Intra in contact cu noi

Sectorul 3

Robert Negoita, din nou la Politie: ”Oameni răi, ticăloşi, au pus soluţie la rădăcina copacilor în sector”

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă a declarat miercuri, într-un live pe Facebook, că ”oameni răi, ticăloşi, au pus soluţie la rădăcina copacilor în sector”, pe strada Nicolae Teclu. El a anunţat căa luat mostre să le ducă la laborator şi a făcut plângeri la Poliţie. Suspectăm că mâini criminale vor să distrugă munca noastră, a mai spus edilul de la sectorul 3. Tot astăzi, Negoiță a rămas și fără permis.

”Din nefericire nu avem numai veşti bune. Iată că se întâmplă, doar ce am încheiat live-ul de la A2, când am primit un telefon că aici, pe Nicolae Teclu, unde am plantat acest aliniament de copaci, uitaţi ce frumoşi sunt, cineva, un om rău sau mai mulţi oameni răi, ticăloşi, au pus soluţie la rădăcina copacilor”, a spus primarul Sectorului 3, precizând că.a luat mostră să ducă la laborator.

”Pe tot Nicolae Teclu au pus o soluţie, nu ne dăm seama ce soluţie este dar am luat mostre să le ducem la laborator, am făcut plângeri la Poliţie. (..) Suspectăm că mâini criminale n-au altă treabă decât să distrugă munca noastră, să facă rău copacilor”, a mai spus primarul Sectorului 3, adăugând că a văzut în oraş foarte mulţi copaci mari, sănătoşi care în primăvară au murit, iar specialiştii le spun că este în neregulă.

Reclama

Primarul Robert Negoiţă a mai afirmat că speră să îi prindă pe cei care au pus aceste substanţe şi i-a acuzat pe crime.

”E o crimă, pentru că este o plantă, este vie, noi suntem dependenţi de ea, avem nevoie de oxigen. Cât de multă răutate să fie pe lumea asta să ajungi să faci aşa ceva? Este un moment de mare tristeţe pentru mine şi cred că pentru noi toţi. Să ne ferească Dumnezeu de astfel de oameni ticăloşi. Sper din suflet să îi prindem cât mai repede şi să îşi primească răsplata”, a mai spus Robert Negoiţă.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunţat în weekend ”o surpriză” prin plantarea de palmieri în zona Pieţei Unirii, unde se fac lucrări de amenajare a spaţiului verde. Primăria Capitalei a transmis că palmierii au fost plantaţi ilegal şi a trimis muncitorii să scoată copacii.

Reclama

Sectorul 3

O mașină abandonată ridicată la trei zile, în Sectorul 3. Negoiță se face că muncește, vin alegerile

Publicat cu

pe

De la începutul acestui an până în prezent, polițiștii au identificat 1421 de autoturisme abandonate pe domeniul public și au finalizat procedura de ridicare a 164 de astfel de mașini care, ulterior, au fost depozitate în centrul special amenajat.

De asemenea, de la începutul anului până în prezent, 141 de mașini ridicate anterior au intrat în patrimoniul Primăriei Sectorului 3.

Precizăm faptul că, potrivit Legii 421/2002 procedura aplicabilă în astfel de cazuri este următoarea:

Reclama

I. Pentru vehiculele fără numere de înmatriculare (fără stăpân):

a) se identifică amplasamentul (zona, adresa poştală, repere) unde se află vehiculul;

b) se aplică pe caroseria vehiculului o somaţie cu termen de 10 zile, prin care proprietarul/deţinătorul legal este somat să ridice vehiculul de pe domeniul public;

Reclama

c) se execută planşe foto la faţa locului (de detaliu şi de ansamblu, prin care să se evidenţieze atât zona, cât şi deficienţele constatate la autoturismul în cauză, dar şi somaţia aplicată pe maşină);

d) se întocmeşte procesul-verbal de constatare;

e) la expirarea termenului din somaţia aplicată pe maşină, în situaţia în care proprietarul/deţinătorul legal nu a dat curs somaţiei, se înaintează referat către Cabinet Primar pentru emiterea Dispoziţiei de declarare a vehiculului fără stăpân;

Reclama

f) după emiterea dispoziţiei, se procedează la ridicarea vehiculului de pe domeniul public, de către operatorul autorizat însoţit de un echipaj al DGPL Sector 3.

