Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anuntat sambata, la Digi24, ca premierul Florin Citu i-a cerut direct sustinerea politica la viitorul congres al PNL. Pana acum numai Ludovic Orban a declarat ca intentioneaza sa candideze pentru functia de presedinte al PNL.

<

„Domnul Citu mi-a cerut in mod direct sustinerea politica. Domnul Orban mi-a cerut prin doamna Violeta Alexandru sustinerea politica”, a declarat Ciucu.

Moderator: Deci dl Citu v-a cerut sa il sustineti la congresul PNL?

Ciprian Ciucu: Da.

Moderator: Deci dl Citu candideaza.

Ciprian Ciucu: Asa am zis?

Moderator. Da

Ciprian Ciucu: Da, cred ca asa am zis…

Moderator: Deci primul liberal care anunta candidatura dlui Citu, pe care dl Citu amana sa si-o anunte, sunteti dvs.

Ciprian Ciucu: Il voi sustine pe dl Citu „in eventualitatea in care o sa ma decid”.. a zis la fel ca mine.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sambata ca exista o asteptare ca actualul premier, Florin Citu, sa candideze la functia de presedinte al Partidului National Liberal, la Congresul partidului. Orban a facut un apel ca, acolo unde exista competitie, candidatii sa faca o campanie pozitiva, in cadrul partidului.

„Este evident ca exista aceasta asteptare, posibilitate, ca domnul Citu sa isi depuna candidatura la functia de presedinte al PNL. Asta e decizia dansului, eu nu imi permit sa comentez, eu mi-am anuntat candidatura si imi fac campanie in mod pozitiv, convingandu-i pe colegii mei din PNL ca am o viziune si un proiect serios atat pentru PNL, cat si pentru Romania”, a spus Orban in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc in judetul Mures.

Liderul PNL a adaugat ca este liber la competitie la toate nivelurile, in cadrul partidului.

„E liber la competitie, la toate nivelurile. Si la nivel local si la nivel judetean. Singurul lucru pe care mi-l doresc e ca peste tot unde avem competitie, candidatii sa faca o campanie pozitiva, bazata pe proiecte, pe obiective si mai putin o campanie in care sa isi atace colegii”, a declarat Orban.

Data propusa pentru Congresul PNL este 25 septembrie, urmand sa participe aproximativ 5.000 de delegati.

Premierul Florin Citu a evitat sa raspunda clar intrebarilor daca va candida la sefia formatiunii.