Stirile Zilei
Povestea Cris-Tim în 30 de ani: De la primul chioșc de doar 12 mp, de la primul Salam Săsesc și de la crearea produselor cu Eticheta Curată

Radu Timiș Jr.: “La Cris-Tim am folosit timpul cu folos și i-am dat valoare prin tot ceea ce am făcut în acești 30 de ani de existență – de la primul chioșc de doar 12 mp, de la primul Salam Săsesc și de la crearea produselor cu Eticheta Curată.”
La mai bine de 30 de ani de când intra în lumea business-ului cu un magazin de doar 12 mp, holdingul de familie Cris-Tim marchează și 21 de ani de la lansarea salamului Săsesc printr-o campanie specială dedicată celui mai cunoscut produs al companiei. De la acel moment și până azi, Cris-Tim, liderul pieței de mezeluri din România, a vândut peste 76.000 de tone de salam Săsesc, echivalentul a 170 avioane Boeing 747.
Elementul central al campaniei este un spot TV, lansat pe 14 august. Totodată, campania lansează și noul slogan al Cris-Tim – „Mănânci bine, te simți bine”.
În spot, sunt ușor de identificat trei mari borne ale afacerii de familie Cris-Tim – primul magazin (1992), lansarea salamului Săsesc (2002) prin reclama celebră având-o ca protagonistă pe Luiza Lucuță, când Cris-Tim aducea pe mesele românilor ceea ce avea să devină cel mai vândut salam din România. Și anul 2017, când compania pornea schimbarea în tot ceea ce înseamnă producția de mezeluri la nivel industrial, devenind primul producător care lansa în România ,,Eticheta Curată”, mai multă carne și mai puține ingrediente.
“Această nouă campanie este un manifest al angajamentului nostru continuu față de excelență și inovație. Am știut încă de acum 30 de ani că vrem să fim cu un pas înaintea timpului. Încă de la primul nostru chioșc și de la primul client. Am avut mereu curajul să inovăm și iată să reușim să menținem calitatea celui mai apreciat salam din România”, a declarat Radu Timiș Jr.
Marcă exclusivă Cris-Tim și produs de referinţă din gama salamurilor fiert-afumate, salamul Săsesc este unul dintre cele mai apreciate şi cunoscute mezeluri care are astăzi o pondere de circa 12% în vânzările de mezeluri ale Cris-Tim. Realizat din 97% carne de porc și vită, asezonată cu condimente atent alese, salamul Sasesc este fiert și afumat cu fum natural din lemn de fag. Produsul este apreciat datorită formei speciale şi gustului inconfundabil, comercializat sub diferite gramaje de la 100g la 650g, alături de mini salam săsesc (350g), mini salam săsesc pikant (350g) și salam săsesc gastro.
“Cu pasiune, răbdare și determinare, am reușit să păstrăm Salamul Săsesc în topul preferinţelor românilor, încă din 2002”, spune și Ligia Smadu, director de marketing în cadrul Cris-Tim.
“Eticheta Curată” înseamnă transparență totală în privința ingredientelor, procesului de fabricație și a tehnologiei folosite. Cris-Tim este primul producător de mezeluri certificat Gluten Free din România, iar astăzi peste 80 dintre produsele sale sunt certificate de Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG).
“Punem pe mesele românilor produse sigure și sănătoase, bazate pe ingrediente de bună calitate, cu origine și caracteristici atent controlate. Eticheta Curată este felul nostru de a le arăta oamenilor că le oferim tot ce avem mai bun. Fără gluten, fără amidon, fără MDM, fără soia, fără arome artificiale și fără monoglutamat de sodiu adăugat”, completează Ligia Smadu.
De asemenea, la începutul acestei veri, grupul Cris-Tim a fost certificat, alături de alți cinci producători români, să exporte salamul de Sibiu IGP pe piața din Statele Unite în urma unui audit riguros al Food Safety and Inspection Service (FSIS) efectuat în România. Obținerea acestei acreditări extrem de importante economic pentru țara noastră este rezultatul unui efort conjugat al celor șase membri ai Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS).
Fondat de familia Timiș acum trei decenii ca o mică afacere, Grupul Cris-Tim este astăzi liderul pieței de carne procesată și al pieței de ready meals, totodată un jucător important în domeniul lactatelor și al ospitalității. Grupul este și cel mai mare jucător cu capital românesc de pe piața locală care deservește 18 țări europene, două fiind în afara Uniunii Europene. Peste 35% dintre produsele exportate sunt din categoria de salamuri, urmate îndeaproape de mici, parizer, specialități și cârnați. Exportul este prioritar în strategia de creștere a Grupului Cris-Tim, cu o pondere anuală în cifra de afaceri de peste 12% la acest moment.
Stirile Zilei
Zeci de studenți evacuați în frig, după un incendiu la un cămin al Facultății de Construcții din București

