Miting ”PE DOS” in fata Primariei Capitalei: Firea PRESEDINTE! Mesaje de incurajare pentru ”RANITII” din primarie!

0
598

Aproximativ 20 de tineri s-au strans, vineri, in fata Primariei Bucuresti pentru a-i cere Gabrielei Firea sa demisioneze. In mod ironic ei striga „Firea presedinte!”, facand referirere la ambitiile politice ale primarului general.

<

„Firea presedinte! Votati iepurasul roz”, scandeaza un tanar la portavoce. Mitingul are loc a doua zi dupa ce Firea a impiedicat cu politistii accesul unor bucuresteni la sedinta de Consiliu General. Primarul s-a plans apoi ca grupul de bucuresteni, denumiti „asa-zisi cetateni”, au incercat sa o linseze si a pretins ca trei politisti au ajuns la spital.

Protestatarii din fata primariei au facut referiri ironice la declaratiile lui Firea. Ei le-au transmis politistilor locali care pazeau intrarea in primarie sa nu le fie frica:

„Stati linistiti ca nu sunt femei aici, nu veti fi batuti”.

„Deoarece consideram ca Primarul Capitalei, Gabriela Firea este mult prea calificata pentru conducerea orasului, solicitam demisia acesteia pentru a se putea ocupa de campania electorala pentru alegerile prezidentiale!

Ne vedem maine, 9 Iunie, in fata Primariei Capitalei incepand cu orele 18:00.
Pe 05 Iunie s-a implinit un an de cand Gabriela Firea a fost aleasa Primar General al Capitalei.
In programul pentru Bucuresti prezentat in campania electorala si-a luat angajamentul sa rezolve problemele capitalei, astfel:
– Punerea la dispozitie a unor noi parcari;
– Extinderea numarului de intersectii incluse in Sistemul de Management al Traficului;
– Eficientizarea sistemului de circulatie din zona centrala;
– Eficientizarea programului de transport in comun prin achizitionarea unor noi autobuze, troleibuze, tramvaie, dar si prin crearea unei benzi unice destinata transportului in comun;
– Renovarea scolilor, spitalelor si a cladirilor istorice;
– Construirea de gradinite cu program prelungit;
– Desfiintarea constructiilor ilegale de pe spatiile verzi;
– Reconversia in hub-uri culturale a unor foste spatii industriale;
– Hub-uri antreprenoriale pentru tineri;
– Infiintarea Departamentului de Patrulare Permanenta in cadrul Politiei Locale pentru asigurarea supravegherii in zonele cu un inalt grad de insecuritate urbana s.a.m.d.
In realitate, insa, singurele realizari ale edilului capitalei intr-un an de mandat sunt urmatoarele:
– Ornamente de Paste in valoare de 150 000 de euro, nefunctionale;
– Peste 400 000 de euro din banii publici cheltuiti pe concertul O-zone, la care au participat 800 de persoane;
– Blocarea uneia dintre intrarile in Bucuresti, in incercarea de a crea banda unica pentru autobuze, soldata cu o coada de 16km care s-a extins pana pe DN1;
– Lansarea programului ”Cea mai frumoasa fatada, cel mai frumos balcon, cea mai frumoasa gradina”;
– Lansarea unui sondaj in privinta demolarii Cathedral Plaza, desi demolarea a fost stabilita prin hotarare judecatoreasca definitiva, deoarece constructia acesteia a fost facuta in mod ilegal;
– Infiintarea celor 30 de SRL-uri subordonate Primariei Capitalei pentru sifonarea banului public”, afirma „Coruptia ucide” pe pagina de Facebook a evenimentului.
Gabriela Firea a provocat un nou scandal, joi, cand a blocat accesul unor bucuresteni la sedinta de Consiliu General. Mai mult, bucurestenii au fost agresati de politistii locali atunci cand au incercat sa intre in sala de sedinta. Firea a declarat ulterior ca politistii au fost cei care au avut de suferit, sustinad ca trei dintre acestia sunt internati in spital. Mai mult decat atat, primarul a declarat la Antena 3 ca s-a dorit „linsarea” sa.
Niste persoane au intrat in sala de consiliu, tipau, vorbeau urat. Ce s-a intampalt azi nu e o intamplare, totul a fost organizat, regizat. Erau foarte violenti, au imbrancit politisti si se indreptau spre mine. Se dorea linsarea primarului general. Imi pun intrebarea, mai pot sa vin la serviciu? Am nevoie de badigarzi pentru a ma apara de trei ONG-uri finantate de Soros?”, a declarat Firea la Antena 3.
Ea a daugat ca ia in calcul sa solicite protectia SPP: „Nu credeam ca e nevoie sa imi pazesc integritatea fizica. Vazand ca USR si 3 ONG-uri s-au transformat in entitati fasciste, probabil ca trebuie sa ne luam si astfel de masuri”.
Iata imaginile din care reiese limpede ca politistii locali sunt cei care i-au agresat pe bucuresteni.

Foto: Malin Bot/Facebook