Connect with us

Bucuresti

Mai multi bucuresteni acuza Primaria Capitalei de amenintari si intimidari, dupa ce au demascat o serie de constructii ilegale!

Publicat

on

Mai multi cetateni din Cartierul Cotroceni care s-au opus construirii unui patinoar in Parcul Romniceanu fara autorizatie si fara consultare publica si au semnat petitii si plangeri penale impotriva Primariei Sectorului 5, acuza ca sunt hartuiti de institutie si Primaria Capitalei. Oamenii spun ca in ultima luna Politia locala Sector 5 le-a cerut contractele de salubrizare, iar Politia locala a Municipiului Bucuresti a verificat daca au autorizatie pentru inlocuirea ferestrelor vechi cu termopane, dar si pentru renovarea locuintelor. Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Primariei Capitalei spun ca au facut anul trecut  sute de controale in zonele protejate, inclusiv in cartierul Cotroceni, iar formularea unei petitii sau reclamatii catre autoritatea publica locala nu exonereaza petentii de obligatia de a respecta legea si nici nu le asigura un tratament preferential. 
Dinu Drog, presedintele Asociatiei InCotroceni, care s-a opus proiectului patinoarului, sustine ca atacurile au trecut de la ONG-uri la persoana fizica, fiind vizata de controale inclusiv familia acestuia. Presedintele Asociatiei In Cotroceni spune ca a fost chiar amendat cu 3000 lei fiindca nu a putut ajunge la Politia Locala Sector 5, fiind plecat din tara, desi a cerut o reprogramare.  Acesta este de parere ca aceste controale sunt legale, dar faptul ca primaria le-ar folosi impotriva cetatenilor cu rea credinta le face abuzive.
„Dupa ce buldozerele si-au incheiat treaba in Parcul Romniceanu, „investitia” de peste 1 milion de euro trebuind sa fie anulata la reactia prompta a comunitatii, Primaria Sectorului 5, prin Daniel Florea, impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti, prin Gabriela Firea, continua campania de intimidare a semnatarilor plangerilor/petitiilor catre autoritati. Este vorba de o campanie de vendetta personala dusa de, ce surpriza, tocmai autoritatile care ar trebui sa ne protejeze in fata abuzurilor puterii. Ca asa functioneaza un stat de drept a la roumaine, nu? Ca semnatar al petitiilor si al plangerii penale impotriva Primariei Sectorului 5, in nume personal si al Incotroceni, am fost imediat amendat contraventional cu 3000 lei (maximul legal, fara vreun avertisment), pentru ca nu am putut ajunge la Politia Locala Sector 5, fiind in vacanta. My bad ca ies din tara. Si asta in ciuda faptului ca, de buna-credinta, le-am cerut o reprogramare onorabililor politisti. Bineinteles ca am contestat amenda. Lucrurile nu s-au oprit insa aici. Ca si ceilalti semnatari ai petitiilor, am primit o noua invitatie. De data asta de la PMB, prin Disciplina in Constructii (Politia Locala Bucuresti – www.plmb.ro), care m-a chemat sa dau cu subsemnatul pentru autorizatia de construire necesara montarii terrmopanelor mostenite de la vechiul proprietar. Ceea ce am si facut, regulamentar. Dar baietii sunt vigilenti, nu s-au oprit aici, ca doar primisera ordin de la sefa. M-au cautat dupa numele de familie si au descoperit ca parintii mei sunt proprietarii apartamentului de deasupra. Deci si ei au trebuit sa dea explicatii despre termopanele puse de fosta proprietara. Asta doar pentru ca, ghinion, poarta numele Drog. Cam asa arata politia politica in 2018: daca indraznesti sa reclami/publici nereguli ale administratiei, esti chemat la sediul Politiei sa dai explicatii.Tovarasii iti scot dosarul. Iti verifica la sange documentele, doar doar vor gasi ceva cu care sa te arda”, a povestit pe pagina de Facebook, Dinu Drog.
Contactat de HotNews.ro, acesta spune inca 4 cetateni, semnatari ai petitiei impotriva Primariei Sector 5 au trecut prin aceeasi experienta. Acestia sunt: Corin Trandafir, Anca Tomescu, Cristian Nica si Maria Savulescu.
Anca Tomescu, un alt cetatean care a semnat petitia impotriva Primariei Sector 5 are o poveste similara.
