Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, propune Consiliului Local al Sectorului 2 proiectul de hotărâre privind aprobarea parcării alternative pe un sens de mers, în vederea spălării mecanizate a carosabilului din sectorul 2 al Municipiului Bucureşti.
Iniţiativa are la bază nemulţumirile cetăţenilor privind curăţenia pe arterele rutiere din sector: – existenţa gunoaielor de toate felurile (nisipul şi praful, depunerile de resturi vegetale ce nu pot fi înlăturate eficient din spaţiul dintre maşinile parcate, în special în perioada călduroasă când aceste deşeuri intră în putrefacţie, dezvoltându-se microbi, paraziţi şi mirosuri greu de suportat); – imposibilitatea îndepărtării în totalitate a acestor deşeuri, fapt care pune în pericol întreaga operaţiune de igienizare a arterelor rutiere.
Experienţa din alte ţări UE, şi nu numai, cât şi a multor municipalităţi/oraşe din România, a consacrat această soluţie simplă, fără costuri suplimentare, care şi-a dovedit nu numai viabilitatea ci şi eficienţa.
Operatorul de salubrizare autorizat îşi va desfăşura activitatea conform programului de lucru, respectând clauzele contractuale, anulând riscul unui consum crescut de material şi manoperă.
„Prin urmare, consider că, o zi pe lună, pe fiecare arteră rutieră de pe raza sectorului 2, să fie aplicată parcarea alternativă, în vederea eficientizării spălării mecanizate a carosabilului.
Calendarul pentru parcarea alternativă în vederea spălării mecanizate va fi stabilit în baza regulamentului ce urmează a fi elaborat de Poliţia Locală Sector 2, în urma consultărilor cu reprezentanţii firmei de salubritate autorizată, urmând a fi făcut public ulterior”, menţionează domnul viceprimar Dan Cristian Popescu.

<
Transparenta face diferenta