În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, efectuează 40 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Olt, Giurgiu, Buzău, Vâlcea şi  Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, serviciilor de pază şi consultanţă. 38 de persoane vor fi conduse la audieri.
Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, serviciilor de pază şi  consultanță, urmărind sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile şi deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 20.000.000 de lei.
Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 4.
Actiunea beneficiază de suportul de specialitate al Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Operaţiuni Speciale.

<