Acasă Stiri Bucuresti actualitate O tragedie poate avea loc oricand in Sectorul 2! Roata Mare a...

O tragedie poate avea loc oricand in Sectorul 2! Roata Mare a lui Mugur Toader inaugurata in campanie!

965
Primarul interimar al Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, urmașul lui Neculai Onțanu, arestat preventiv în martie de către procurorii DNA, a dat ordin de mobilizare totală pentru ca Roata Mare, parte a proiectului Parcul de Agrement Tei, să fie gata în acest weekend. După cum arată lucrările însă, este evident că nu va fi gata, totuși pe 29 mai, Toader a aranjat un concert de inaugurare cu vedete locale care scoate din vistieria Primăriei 100.000 de euro, potrivit informațiilor Realitatea.
Dincolo de risipa banilor publici pe un eveniment care nu poate fi etichetat decât electoral, dat fiind că este organizat cu o săptămână înainte de alegeri, inaugurarea se face in extremis și cu mari riscuri de securitate. Proiectul nu a primit deocamdată toate avizele și, cel mai important, nu are aviz ISU.

Contactat de Realitatea, primarul Mihai Mugur Toader nu a răspuns la telefon pentru a oferi lămuriri cu privire la acest aspect.
Pe lângă problema de securitate pe care o ridică, proiectul Parcului de Agrement va deveni un centru de cheltuieli pentru Primărie. Potrivit informațiilor obținute de Realitatea, Parcul va genera lunar pierderi de sute de mii de euro, asumate deja de Primărie în 2014, la momentul începerii derulării investiției totale de 64 de milioane de euro –  40 de milioane de euro dați de Primărie, restul acoperiți de guvern și din fonduri europene. Roata mare, parte a proiectului, a costat circa 16 mil. euro și pentru funcționarea ei Primăria va trebui să suporte pierderi lunare de circa 50.000 de euro, potrivit calculelor Realitatea.
De amintit că evenimentul din 29 mai are loc după ce pe 16 mai, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 2 a organizat o festivitate de premiere pentru copiii din sector care au participat la cursurile oferite de Complexul pentru Activităṭi Recreative ṣi Educaṭie “Sfȃntul Pantelimon”. Evenimentul a fost folosit de Mihai Mugur Toader pentru a împărți cadouri celor prezenți, motiv pentru care contracandidatul său, liberalul Dan Cristian Popescu, a depus la Parchet și DNA plângeri penale pe numele primarului interimar pentru mită electorală ascunsă și deturnare de fonduri.
O zi mai târziu, 17 mai, potrivit unei sesizări primite de ANI, Mihai Mugur Toader s-ar afla în incompatibilitate dat fiind că, din iulie 2012 până în prezent, acesta și-a păstrat funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 2 București pe perioada exercitării mandatului de viceprimar.
Chiar dacă se dorește un centru de distracție pentru locuitorii Sectorului 2, proiectul megalomanic va fi însă întotdeauna umbrit de faptul că o zonă a lui – ironic, va purta numele tematic „Casa Groazei” – este amplasată în nord-vestul parcului, exact unde a fost găsit Ionuț Anghel, copilul de 4 ani ucis de câini. În urma procesului, Administrația Domeniului Public s-a ales doar cu o amendă penală de 300.000 de lei, bani pe care tot locuitorii Sectorului 2 îi vor plăti.
Dincolo de risipirea banului public pe proiecte inoportune, parcul de agrement a fost și în centrul unui scandal între autorități și locuitorii din zonă care nu-și doresc acest Parc de Agrement. În 2015, la cererea cetăţenilor din vecinătatea parcului, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul şi Fundaţia Eco Civică au solicitat Tribunalului Bucureşti suspendarea celor trei acte administrative necesare începerii construcției parcului. Iar prin sentinţa civilă nr. 8174/18.11.2015, Tribunalul Bucureşti a suspendat cele trei acte. Cu toate acestea, lucrările au continuat.
Parcul va include o roată panoramică imensă de înălțimea unui bloc de 20 de etaje. Vor mai fi construite o roată mică (16 m), un carusel, un roller coaster și alte atracții care ridică nota de plată la o sumă comparabilă cu bugetul unui oraș mediu din România.
Toader este fratele deputatului Rodica Nassar, șefa organizației PSD sector 2 și un foarte influent, deși discret, membru al PSD încă de pe vremea guvernării Năstase-lliescu. Practic, Toader este susținut de Nassar și Onțanu pentru a păstra sectorul 2 în mâinile PSD.

<