„Dupa reclamatiile pe care le-am facut privind constructia ilegala a unui patinoar in Parcul Romniceanu, m-am trezit cu Politia la usa, insotita de doi reprezentanti de la Primarie. Mi-au spus ca verifica daca am contract cu vreo firma de salubritare si daca mi-am platit factura. Nu prea inteleg eu ce treaba aveau ei cu plata facturii mele. Avem si contract si, surpriza,  avem si factura platita in avans, pe un an. Controlul a avut loc pe 29 decembrie. Noi muncim, nu gandim, apoi, in prima saptamana a anului, am primit control de la Primaria Capitalei care vroiau sa vada daca am acte si autorizatie de constructie. Datorita tatalui meu care era un om extrem de corect si care avea grija sa aibe orice fel de autorizatie si care cu asta se ocupa, toate actele cerute au fot puse la dispozitia lor. Domnii au confirmat ca sunt trimisi special la toti cei care au facut reclamatie privind distrugerea parcului Romniceanu. Concluzia: parcul arata odios, distrus, murdar, periculos. Nicio autorizatie nu a fost obtinuta de Primarie, desi Doamna Firea s-a suparat si a acuzat ca sunt informatii toxice. Informatiile poate erau toxice, insa este vorba de informatiile pe care le-a primit de la subalternii dansei”, a declarat Anca Tomescu pentru HotNews.ro. Aceasta a scris si pe Facebook despre incident.
Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Primariei Capitalei spun ca au potrivit legii atributia de a face controale in zonele protejate, zeci de asemenea actiuni avand loc anul trecut.
„Imobilele din imediata vecinatate a Parcului Romniceanu sunt situate in perimetrul Zonei Construite Protejate nr. 45 „Parcelarea Cotroceni”, in conformitate cu Planul Urbanistic Zonal – Zone Construite Protejate, aprobat prin Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 279/2000. Astfel, conform legii nr. 50/1991, legii nr.422/2001 si HCGMB nr. 180/2017, reprezentantii Directiei Control din cadrul Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti desfasoara constant actiuni in mai multe Zone Construite Protejate, aprobate prin HCGMB nr. 279/2000 printre care si zona mai sus amintita. Astfel, in anul 2017 s-au intocmit, conform prevederilor Legii nr. 422/2001 – actualizata privind protejarea monumentelor istorice nu mai putin de 184 de procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor si 102 procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor intocmite conform prevederilor H.C.G.M.B. nr. 180/2017 – privind instituirea unor obligatii si raspunderi ce revin institutiilor publice, agentilor economici si cetatenilor pentru buna gospodarire a locuintelor si infrumusetarea acestora, iar in 272 de cazuri au fost sesizate organele de urmarire penala (conform prevederilor Legiinr.50/1991 – republicata cu modificarile si completarile ulterioare – privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii)”, se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.
Potrivit sursei citate, controalele reprezentantilor Directiei de Control din cadrul Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti au vizat, conform legii:
–  identificarea imobilelor clasate ca monumente istorice aflate intr-o stare avansata de degradare pentru care nu s-au efectuat lucrari de conservare, restaurare, reparatii curente si de intretinere si aplicarea masurilor legale conform Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice pe raza municipiului Bucuresti, precum si identificarea eventualelor modificari la fatadele cladirilor (de ex: schimbare tamplarie/montare rulouri, zugraveli exterioare care nu se armonizeaza cu cladirile invecinate, etc,), ce incalca prevederile Legii nr. 50/1991 – republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii.
– identificarea imobilelor aflate intr-o stare avansata de degradare pentru care nu s-au efectuat lucrari de reparatii curente si de intretinere si aplicarea masurilor legale conform prevederilor Hotarari Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 180/2017 – privind instituirea unor obligatii si raspunderi ce revin institutiilor publice, agentilor economici si cetatenilor pentru buna gospodarire a locuintelor si infrumusetarea acestora, precum si identificarea eventualelor modificari la fatadele cladirilor (de ex: schimbare tamplarie/montare rulouri, zugraveli exterioare care nu se armonizeaza cu cladirile invecinate, etc,), ce incalca prevederile prevederilor Legii nr. 50/1991 – republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii.
