Metroul spre Drumul Taberei s-a mutat in instanta! Nimeni nu mai stie cand ar putea fi inaugurat

Controversata linie de metrou din Drumul Taberei a ajuns în instanță. Lucrările la metroul din Drumul Taberei sunt aproape de final, dar un proces care vizează contractul pentru sistemul de siguranță al magistralei este în plină desfășurare, la Tribunalul Capitalei. Şi ar putea da peste cap planul de inaugurare metroului din Drumul Taberei, la începutul anului viitor.
La șapte ani de la celebrul anunț „în trei ani, aici va fi stația ta de metrou”, lucrările la metroul din Drumul Taberei nu au fost finalizate. Construcția este pe final, dar mai urmează o etapă vitală: realizarea sistemului de automatizare și sistematizare a traficului pe magistrala 5 – Metrou Drumul Taberei.
„Fără un astfel de sistem de siguranţă, un proiect de infrastructură feroviară nu poate continua. Am putea avea parte de dezastre”, a afirmat Paul Dorneanu, fondator Asociația Construim România.
Contractul, a cărui valoare sare de 25 de milioane de euro, a fost atribuit de Metrorex unei firme, la începutul lunii. O altă companie, care a fost descalificată, a cerut în instanță anularea licitației.
Pentru a începe lucrările sistemul de sistematizare la metroul din Drumul Taberei, reprezentanţii Metrorex aşteaptă ca Tribunalul Capitalei să ia o decizie în acest sens. Instanţa a amânat pronunţarea unui verdict pentru data de 4 mai 2018.
În plus, este nevoie însă de încă o jumătatea de an pentru ca întregul sistem de siguranță din cadrul metroului din Drumul Taberei să fie pus la punct. Așa că planurile Metrorex, de a inaugura linia de metrou în prima parte lui 2019, ar putea fi compromise.
Noua magistrală de metrou din Drumul Taberei va avea șapte kilometri şi zece staţii. Lucrările se apropie cu greu de final. Stadiul finisajelor diferă: trece de 98% în unele stații, dar nu ajunge nici la 20%, în altele.

Sursa: Realitatea.net