Compania Hexi Pharma prinsa ca dilua dezinfectantii din spitale a cerut intrarea in insolventa la data de 10 mai 2016, ceea ce va deschide o adevarata cutie a pandorei pentru cei care doresc sa vada cine a stat in spatele ei. Practi in cadrul procedurilor de insolventa toti creditorii firmei care vor sa mai ia ceva vor aparea in mode detaliat cu toate sumele creditate, iar furnizorii cu toate facturile emise. Acum e acum.
Potrivit portalului instanțelor, acțiunea a fost depusă marți la tribunal și are ca materie „falimentul” și ca obiect „cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014”.
Legea nr. 85/2014 se referă la procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență. Conform art. 66 din această lege, Hexi Pharma cere reorganizarea judiciară sub supravegherea unui administrator special.
Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 17 mai.
Societatea este investigată de Parchetul General, sub suspiciunile de zădărnicire a combaterii bolilor şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse.
Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, s-a prezentat marţi la sediul Parchetului General, unde a fost audiat timp de patru ore în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale.
content-image