„Totodata mentionam ca Directia Control din cadrul Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti are printre competente si exercitarea controalelor privind: legalitatea executarii lucrarilor de construire/desfiintare, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, schimbare de destinatie, precum si orice alte lucrari, indiferent de valoarea lor, ce se executa sau au fost executate la constructiile, reprezentand monumente istorice, inclusiv la anexele acestora, identificate in acelasi imobil – teren si/sau constructii, la cele amplasate in zone construite protejate, stabilite potrivit legii, ori la constructii cu valoare arhitecturala sau istorica deosebita, stabilite prin documentatii de urbanism aprobate, conform prevederilor Legii nr. 50/1991 – republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii; constatarea si sanctionarea faptelor ce constituie contraventii prevazute de Legea nr.422/2001 – republicata, privind protejarea monumentelor istorice; Constatarea si sanctionarea faptelor prevazute de Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 180/2017 – privind instituirea unor obligatii si raspunderi ce revin institutiilor publice, agentilor economici si cetatenilor pentru buna gospodarire a locuintelor si infrumusetarea acestora”, se mai arata in raspunsul Primariei Capitalei.
Reprezentantii Primariei Capitalei mai spun ca formularea unei petitii sau reclamatii catre autoritatea publica locala nu exonereaza petentii de obligatia de a respecta legea si nici nu le asigura un tratament preferential.
„Consideram si nutrim speranta ca si redactia Hotnews impartaseste acest punct de vedere, ca formularea unei petitii sau reclamatii catre autoritatea publica locala nu exonereaza petentii de obligatia de a respecta legea si nici nu le asigura un tratament preferential din partea organelor de control”, se mai arata in raspunsul Primariei Capitalei.
Cetatenii din grupul de initiativa civica In Cotroceni au sesizat pe 21 decembrie ca Primaria Sectorului 5 vrea sa construiasca un patinoar in Parcul Romniceanu si s-au opus public proiectului. Motivele? Parcul e intr-o zona protejata, iar proiectul nu avea documentele legale afisate. Imediat dupa, atat primarul general Gabriela Firea, cat si primarul Sectorului 5 au iesit public si au declarat ca aceste informatii sunt false si in acel parc nu se construieste niciun patinoar. Cetatenii din grupul de initiativa civica au descoperit in sistemul electronic de achizitii publice anuntul prin care Primaria Sector 5 dorea sa contracteze servicii pentru construirea patinoarului. Dupa descoperirea cetatenilor, Primaria Sectorului 5 a zis ca incarcarea in SEAP a fost o eroare.
„S-a afirmat cum ca in parcul Romniceanu s-ar construi un patinoar. M-am interesat atat la colegii mei, la Primaria Generala, cat si intr-o discutie telefonica cu primarul Daniel Florea, si pot sa va transmit ca, contrar celor afirmate in mass media de catre o asociatie si presedintele acestora, nu se construireste pe spatiul verde, si nici intr-o alta zona, niciun patinoar. Deci este o dezinformare, nu ar fi prima pe care o profereaza aceasta asociatie si ne rezervam dreptul sa ne aparam in instanta impotriva acestei maniere de a profera public informatii toxice, informatii neadevarate.  Din partea domnului primar am fost asigurati ca nu se amenajeaza niciun patinoar”, a declarat primarul Gabriela Firea la vremea respectiva.
Ce au sesizat cetatenii de la grupul de initiativa civica InCotroceni pe 21 decembrie 2017:
” Primaria Sectorului 5 si Daniel Florea si-au propus sa ne strice bucuria Sarbatorilor de iarna! Construiesc in Parcul Romniceanu, intr-un spatiu verde, in Zona protejata nr. 45, la 20 m de case (deci in zona rezidentiala) un patinoar ilegal (ie fara autorizatie de constructie, fara avize, fara consultarea cetatenilor, fara acord de vecinatate, etc.). NU este vorba de o constructie temporara! In cursul zilei de ieri, fara autorizatie de desfiintare si fara nicio consultare a comunitatii, au desfacut si indepartat tot mobilierul urban existent (ie banci), precum si toate echipamentele de joaca pentru copii (ie leagane, tobogan, balansoare etc.)”, au postat cetatenii pe pagina de Facebook a asociatiei.
Mai mult, in prezent cetatenii cer Primariei Sector 5 care doreste sa reamenajeze parcul ca procesul sa fie transparent, cu implicarea cetatenilor, si sa se faca un concurs de solutii.
Sursa: Hotnews.ro

