Primaria Capitalei reziliaza contractul de finantare europeana pentru reabilitarea si modernizarea ambulatoriului spitalului Foisor, pierzand astfel banii europeni, circa 16, 7 milioane lei din valoarea totala a proiectului de 22,3 milioane lei, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat vineri de Consiliului General al Municipiului Bucuresti. In plus, municipalitatea trebuie sa dea inapoi suma de 331.852 lei, absorbita din fonduri europene. Contractul va fi reziliat din cauza faptului ca municipalitatea nu poate termina lucrarea pana pe 30 iunie, termenul limita dat de finantator.

Proiectul s-a blocat din cauza ca municipalitatea nu a reusit sa faca licitatiile pentru echipamentul medical si mobilier, iar proiectul tehnic pentru instalatii a fost intocmit necorespunzator si a fost nevoie sa fie refacut de doua ori. Proiectul este finalizat in proportie de 11%, iar lucrarea va continua pe banii Primariei Capitalei.
Primaria Capitalei a semnat pe 15 noiembrie 2015 contractul de finantare cu Ministerul Dezvoltarii pentru „Reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Ortopedie Foisor”, finantarea europeana fiind de 16 ,7 milioane lei din 22,3 milioane lei, valoarea totala a proiectului. Proiectul trebuia finalizat pana la finalul anului 2015, dar a fost prelungit pana pe  30 iunie 2016, scrie Hotnews.ro.
Proiectele viza urmatoarele:
– lucrari de consolidare, reabilitare, modernizare a cladirii ambulatoriului (cladirea veche)
– procurare, livrare si montaj echipamente lucrari /utilaje tehnologice
– procurare, livrare si montaj echipamente si aparatura medicala (aparat RMN, aparat Computer Tomograf. Aparat radiologie digitala, Ecograf osteoarticular cu module diferenfiate etc.)
– procurare, livrare si montaj mobilier medical.
Potrivit informatiilor de pe site-ul Primariei, proiectul nu poate fi finalizat la termen si se cere rezilierea contractului de finantare deoarece procedura de achizitie pentru contractul de executie lucrari si furnizare echipamente medicale si mobilier specific a fost anulata in data de 22.03.2016 deoarece ofertele depuse au fost neconforme. Astfel nu a mai ramas timp pentru demararea unei proceduri noi si executarea lucrarilor si furnizarea echipamentelor medicale in termen, pana pe 30 iunie 2016. In prezent, potrivit informatiilor furnizate de municipalitate a fost realizat doar 11% din proiect.
Cauzele nefinalizarii in termen a proiectului sunt, potrivit informatiilor furnizate de Primaria Capitalei:
– Procedura indelungata si greoaie de selectie a determinat scurtarea perioadei de implementare alocata proiectului.
– Legislatia aplicabila achizitiilor publice determina perioade lungi de derulare a procedurilor necesare atribuirii contractelor de servicii si lucrari.
– Neconcordantele si erorile identificate in Proiectul Tehnic au necesitat revizuirea acestuia de doua ori (in 2014, respectiv 2015)
– Oferte neconforme care au determinat anularea procedurii de achizitie a contractului de lucrari.
Citeste continuarea pe Hotnews.ro.

<