II. Pentru vehiculele abandonate (cu numere de înmatriculare):

a) se identifică amplasamentul (zona, adresa poştală, repere) unde se află vehiculul;

Reclama

b) se aplică pe caroseria vehiculului o somaţie cu termen de 10 zile, prin care proprietarul/deţinătorul legal este somat să ridice vehiculul de pe domeniul public;

c) se execută planşe foto la faţa locului (de detaliu şi de ansamblu, prin care să se evidenţieze atât zona, cât şi deficienţele constatate la autoturismul în cauză, dar şi somaţia aplicată pe maşină);

d) se întocmeşte procesul-verbal de constatare, totodată fiind realizată fişa de identificare a proprietarului, prin solicitarea datelor de identificare la Dispeceratul DGPLS3;

Reclama

e) la expirarea termenului din somaţia aplicată pe maşină (10 zile), în situaţia în care proprietarul/deţinătorul legal nu a dat curs somaţiei, se întocmeşte referatul cu propunerea emiterii somaţiei de către Cabinet Primar, cu termen de 5 zile de la data primirii, care este transmisă cu aviz de primire prin poştă sau afişată la adresa de domiciliu a proprietarului/deţinătorului legal;

f) la expirarea termenului de 5 zile, se întocmeşte referat cu propunerea de emitere a Dispoziţiei de Primar, prin care vehiculul este declarat abandonat şi ridicat de pe domeniul public.

Potrivit sursei citate, restituirea vehiculelor se face pe bază de proces-verbal, aprobat de primarul Sectorului 3, dacă proprietarul:

Reclama

– face dovada calității de proprietar/deținător legal;

– achită toate taxele și impozitele prevăzute de lege;

– achită sumele corespunzătoare cheltuielilor efectuate pentru ridicarea/transportul/depozitarea și paza vehiculului;

Reclama

– plata la zi a tarifului de parcare, în cazul vehiculelor ridicate din parcări.

În cazul în care nu se solicită restituirea vehiculelor, acestea vor fi valorificate în condițiile legii de către Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 3.

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 3

Cum te inscrii in RABLA LOCAL Sector 3?

Publicat cu

pe

De luni, 9 octombrie, persoanele fizice din Sectorul 3, care s-au înscris în prealabil pe site-ul Administrației Fondului de Mediu (AFM) pentru programul „Rabla local”, se pot adresa exclusiv online Primăriei Sectorului 3, accesând site-ul www.primarie3.ro, secțiunea „Rabla local”.

Primăria Sectorului 3 îi informează pe cetățeni că doar după semnarea contractului de finanțare, persoana fizică va putea casa și radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat și să beneficieze de stimulentul pentru casare de 3000 de lei.

Beneficiarul stimulentului se angajează conform ghidului de finanțare că nu va achiziționa un autoturism cu norma de poluare Euro 5 și/sau inferioară în termen de trei ani de la primirea acestuia.

Reclama

Depunerea dosarelor/completarea acestora se va face online, cu respectarea următorilor pași:

PASUL 1

Cererea și documentele aferente vor fi încărcate pe site-ul www.primarie3.ro, la secțiunea „Rabla local”.

Reclama

Cum trebuie să arate actele

Documentele transmise electronic se acceptă numai în format pdf, lizibil.
Ce acte trebuie să depui

Cerere de participare la „Programul privind casarea autovehiculelor uzate”;
Acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
Actul de identitate al solicitantului, în copie conformă cu originalul;
Cartea de identitate a vehiculului, în copie conformă cu originalul;
Certificatul de înmatriculare, în copie conformă cu originalul;
Certificat de atestare fiscală din care să rezulte că nu este înregistrat cu obligaţii restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor şi contribuţiilor către bugetul de stat, emis de ANAF Sector 3 al Municipiului București;
Certificatul de atestare fiscală din care să rezulte că nu este înregistrat cu obligații restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul local;
Împuternicire în original sau copie legalizată, dacă este cazul;
Actul de identitate al împuternicitului, în copie conformă cu originalul, dacă este cazul;
Extras de cont.
PASUL 2

Reclama

După ce reprezentanții Primăriei Sectorului 3 aprobă dosarul, veți fi contactat de către aceștia pentru a vă prezenta în termen de cinci zile lucrătoare la sediul din șos. Mihai Bravu nr. 428, pentru a încheia contractul de finanțare cu instituția.

