Nicusor Dan a declarat miercuri seara, la Realitatea TV, ca ar sustine un guvern condus de Dacian Ciolos, avand in vedere „cinstea si competenta” actualului premier.

„Dl Ciolos are si onestitatea si competenta pentru a conduce un guvern pe care noi sa il sustinem cu mandatele noastre din parlament”, dupa alegerile din toamna acestui an, a spus Nicusor Dan.
El a precizat ca acest lucru depinde si de numele propuse in viitorul guvern „dar de principiu, da, raspunsul este pozitiv”.
Nicusor Dan a subliniat insa ca trebuie „negociat foarte clar un program de guvernare”.
Intrebat ce partid politic ar sustine pentru formarea unei majoritati in viitorul Parlament, Nicusor Dan a raspuns ca ii este „greu” sa creada ca se va situa „pe aceeasi lungime de unda cu PSD”.
In ceea ce priveste PNL, Nicusor Dan si-a exprimat speranta ca va observa o „schimbare (…) de optica mult fata de ce s-a intamplat in alegerile locale precedente” iar sustinerea depinde „si de proiect, si de figurile publice promovate” de liberali.
„Daca vor comunica cu dl Cezar Preda mi-e greu sa cred ca vom face echipa”, a comentat el.
Nicusor Dan a refuzat sa se pronunte asupra temei casatoriilor intre homosexuali, precizand ca este vorba de un subiect care divizeaza mult societatea.
Intrebat ce crede despre situatia din Turcia, Nicusor Dan a adaugat, in gluma, ca a „facut bisnita cu mohair” in aceasta tara, in 1991, si a reusit sa castige „600 de dolari”.

<
Transparenta face diferenta