Comorile Egiptului
Medicii din Bucuresti se SOLIDARIZEAZA impotriva Gabrielei Firea! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Bucuresti

Medicii din Bucuresti se SOLIDARIZEAZA impotriva Gabrielei Firea!

Intr-o scrisoare data publicitatii, medicii din Spitalul Colentina ii multumesc fostului manager, doctorul Bogdan Alexandrescu, pentru munca sa, care s-a tradus in „sectii noi, moderne” si conditii decente de munca. Scrisoare este o forma de protest fata de decizia primarului Gabriela Firea de a-l demite pe Alexandrescu.

Firea l-a demis pe doctorul Bogdan Alexandrescu in urma cu cateva zile, acuzandu-l ca tione pacientii si cadrele medicale in frig. Insa vina apartinea RADET, care a inregistrat o avarie la centrala din apropierea spitalului. Aceasta a fost remediata in cateva ora. Mai multe voci au acuzat ca Firea s-a folosit de acest pretext pentru a inlocui un manager care nu era apropiat de PSD, anunta aktual24.ro.

Acum, medicii din Colentina se solidarizeaza cu Alexandrescu. Ei si-au semnat scrisoare, in mod simbolic, cu parafa de medic.

Screen Shot 2017-01-13 at 10.20.19

Si presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor ii ia apararea lui Andreescu. El i-a adresat o scrisoare deschisa Gabrielei Firea.

„Sunt Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor de peste 8 ani. Am aflat cu mare surprindere de demiterea managerului Spitalului Clinic Colentina, dr. Bogdan Andreescu, motivata de probleme legate de incalzirea din spital, management superficial si altele.

Sunt membru in Consiliul de etica din cadrul Spitalului Colentina. Am sute de zile de monitorizare a activitatii acestui spital in ultimii 8 ani, asa cum am facut-o alaturi de colegii mei si in alte peste 250 de spitale din Bucuresti si din tara. Cunosc bine activitatea multor medici, asistenti medicali si a aparatului administrativ din acest spital. Cunosc foarte bine si multe aspecte legate de buna relationare profesionala dintre majoritatea sefilor de sectii, medici, asistenti medicali si personal administrativ din acest spital si dr. Bogdan Andreescu.

Am urmarit evolutia fara precedent a acestui spital sub aspectul accesibilitatii si calitatii serviciilor medicale din ambulatoriu, internare de zi si internare continua. Este meritul dr. Bogdan Andreescu, alaturi de alti medici din spital, dar si a unor oameni de calitate din Primaria Bucuresti. Am vazut in acest spital un model de relationare interdiciplinara si interinstitutionala, cum nu putem gasi usor in multe dintre spitalele din tara. Cunosc mai multe proiecte ale doctorului Bogdan Andreescu privind dezvoltarea Spitalului Colentina, cu identificarea resurselor pentru realizarea acestor proiecte.

Loading...

Concluzia mea si a colegilor mei este ca dr. Bogdan Andreescu este unul dintre cei mai buni manageri de spitale din tara. Categoric, nu poate fi numit un manager superficial! Eu asta stiu despre dr. Bogdan Andreescu!

Astazi (luni, n.r.), prin decizia dumneavoastra de demitere a managerului Bogdan Andreescu, am vazut spulberate toate sperantele ca mai puteti, cu actuala dumneavoastra echipa, sa faceti fata nevoilor urgente de reforma reala a Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, a spitalelor administrate de aceasta institutie si de punere in aplicare a proiectelor lansate in campania electorala de la alegerile locale si parlamentare.

Consider ca aceasta decizie este una eronata si ca trebuie sa reveniti asupra ei. Este o decizie pripita, gresit fundamentata si incomplet informata! Fac apel la dumneavoastra sa analizati decizia de demitere a dr. Bogdan Andreescu cu mai multa profunzime si in consultare cu alti cunoscatori de buna credinta ai sistemului de sanatate si sa procedati in consecinta!”, spune Vasile Barbu.

Reprezentantii spitalului Colentina au explicat ca avaria a fost din cauza RADET.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului

„A fost o avarie, dar care nu tine de spitalul nostru, ci de RADET. Au venit echipele pentru a remedia situatia. Sunt si acum prezente in curte. Din cate stiu, s-a remediat in decurs de cateva ore. Avem un punct termic al RADET in curtea spitalului care este comun cu Institutul Matei Bals. Pot sa spun ca este in proprietatea si exploatarea Institutului Matei Bals”, a spus directorul medical al Spitalului Clinic Colentina, Dana Gabriela Ionescu.

  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Monden35 de minute inainte

Propunere: Filosoful Mihai Sora, cetatean de onoare al Bucurestiului! Va accepta majoritatea PSD-ALDE?

Consilierii generali USR propun acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Capitalei filosofului Mihai Şora, în semn de recunoaştere a...

Bani40 de minute inainte

Firea scumpeste parcarea in Bucuresti cu 60%, de la 1 iunie!

Tarifele orare de parcare în Capitală se vor scumpi începând cu 1 iunie, potrivit unui proiect care ar putea fi...

Actualitate1 oră inainte

Bucurestiul asa cum nu l-ai mai vazut! Functionari romani sunt santajati cu filmulete cu minore de catre mafioti chinezi!

Jurnalistul Catalin Tolontan publica pe blogul personal o ancheta despre viata ascunsa a Bucurestiului, despre modul in care sunt santajati...

Actualitate6 ore inainte

Zeci de copii intoxicati cu mancare in Voluntari! Anchete la mai multe scoli

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Ilfov a izbucnit un focar de toxiinfecție alimentară. La aproximativ o oră după masa de...

Bani6 ore inainte

Femeile insarcinate vor primi cate 2000 de lei, ajutor de la Primaria Capitalei

Primăria Capitalei ar putea oferi vouchere în valoare de 2.000 de lei femeilor însărcinate, pentru plata medicamentelor şi a serviciilor...

Bani6 ore inainte

Primaria capitalei a lansat o licitatie de peste 63 de milioane de euro, fara TVA!

Primăria Capitalei a demarat procedurile pentru reabilitarea pricipalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa. Potrivit unui anunţ publicat...

Share Page

Close