.
Bani
Cat mai e spaga in Politia Locala Bucuresti? 3.000 de lei pentru o constructie ilegala

Un poliţist local din Bucureşti a fost reţinut de procurori, fiind acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită. El a cerut bani de la o persoană care construia ilegal într-o zină protejată din Sectorul 4, fiind prins în flagrant, transmite News.ro.
”La data de 09.03.2023, într-o cauză constituită ca urmare a formulării unui denunţ, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită”, au transmis, vineri, procurorii din Bucureşti.
Potrivit acestora, în 6 martie, un poliţist local din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti – Direcţia Control – Serviciul desfinţări construcţii ilegale, a constatat că la imobilul deţinut de denunţător la o adresă din Bucureşti, Sector 4, într-o zonă inclusă în categoria zonelor protejate, se efectuează lucrări pentru care nu s-a obţinut autorizaţia prevăzută de lege.
”În data de 08.03.2023, inculpatul a pretins de la denunţător o sumă de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu de luare a măsurilor legale ca urmare a celor constatate în data de 06.03.2023, susţinând totodată că va interveni şi pe lângă superiorii săi ierarhici pentru ca nici aceştia să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu cu privire la respectivele constatări. În data de 09.03.2023, inculpatul a primit suma de 3.000 de lei de la denunţător în scopul menţionat anterior, fiind prins în flagrant”, au mai transmis procurorii.
Joi, inculpatul a fost reţinut pentru o durată de 24 de ore, iar vineri urmează a fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile.
Bani
BAT prezintă primul raport anual combinat al performanței de business și sustenabilitate, prin care anunță rezultate remarcabile obținute

BAT optimizează raportarea de sustenabilitate a companiei cu primul său Raport anual combinat al performanței de business și sustenabilitate, care include informații detaliate despre acțiuni în domeniul sustenabilității și obiectivele de mediu, sociale și guvernanță (ESG) în raportarea anuală statutară. Această abordare precede cerințele globale viitoare pentru companii de a extinde domeniul de aplicare și de a îmbunătăți calitatea informațiilor legate de durabilitate pe care acestea le publică.
Prin intermediul acestui raport au fost anunțate obiective noi sau actualizate, precum:
• atingerea nivelului de 30% surse de energie regenerabile cu doi ani mai devreme față de ținta inițială – anul 2025, rezultând astfel revizuirea acestui prag la 50% surse de energie regenerabile până în 2030;
• creșterea pragului inițial de 15% de reducere a deșeurilor rezultate din operațiunile BAT până în 2025 la 25%;
• extinderea domeniului de aplicare a anjagamentului BAT pentru 100% ambalaje reutilizabile, reciclabile sau compostabile și la alte materiale decât plastic și
• stabilirea unui nou obiectiv de conversie zero a ecosistemelor naturale în lanțul său de aprovizionare cu tutun până în 2025
Mike Nightingale, Director de sustenabilitate în cadrul BAT, a spus:
”Suntem mândri să ne îmbunătățim tot mai mult raportarea de sustenabilitate cu primul nostru raport anual combinat al performanței de business și sustenabilitate. Este tot mai larg semnalat faptul că problemele de sustenabilitate și din aria ESG au un impact semnificativ atât asupra societății, cât și asupra performanței unei companii. Un raport combinat de busines și sustenabilitate reflectă angajamentul nostru puternic față de raportarea transparentă și de integrarea durabilității și a aspectelor ESG în modul în care ne gestionăm afacerea.
Continuăm să facem progrese în promovarea strategiei noastre de sustenabilitate și construirea unui viitor mai bun – A Better Tomorrow™. Odată cu transformarea afacerii noastre, reducem impactul asupra sănătății și ne stabilim noi obiective. În 2022, de exemplu, numărul consumatorilor care folosesc produsele noastre care nu implică arderea tutunului a crescut la 22,5 milioane și, totodată, am redus emisiile de GES (gaze cu efect de seră) din Scopul 1 și 2 cu 15% față de 2021. Știm că avem încă multe de făcut și suntem nerăbdători să atingem obiectivele ambițioase asumate.”
Acest raport include, de asemenea, rezultatele primei Evaluări de Dublă Materialitate a BAT, o abordare a evaluării impactului care ajută compania să stabiliească cele mai importante priorități și acțiuni de sustenabilitate. O astfel de abordare analizează nu doar modul în care afacerea impactează problemele de sustenabilitate, ci și modul în care aspectele legate de sustenabilitate afectează afacerea. Rezultatele evaluării dublei materialități au contribuit deja la formularea strategiei BAT și vor continua să facă acest lucru în 2023 și ulterior. Aceste evaluări ajută companiile să-și ajusteze obiectivele și planurile de acțiune și să genereze îmbunătățiri importante în asigurarea sustenabilității.
- Bucuresti2 săptămâni in urma
Jurnalistii englezi, uimiti de ce au gasit in Piata Obor din Capitala: Nici in Londra nu vezi asa ceva!
- Stirile Zilei2 săptămâni in urma
VIDEO-Carne din plastic vanduta intr-un supermarket din Bucuresti
- Bucuresti2 săptămâni in urma
Incident socant pe Aeroportul Otopeni: O femeie cu un copil in brate a incercat sa se agate de un avion la decolare!
- Politica4 săptămâni in urma
Cine stă în fruntea ANI: Fratele unui PSD-ist și fiul unui „traseist” politic
- Politica2 săptămâni in urma
După celebra sârmă, Gabriela Firea se face de râs cu șurubul. Internauți: Nu știe două boabe de engleză!
- Opinii3 săptămâni in urma
Dan Motreanu, favorit sa preia sefia PNL Bucuresti
- Politica3 săptămâni in urma
Sondaj la nivelul Bucurestiului: Cine ar vota bucurestenii daca duminica ar avea loc alegeri
- Politica4 săptămâni in urma
Sebastian Burduja: ”Îmi cer iertare bucureştenilor că am susţinut-o pe Clotilde Armand. Este o catastrofă de primar”