Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a transmis luni un mesaj public prin care multumeste companiilor private care au inteles sa sprijine angajatii si sa-i lase sa munceasca de acasa.

<

In plus, spune ministrul citat de Realitatea.net, Guvernul pregateste o serie de facilitati pentru mediul privat, in contextul pandemiei de coronavirus.

”Din semnalele primite, o bună parte din companii și instituții s-au organizat pentru ca angajații lor să desfășoare, din această dimineață, muncă la domiciliu. Le mulțumesc. Aceasta este abordarea pe care o consider optimă în această perioadă pentru evitarea aglomerației respectiv pentru oferirea unei protecții suplimentare persoanelor și diminuarea riscului de contractare a COVID 19.

Pregătim Hotărârea de guvern în aplicarea legii privind zilele libere pentru părinții având copii minori în supraveghere pe perioada închiderii școlilor și va intra în prima ședință de Guvern anunțată pentru miercuri. Este de datoria fiecărei instituții sau companii ce oferă bunuri sau servicii de necesitate imediată ca, în funcție de domeniul de activitate, de importanța strategică a acestuia, să ia decizii pentru asigurarea, în condiții de siguranță, a unei minime continuități. Sunt domenii critice în care activitatea nu poate fi întreruptă complet. Sunt servicii care trebuie oferite populației. Dacă s-ar închide livrarea lor, acest lucru ar avea consecințe neplăcute, așa că este responsabilitatea conducătorului să găsească cea mai bună formulă (flexibilizare/lucru în ture în vederea evitării aglomerației cu măsurile de iginenă și protecție aferente) pentru a nu se întrerupe definitiv activitatea.

Rămân la părerea că în România trebuie să continue activitatea, atât în instituții publice cât și în mediul privat, chiar dacă la un regim redus, cu un efort și o înțelegere din partea tuturor”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.