Bucuresti

Ce poți vedea la Zilele Bucureştiului

Publicat

on

Zilele Bucureştiului sunt sărbătorite de Muzeul Municipiului Bucureşti la Palatul Suţu, Casa Dinu Lipatti şi Casa Filipescu-Cesianu, publicul fiind invitat să participe la un program complex, dedicat tuturor categoriilor de vârstă, ce include evenimente şi expoziţii interesante al căror subiect central se referă la istoria şi cultura Capitalei.


PALATUL SUŢU (BD. I.C. BRĂTIANU, NR. 2)
Vineri, 20 septembrie, 10.00-18.00 (17.30 ultima intrare), Porţi deschise cu ocazia Zilelor Bucureştiului la Palatul Suţu – intrare gratuită pentru vizitatori la expoziţiile deschise, al căror subiect principal se referă la Capitală:
* Expoziţia permanentă „Timpul Oraşului”, dedicată istoriei oraşului Bucureşti;
* Expoziţia tematică „Calea Victoriei, incursiune în istoria unei uliţe domneşti”;
* Expoziţia tematică „Dinamica palatelor voievodale de la Bucureşti şi Târgovişte în perioada medievală”;
* Expoziţia tematică „Arheologie digitală: Trecutul medieval al Bucureştiului dintr-o perspectivă ceramică”;
* Expoziţia outdoor de fotografie „Trecut-au anii 2024”, prin care vizitatorii pot retrăi farmecul Bucureştiului de altădată prin prisma fotografiilor realizate de Şerban Lăcriţeanu în anii ’70.
Se vor putea vizita şi expoziţiile tematice „Între România şi Franţa. Un parcurs plastic remarcabil” şi „Vechi cărţi româneşti cu steme domneşti şi stihuri poeticeşti”.
Vineri, 20 septembrie, ora 17.00, publicul este invitat să participe la vernisajul expoziţiei tematice „Universul restaurării ceramicii”.
Vineri, 20 septembrie, 10.00-18.00 (17.30 ultima intrare), proiectul PRINCIPIUM MOBILITAS, organizat de Direcţia de Mediu – Serviciul Ecologie Urbană, Primăria Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti. În cadrul proiectului vor fi prezentate în foyerul Palatului Suţu materiale muzeale itinerante proprii referitoare la istoria Jandarmeriei (uniforme naţionale şi internaţionale), puse la dispoziţie de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, materiale şi machete puse la dispoziţie de Institutul Astronomic al Academiei Române şi de Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu – Muzeul Municipiului Bucureşti, precum şi machete puse la dispoziţie de Societatea de Transport Bucureşti.

CASA DINU LIPATTI (BD. LASCĂR CATARGIU, NR. 12)
Vineri, 20 septembrie, ora 18.00 – „Zilele Bucureştiului” la Casa Dinu Lipatti – Recital Tinere Talente. Eveniment organizat de Muzeul Municipiului Bucureşti şi Fundaţia Regală Margareta a României. Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.
Solişti: Iuliana Ioana (soprană), Olga Florea (soprană), Daniel Dumitrascu (pian) – studenţi la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.
În program: G. Dendrino, P.I. Ceaikovski, G. Puccini, G. Bizet, C. Debussy, E. Doga, Bach-Busoni, G. Verdi, A. Catalani, J. Massenet, A. DvoĹ™ak, J. Offenbach.

