Un mecanic de tren este acuzat ca a condus beat, incidentul avand loc miercuri in statia de metrou Dristor. Starea in care se afla mecanicul a fost sesizata de calatori care au mers la cabina acestuia, dupa ce au vazut ca trenul nu mai pleca din statie.

<

Mai multe persoane au anuntat politistii din statia de metrou, iar in urma alcooltestului a reiesit ca barbatul avea o alcoolemie de 1,46 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Barbatul a fost condus la INML pentru probe de sange. A fost deschis dosar penal pentru prezenta la serviciu sub influenta alcoolului sau alte substante.

„Referitor la informatiile aparute in presa cu privire la incidentul in care a fost implicat un mecanic de tren, va informam ca sunt in curs de efectuare verificarile procedurale prevazute in astfel de situatii. Acestea presupun cercetarea in functie de circumstante conform prevederilor legale si aplicarea de sanctiuni conform Statutului disciplinar, al Regulamentului Intern si legislatiei incidente. Mai multe informatii putem furniza numai dupa finalizarea verificarilor care in acest moment sunt in desfasurare, neputandu-ne antepronunta asupra rezultatului”, au transmis reprezentantii Metrorex.

In cauza a fost intocmit un dosar penal, iar cercetarile sunt continuate de politisti din cadrul Brigazii de Politie pentru Transport Public – Serviciul de Politie Metrou sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, sub aspectul savarsirii infractiunii de „parasirea postului si prezenta la serviciu sub influenta alcoolului sau a altor substante”.

Transparenta face diferenta