Cele mai noi cercetari realizate de specialiști internationali, dar și cei din focarul de coronavirus din Massachusetts, scot la iveala noi temeri cu privire la modul în care se răspândește noul coronavirus, informează o analiză realizată de CNN si citata de realitatea.net.

<

Este acesta transmis în special de către persoanele care prezintă simptome evidente sau la baza infectărilor stau persoanele asimptomatice sau cele care manifestă simptome foarte ușoare, făcând astfel dificilă posibilitatea stopării răspândirii bolii?

Oficialii americani au subliniat, în repetate rânduri, că virusul este răspândit în principal de persoanele care prezintă deja simptome, precum febră, tuse sau dificultăți de respirație. Dacă este adevărat, este o veste bună, deoarece persoanele care sunt în mod evident bolnave pot fi identificate ușor pe baza acestor simptome și izolate, ceea ce face mai ușor controlul răspândirii epidemiei.

Dar se pare că focarul de infectate cu COVID-19 din Massachusetts, cu cel puțin 82 de cazuri, ar fi pornit de la persoane care nu prezentau simptomele la momentul apariției focarului, iar peste o jumătate dintre studiile realizate au arătat că persoanele fără simptome provoacă un număr considerabil de infecție.

Deși de câteva săptămâni, oficialii federali au recunoscut că se poate întâmpla transmiterea asimptomatică a noului coronavirus, aceștia susțin însă că aceasta nu ar fi însă un factor semnificativ de răspândire a virusului.

Citeste mai multe pe realitatea.net

Transparenta face diferenta