Funcția de prefect al Capitalei ar urma să treacă de la PNL la PSD, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate negocierilor. Potrivit acestora, pesediștii l-ar susține pentru funcția de prefect pe Alexandru Hazem Kansou, fost director general STB în mandatul de primar al Gabrielei Firea.

A fost consilier general din partea PNL, dar a fost exclus din partid în februarie 2020 după ce a votat alături de PSD. În prezent, funcția de prefect al Capitalei este deținută de PNL, care a numit-o în octombrie pe Alexandra Georgiana Văcaru.

<

Negocierile pentru funcțiile de prefecți, subprefecți și instituții deconcentrate sunt în plină desfășurare.

Potrivit surselor G4Media.ro, liberalii au convenit în cadrul ședinței Biroului Politic Național, de marți, să solicite minim 17 poziții de prefecți. Ei vor ca în județele în care un partid ocupă șefia Consiliului Județean, același partid să dețină și funcția de prefect.

De asemenea, organizațiile din țară care au dat un ministru în actualul Guvern, să cedeze funcția de prefect pentru colegii din coaliție, respectiv dacă e un ministru PSD, poziția de prefect să revină PNL-ului, sau UDMR-ului dacă e cazul.

Formațiunea care deține o funcție de prefect, trebuie să cedeze funcția de secretar general al pefecturii partenerilor de coaliție.

În județele în care exista poziții pentru doi subprefecți, unul va fi al PSD și unul al PNL.

Acestea ar fi principalele pretenții pe care liberalii sun pregătiți să le avanseze partenerilor din coaliție.