Advertisement

LA˜ CASA FILIPESCU-CESIANU (CALEA VICTORIEI 151)
Sâmbătă & duminică, 21 şi 22 septembrie, Weekend Sessions în grădina Casei Filipescu-Cesianu. Accesul la evenimentele din grădină este gratuit. Programul complet este detaliat mai jos.

Sâmbătă, 21 Septembrie 2024
De la 15.00: Expoziţie în grădină „Dialoguri în culoare” – 15 tineri artişti îşi expun picturile (Fii Artă)
De la 15.00: Atelier de educaţie digitală & robotică – MindHub Bucureşti Unirii
16.00 – 17.00: Performance „Changing Skins & Nemira” – Moderator Eli Bădică
16.00 – 20.00: Instalaţie literară „Rezervaţie: Cititorul de Ficţiune” – Editura Nemira
17.00 – 18.00: Sesiune de yoga – BodyMind Balance cu Alexandra Bociu (Con Sabor)
18.30 – 19.30: Sesiune de jazz – Jazzy Jo
19.30 – 20.30: Întâlnire literară Nemira cu Andrei Crăciun despre cartea „Turbo”
19.30: Sesiune de tango – pian, chitară, bandoneon (Dan Maftei, Alex Ionescu, Alexandru Nuca) + TDJ set tematic – Robert Andrei Botezat

Duminică, 22 Septembrie 2024
De la 15.00: Expoziţie în grădină „Dialoguri în culoare” – 15 tineri artişti îşi expun picturile (Fii Artă)
De la 15.00: Atelier de educaţie digitală & robotică – MindHub Bucureşti Unirii
15.00 sau 16.30: Tur ghidat – Andreea Mâniceanu, muzeograf MMB (23 lei/adult, 16 lei/elev şi studenţi, înscrieri pe [email protected])
15.30: Atelier de fotografie urbană – coordonat de Octavian Pavel
16.00 – 20.00: Instalaţie literară „Rezervaţie: Cititorul de Ficţiune” – Editura Nemira
17.00 – 18.00: Sesiune de yoga – BodyMind Balance cu Alexandra Bociu (Con Sabor)
17.30 – 18.30: Sesiune de chitară & pian – Monica Gemene şi Roxana Cioran
18.30 – 20.00: Sesiune de tango – pian, chitară, bandoneon (Dan Maftei, Alex Ionescu, Alexandru Nuca) + TDJ set tematic – Robert Andrei Botezat
* De asemenea, publicul este invitat să descopere la Casa Filipescu-Cesianu expoziţia permanentă – Muzeul Vârstelor, precum şi expoziţia tematică „Gust, rafinament şi sociabilitate în Bucureştiul primei jumătăţi a secolului XX” (deschisă în perioada 29 august – 10 noiembrie 2024).
Program: miercuri – duminică, 10.00-18.00 (17.30 ultima intrare).
Preţ bilete:
13 lei – bilet întreg; 6 lei – bilet redus (pensionari, militari, elevi, studenţi).

Advertisement
Continue Reading

Bucuresti

900 de blocuri din Bucuresti, fara apa calda

Publicat

on

Peste 900 de blocuri rămân fără apă caldă, în următoarele zile. Compania Municipală Termoenergetică București (CMTEB) S.A. anunță că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice. Lucrările vor afecta toate sectoarele Capitalei.

Peste 900 de blocuri rămân fără apă caldă, în următoarele zile. În sectorul 2 al Capitalei, lucrările vor dura pană pe 19 august, potrivit Termoenergetica. În zona cuprinsă între traversarea Căii Giulești și Calea Griviței, Sectoarele 1 și 6, se fac lucrări de reparație și modernizare a conductelor. 12 blocuri rămân fără apă caldă până pe 6 august, la ora 23:00.

Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1973.

Advertisement

De asemenea, conductele vor fi reparate și în zona străzilor Torentului, Cozia, Terasă Colentina, Doamna Ghica din Sectorul 2. Până pe 19 august, la ora 23:00, 452 de blocuri nu vor avea agent termic. Magistrală I Sud având o vechime de 40 de ani. Anul trecut, în zonă, a fost înlocuit un tronson de peste 150 metri de țeavă.

