PPU (social-liberal) anunţă că au fost strânse peste 100.000 de semnături pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului general al Capitalei.

„Peste 100.000 de bucureşteni au semnat pentru organizarea referendumului privind demiterea primarului general Nicuşor Dan, exprimându-şi astfel susţinerea pentru demersul iniţiat de umanişti. Modul în care este administrată astăzi Capitala denotă fie incompetenţă, fie nepăsare faţă de problemele cu care se confruntă bucureştenii şi, de aceea, umaniştii vor continua să strângă semnături pentru organizarea referendumului”, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de PPU-SL.

<

Preşedinte interimar al filialei bucureştene a partidului, Ramona Ioana Bruynseels, i-a reproşat primarului general, Nicuşor Dan, că le-a „răpit” locuitorilor Capitalei bucuria Revelionului public şi a iluminării festive de Crăciun, deoarece nu a avut timp să se organizeze.

„Pe de altă parte, a aruncat pe fereastră milioane de euro pentru a asfalta în bătaie de joc Bulevardul Mircea Vodă. A definitivat licitaţii cu firme acuzate anterior de ilegalităţi majore. Este acuzat că blochează PUZ-ul Sectorului 5, iar primarul umanist Cristian Popescu Piedone îi va cere un miliard de euro despăgubiri. Ca să nu mai amintim de cele 90 de familii abandonate de primarul general în întuneric, pentru că domnia sa refuză refuză să semneze un document. Şi astăzi toate aceste familii sunt umilite şi ţinute în aşteptare”, a precizat Ramona Ioana Bruynseels.

Potrivit Codului Administrativ, organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral cu domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială. Astfel, pentru București sunt necesare aproape 500.000 de semnături.