Ministrul Familiei, Gabriela Firea, vrea să introducă la nivel național mai multe măsuri pe care le-a implementat în perioada în care a fost primar al Capitalei. 

<

Astfel, Firea a anunţat, luni, că mai multe proiecte precum decontarea analizelor pentru viitoare mame, sprijin pentru nou născuţi, cuplurile infertile, tineri, familiile monoparentale, victimele violenţei domestice sau copiii care sunt în pragul abandonului şcolar, dar şi cele care ajutau persoanele cu dizabilităţi( adulţi şi copii) sau bolnavii cronici, iniţiate de ea ca primar, doreşte să le extindă în întreaga ţară, ca ministu.

Gabriela Firea a scris pe Facebook că aceste programe au fost principalele teme de discuţie în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas din România, notează News.ro.

”Am mai discutat si despre : înfiinţarea de creşe în incinta clădirilor de birouri sau în apropriere, extinderea programelor tip şcoală după şcoală, echipamente pentru şcoala online si telemuncă, credite pentru achiziţionarea de locuinţe. Angajamentul meu este faţă de toate familiile din România, dar şi faţă de persoanele aflate în situaţii de risc de orice fel, femei, copii şi tineri care nu se pot descurca singuri”, spune ministrul Muncii.

Potrivit Gabrielei Firea, la începutul anului viitor va fi semnat un protocol de colaborare între Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse şi Federaţia Sanitas care va prevedea acţiuni concrete pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a românilor prin măsuri de prevenţie şi programe de sănătate acordate tuturor categoriilor de public.