Acasă Bucuresti VIDEO – Primaria Capitalei a FACUT PRAF proiectul de modernizare a lacurilor...

VIDEO – Primaria Capitalei a FACUT PRAF proiectul de modernizare a lacurilor Tei si Floreasca! Trebuie sa dea inapoi BANI europeni!

1093
Piscine, peninsule, piste de biciclete, săli polivalente, amfiteatre, porturi turistice, o mulţime de debarcadere şi vapoare solare – aşa trebuia să arate lacurile Tei şi Floreasca în urma unor lucrări de amenajare finanţate din fonduri UE, pe care Capitala n-a reuşit să le facă. ECONOMICA.NET a intrat în posesia unui document care arată cât au făcut edilii Capitalei pe fiecare componentă a proiectului în parte.
Lucrările de amenajare a unui Circuit turistic pe Lacurile Tei și Floreasca (și zonele aferente lor) ar fi trebuit terminate pe 31decembrie 2015, conform contractului de finanțare încheiat cu Uniunea Europeană. La acea dată însă, proiectul era gata doar pe jumătate, iar din cauza întârzierilor Primăria Capitalei a pierdut fonduri europene în valoare totală de 5,3 milioane euro. Edilii Capitalei au reuşit să facă doar 20% din acest proiect, aşa cum arată un răspuns al Ministerului Dezvoltării obţinut de ECONOMICA.NET.
Ce trebuia să iasă
Potrivit proiectului de Amenajare a unui Circuit turistic pe lacurile Tei și Floreasca, pe Lacurile Tei și Floreasca, ar fi trebuit realizate trei piscine plutitoare. Două dintre piscine pe Lacul
Floreasca, iar cea de-a treia pe Lacul Tei. Pentru a spori suprafața de spațiu verde și zona de agrement, trebuia create trei peninsule prin decolmatarea celor două lacuri. De asemenea, de-a lungul circuitului turistic trebuia amenajate și piste pentru biciclete pe o lungime de 4,4 kilometri.
Amenajări și construcții ce ar fi trebuit făcute de-a lungul circuitului turistic:
– un loc de joacă pentru copii cu o suprafață de 832 de mp (Lacul Floreasca)
– o sală poli-funcțională cu o suprafață de 260 mp și o capacitate de 360 persoane (Lacul Floreasca)
– 5 platforme pentru activități culturale și de agrement (4 pe Lacul Floreasca și 1 pe Lacul Tei)
– 2 amfiteatre pentru activități culturale și de agrement (1 pe Lacul Floreasca și 1 pe Lacul Tei)
– 6 porturi turistice (4 în Floreasca și 2 în Tei)
– 12 debarcadere (8 pe Floreasca și 4 pe Tei) pentru ambarcațiuni mici de agrement și ambarcațiuni turistice (vaporașe, bărcuțe, echipamente pentru wind surf și kite surf, canoe și hidrobiciclete).
De asemenea, în cadrul proiectului Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti care va realiza acest proiect, va achiziţiona un vaporaş turistic de agrement, alimentat cu celule fotovoltaice, 33 de echipamente de wind surf, 30 de echipamente de kite-surf, dar şi 40 de caiace şi 100 de bărcuţe şi hidrobiciclete.
Puteţi vedea, în clipul de prezentare, ce gândea Primăria:v

Continuarea pe economica.net
<