Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat ca „amanarea” intalnirii intre Viorica Dancila si vicepresedintele SUA, Mike Pence, ar fi fost cauzata de chestiuni legate de procedurile in Congresul Statelor Unite. El a precizat ca nu ar trebui bagatelizata vizita premierului in SUA.
„Eu am inteles ca este o chestiune legata de procedurile din Congres, ati vazut ca si acolo exista o procedura care urmeaza sa se desfasoare, asteptam sa vina acasa doamna prim ministru si cu siguranta va va oferi mai multe informatii”, a afirmat Mihai Fifor, vineri, la sediul Academiei de Politie, citat de Mediafax.
Pesedistul a mai spus ca nu putem sa bagatelizam vizita sefului Executivului in SUA si sa ne imaginam ca premierul se urca in avion si incepe apoi sa bata la usile unor oficiali.

<

„Haideti sa nu ne imaginam ca primul ministru al Romaniei se gandeste intr-o dimineata sa se urce in avion si sa plece in SUA si sa bata pe la usile birourilor unor oficiali, sigur ca a fost o intalnire programata, doamna prim ministru este insotita de o delegatie de colegi de ai mei din Guvern, ministrul Finantelor Publice, ministrul de Externe, ministrul Apararii Nationale, ministrul Sanatatii, ministrul Comunicatiilor, adica nu as vrea sa bagatelizam pe marginea acestui subiect, exista o delegatie care si-a indeplinit misiunea si repet cand doamna se va intoarce va face mai multe declaratii”, a explicat Fifor, intrebat daca vizita premierului in SUA a fost prevazuta oficial, cu o confirmare din partea autoritatilor.

Mihai Fifor a participat, vineri, la festivitatea „Depunerea juramantului” pentru studentii anului I, 2019, la sediul Academiei de Politiei „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti.

Premierul Viorica Dancila se afla in SUA de pe 22 septembrie, urmand sa revina in Romania pe 29 septembrie. Printre intrevederile planuite in SUA se numara si intalnirea cu vicepresedintele SUA, Mike Pence.