Fără contract de finanțare semnat, nu puteți merge către un centru autorizat de casare.

PASUL 3

Reclama

După semnarea contractului de finanțare cu Primăria Sectorului 3, veți transmite în termen de maximum 30 de zile o serie de documente pe site-ul Primăriei, la secțiunea „Rabla Local – Depunere documente casare”:

adeverința de dezmembrare de la un colector autorizat, având mențiunea că autovehiculul conține componentele esențiale: motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație;
certificatul de radiere din circulație;
dovada scoaterii din evidenţa fiscală.
PASUL 4

Stimulentul de casare de 3.000 de lei va fi virat în cont în termen de 30 zile de la depunerea adeverinței de dezmembrare, a certificatului de radiere şi a dovezii scoaterii din evidenţa fiscală.

Reclama

Informații privind condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească proprietarii, respectiv mașinile pot fi consultate pe site-ul www.primarie3.ro, secțiunea „Rabla local”.

Stimulentul acordat beneficiarului pentru casarea și radierea unui autovehicul uzat este de 3.000 de lei, din care 600 de lei sunt din fonduri proprii ale Primăriei Sectorului 3 și 2.400 de lei din finanțarea alocată de AFM.

Informații suplimentare pot fi obținute la sediul Primăriei Sectorului 3 din șos. Mihai Bravu nr. 428.

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 3

Un copac scos din radacini a cazut peste un om, in Sectorul 3 al Bucurestiului

Publicat cu

pe

Un castan a fost pur și simplu smuls din rădăcini de vânt în București. Un bărbat în vârstă de 78 de ani a fost prins sub crengile copacului.

La data de 5 septembrie 2023, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 12 a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că, la intersecția unor străzi din Sectorul 3, a căzut un copac, iar o persoană a fost surprinsă sub acesta, informează Poliția Capitalei.

La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiștii și un echipaj de prim-ajutor. Victima a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Reclama

Incidentul a avut loc la intersecția străzilor Odobești cu Bd. Camil Ressu, pe trotuar. Vctima este un bărbat, în vârstă de 78 de ani, care acuza dureri la nivelul piciorului drept. A fost transportat la Spitalul Sf. Ioan.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 12, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Sectorul 46 ore in urma

VIDEO-Pasajul Europa Unită se deschide marți traficului rutier. Băluță: Înainte, pentru câteva ore pasajul va fi pietonal, la cererea locuitorilor Sectorului 4

Pasajul Europa Unită se deschide marți traficului rutier, a anunțat Primăria Sectorului 4. Potrivit autorităților locale, acesta va fi deschis inițial pentru pietoni. „Înainte,...

Bani12 ore in urma

Studiu Gfk: Puterea de cumpărare în București este dublă față de media pe țară

Județul Constanța se află, în acest an, la jumătatea clasamentului național privind puterea de cumpărare, cu o medie anuală pe...

Timp liber16 ore in urma

O celebra berarie din Viena a deschis o franciză la București

Celebra berărie Salm Braeu din Viena, Austria, a deschis o franciză la București. Aceasta este situată pe Bulevardul Bucureștii Noi, nr. 48....

Turist16 ore in urma

Cea mai frumoasa casa din București iarna aceasta: Coana Mita Biciclista a devenit loc de pelerinaj

Pe 1 decembrie, Casa istorică a Miței Biciclista a dat startul sezonului sărbătorilor de Crăciun. Ceremonia de inaugurare a decorațiunilor și...

Stiri Bucuresti actualitateo zi in urma

Au început lucrările de refacere a trotuarelor pe B-dul Alexandru Ioan Cuza și Șos. Pantelimon din Capitală

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, a anunțat începutul lucrările de refacere a trotuarelor pe B-dul Alexandru Ioan Cuza și Șos....

Banio zi in urma

Sectorul care va atrage investii uriase in Romania in anii urmatori. Iohannis: ”România vrea să devină un lider în regiune”

Guvernele și companiile petroliere, prezente la Summitul pentru climă al Națiunilor Unite din Dubai, au promis să ia măsuri mai...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: