Mascatii au luat cu ASALT casinourile si salile de jocuri de noroc din Bucuresti si alte 29 de judete!

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Casație și Justiție efectuează cercetări în două dosare penale, având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Astfel, polițiștii din cadrul IGPR și din cadrul a 29 de inspectorate județene de poliție, sub coordonarea procurorilor, efectuează 313 percheziții domiciliare la sediile a 16 societăți comerciale, la punctele de lucru ale acestora, precum și la domiciliile persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor.
Mai exact, descinderile se desfășoară pe raza municipiului București (5) și județelor Argeș (7), Bacău (4), Bihor (8), Bistrița-Năsăud (5), Brașov (12), Caraș-Severin (1), Călărași (3), Cluj (47), Constanța (3), Covasna (16), Dâmbovița (1), Galați (14), Gorj (1), Harghita (16), Hunedoara (27), Iași (5), Ilfov (2), Maramureș (1), Mehedinți (1), Mureș (82), Olt (4), Prahova (6), Satu Mare (7), Sălaj (15), Sibiu (9), Teleorman (1), Timiș (2), Vaslui (2), Vâlcea (6).
Oamenii legii au arătat că, în perioada 2013 – prezent, a fost creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat prin neînregistrarea în evidenţele contabile a tuturor veniturilor obţinute din exploatarea de aparate de jocuri electronice de noroc în săli deschise pe raza mai multor localități din județele mai sus menţionate.
Veniturile obţinute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc sunt diminuate prin intervenţii directe asupra mecanismelor/sistemelor de contorizare ale acestora. Principalele modalităţi concrete utilizate pentru falsificarea mecanismelor/sistemelor de contorizare ale terminalelor de jocuri de noroc electronice utilizate de persoanele cercetate constau în:
– modificarea parametrilor tehnici ai aparatelor prin resoftarea memoriilor de tip EEPROM, amplasate pe plăcile de bază ale terminalelor de jocuri de noroc;
– modificarea controlului mecanic de ieşire, metodă ce nu necesită intervenţia fizică în aparat;
– scăderea ratei în care se generează posibilitatea de câştig – prin instalarea unor dispozitive artizanale numite „frâne”care încetinesc acumularea procentajului la care este generată posibilitatea de câştiguri mari (JACKPOT).
Sumele neînregistrate în evidenţele contabile erau reintroduse ulterior în circuitul economic ca ,,împrumut asociat” pentru extinderea activităţilor în domeniul jocurilor de noroc.
Totodată, urmează a fi efectuate controale la un număr de 142 de puncte de lucru ale unei societăți având același obiect de activitate cu cele care fac obiectul perchezițiilor.
Procurorii au beneficiat și de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum şi de cel al Jandarmeriei Române.

<