Bucurestiul s-a SATURAT! Primul protest IN STRADA impotriva primarului Gabriela Firea!

0
471

Bucurestenii revoltati de decizia primarului Gabriela Firea de a interzice evenimentele sportive de pe bulevardul Kiseleff anunta ca se vor strange in fata primariei Capitalei pentru o actiune de protest. Potrivit mai multor surse, Firea a luat aceasta hotarare pentru ca liderii PSD nu mai putea ajunge cu masina la sediul central al partidului, aflat tot pe Kiseleff.
Protestul este organizat de ActiveWatch, sub titulatura „Bucurestiul nu sta pe tusa”, fiind anuntat pe Facebook.
„Joi, de la ora 11.00, in fata Primariei Generale, ne adunam la un flash mob sportiv ca raspuns la decizia doamnei primar Firea de a izola evenimentele publice dedicate oamenilor in favoarea fluidizarii traficului auto. Mai mult, avand in vedere Legea adunarilor publice, precum si ideea de oras ca bun comun al cetatenilor, optiunea de a desfasura un eveniment intr-un loc sau altul este a organizatorului, negocierea locului de desfasurare facandu-se strict in limitele legii si cu argumente ce tin de securitatea cetatenilor, nicidecum de fluidizarea traficului.
Jucam badminton, desenam cu creta, sarim coarda, facem baloane, jucam sotronul, orice am face daca masinile nu ar fi ocupat, trotuar cu trotuar, strada cu strada, tot orasul. Ne ingramadim zece minute pe trotuarul din fata primariei, printre masinile functionarilor parcate pe trotuar, dupa care plecam la treburile noastre.
In ciuda declaratiilor de presa, in acest weekend, Via Sport, eveniment ce aduna weekend de weekend oameni pe Soseaua Kiseleff pentru evenimente sportive, a fost inchis. Motivul – realizarea de marcaje rutiere (a fost instituit santier timp de patru luni in zona) si pentru ca traficul motorizat trebuie fluidizat. Consideram ca ideea de relocare a evenimentului in parc contravine chiar ideei evenimentului Via Sport, cu motto-ul: STOP TRAFIC! START JOC!
Bucuresti este al cincilea cel mai congestionat oras din lume, cu o poluare fruntasa la nivel European, Comisia Europeana incepand proceduri de infringement din cauza poluarii aerului. De aceea, noi credem ca, similar altor capitale europene, e nevoie tocmai de astfel de evenimente care sa incurajeze redarea a cat mai multe strazi catre oameni, incurajandu-i sa faca miscare in defavoarea deplasarilor motorizate.
Nota: stim ca e in timpul saptamanii si ca mai toti suntem in timpul orelor de lucru. Cu toate astea, trebuie sa fim acolo cand si doamna primar este. Deci ne luam pauza de pranz impreuna”, se afirma pe pagina de Facebook a evenimentului.

<