Alertă la căminele Facultății de Construcții din București, din cauza unui incendiu. Zeci de studenți au fost evacuați, iar pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale. Pentru câteva zeci de minute circulația tramvaielor a fost blocată în zona bulevardului Lacul Tei.
63 de studenți s-au autoevaluat dintr-un cămin al Facultății de Construcții, în momentul în care au văzut fum și flăcări, potrivit Realitatea Plus.
Pompierii au sosit la intervenție cu 8 autospeciale și două echipaje. Deocamdată nu se știe cauza, dar cel mai probabil este vorba de un scurtcircuit provocat de instalații de incălzire.
Societatea de Transport București (STB) i-a informat pe bucureșteni că liniile 16 și 36 au fost sunt blocate pe Bulevardul Lacul Tei.
Stirile Zilei
Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare în București

Conform ultimei prognoze de la Administrația Națională de Meteorologie, de sâmbătă vremea se răcește, cerul va avea înnorări, va ploua, iar noaptea vor fi lapoviță și ninsoare.
De vineri dimineață și până sâmbătă dimineață, vremea se va încălzi față de ziua precedentă și va deveni caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie.
Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 6 grade. Cerul va fi variabil la începutul zilei, apoi se va înnora treptat, iar din orele serii temporar va ploua – moderat cantitativ (se vor acumula până la 10…15 l/mp). Vântul va sufla moderat ziua cu viteze de 35…45 km/h, apoi va slăbi în intensitate.
Apoi, începând de sâmbătă dimineață și până duminică dimineață, vremea se va răci accentuat. Cerul va fi acoperit și pe tot parcursul intervalului vor fi precipitații, sub formă de ploaie, iar noaptea și lapoviță și ninsoare.
Se vor acumula cantități de apă însemnate, ce vor depăși 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului (cu rafale în general de 45…50 km/h). Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.
Duminică, vremea va fi mai rece decât normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări în primele ore, când vor mai fi precipitații slabe, mixte, apoi va deveni variabil. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade.
Stirile Zilei
Când pornește Bucureștiul iluminatul festiv și cât îi va costa pe bucureșteni toată distracția

Bucureștiul este în plină pregătire pentru sărbători. Cu ghirlandele luminoase care se montează deja pe Calea Victoriei și Bulevardul Magheru, atmosfera magică a Crăciunului începe să își facă simțită prezența în întreaga capitală.
În mod excepțional, în acest an, Primăria București a alocat un buget mai mare pentru iluminarea festivă, dorind să transforme orașul într-un veritabil paradis al luminilor.
Anul acesta Primăria Capitalei a alocat 5 milioane de lei pentru iluminatul festiv pe principalele bulevarde, un buget mai generos cu trei milioane față de 2022, când suma alocată a fost sub 2 milioane de lei. Beculețele vor fi aprinse pe 30 noiembrie, atunci când se va deschide și Târgul de Crăciun din Piața Constituției.
Lucrătorii Primăriei Capitalei au început montarea de beculețe pe principalele artere ale Capitalei. Deja, de două săptămâni, a început instalarea ghirlandelor luminoase. Noaptea trecută, mai multe echipe de lucrători au montat luminițe pe Calea Victoriei și pe Bulevardul Magheru. Circulația rutieră nu a fost în niciun fel afectată.
- Sectorul 6o săptămână in urma
Achizitiile din primaria lui Ciprian Ciucu sub lupa DNA! De ce-l sustine Ciucu pe Gadiuta, exclus din USR, fara atributii?
- Imobiliare2 săptămâni in urma
ANALIZĂ: Piața imobiliară a Bucureștiului se prăbușește. Efectele economice sunt mai grave decât se bănuia
- Mondeno săptămână in urma
Cine moștenește averea actriței Rona Hartner?
- Bucurestio săptămână in urma
Clanul interlop care a speriat Bucurestiul saltat de mascati. A fost luat pe sus și Nuredin Beinur, cunoscut drept „Spaima Litoralului”
- Bucuresti2 săptămâni in urma
Cutremur in Jandarmeria Romana dupa ce o angajată a fost prinsă cu droguri în poșetă
- Politica2 săptămâni in urma
Nicușor Dan nu se trezește nici în ultima clipă: Decât să muncească mai bine dă Primăria Capitalei PSD-ului și Gabrielei Firea
- Stiri Bucuresti actualitate2 săptămâni in urma
Lucrurile au scăpat de sub control în București: Un șofer beat a vrut treacă cu mașina peste polițiști
- Timp liber2 săptămâni in urma
Premieră: Muzeul Antipa propune publicului o nouă experiență de vizitare interactivă