În Sectorul 3, se vor face lucrări de modernizare în cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București – Obiectiv 3 Magistrală I Sud tronson CM18 – CB5/C – CV4”. În acest context, două puncte termice, respective 17 blocuri, rămân fără apă caldă până pe 10 august, la ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1965.

Tot în Sectorul 3, se fac lucrări de reparații pentru o conductă din 1975 iar alte aproape 230 de nu au agent termic până pe 7 august, la ora 23:00.

Advertisement

În Sectorul 4, pe strada Nitu Vasile, se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către două puncte termice, până în data de 9 august, ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1987.

Lucrări se vor face și pe strada Luică și 166 blocuri nu vor avea apă caldă până în data de 7, la ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei, din această zonă, este 1976.

Pe Bulevardul Unirii din Sectorul 5 al Capitalei, se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă, către 14 blocuri, până în data de 9 august, ora 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei, din această zonă, este 1990.

Advertisement

Și în strada Virtuții din Sectorul 6, se vor executa lucrări de refacere a căminului „CU3” și de înlocuire a unor vane cu diametrul de 800 mm, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către două puncte termice și un modul, până în data de 9 august 2024, orele 23:00. Anul de punere în funcțiune a conductei este 1976.

Continue Reading

Bucuresti

Cel mai mare eveniment de parenting din România, ParentED Fest! 3 Octombrie – Universitata Politehnică București

Publicat

on

  • Cel mai mare eveniment de parenting din România, ParentED Fest, va avea loc pe 3 octombrie 2024, în Aula Magna din cadrul Universității Politehnica din București și va aduce unii dintre cei mai renumiți speakeri internaționali din domeniu față în față cu publicul român.

Psiholog clinician și autor de renume mondial, Dr. Shefali Tsabary vine în premieră în România, pentru a discuta despre arta și practica parenting-ului conștient și despre cele mai eficiente modalități de a crește copii autentici, fericiți și rezilienți.

Potrivit The Parenting Index*, la nivelul anului 2021, 61% dintre părinții din România resimțeau o presiune intensă din partea societății în legătură cu modul în care aleg să își crească proprii copii, în vreme ce 46% dintre ei considerau că rolul de părinte este mai dificil decât s-ar fi gândit.

„Într-o epocă în care parenting-ul se poate simți precum navigarea unui labirint de sfaturi în continuă schimbare, este esențial să ne unim pentru a împărtăși, învăța și crește ca o comunitate informată. Evenimentul nu este doar despre diseminarea informațiilor; este despre declanșarea conversațiilor, formarea de conexiuni și crearea unei rețele de sprijin care se extinde cu mult dincolo de aceste ziduri. Prin paneluri de experți și sesiuni interactive, aspirăm să reducem decalajul dintre cercetarea academică de ultimă oră și practica de zi cu zi”, spune Diana Bălan, fondator ParentED Fest.

Advertisement

În cadrul evenimentului, unii dintre cei mai renumiți specialiști internaționali din domeniu vor interacționa cu publicul din România:

  • Dr. Shefali Tsabary, psiholog clinician, speaker internațional și autorul cărților cu vânzări record “Harta parentingului modern” și „Părintele conștient”, traduse inclusiv în limba română, vine în premieră în România. “Paradigma tradițională de parenting are la bază ierarhia și presupune că părintele știe mai bine. Parenting-ul conștient detonează această paradigmă și aduce reciprocitatea în relație. Aș spune că, de multe ori, profesorul este copilul, învățând părintele cum să devină o versiune mai bună a sa și, mai ales, cum să trăiască în prezent, așa cum doar copiii știu să trăiască”. Dr. Shefali reușește să cuprindă în cărțile sale provocările cu care familiile se confruntă în 2024, ajungând astfel la milioane de părinți din întreaga lume și demontând rând pe rând metodele învechite de a-i educa pe cei mici, în urma a numeroase cercetări și ani întregi de experiență.
  • Dr. Deborah MacNamara, om de știință, consilier clinician și expert în parenting cu peste 25 de ani de experiență, autoarea uneia dintre cele mai celebre cărți dedicate părinților din întreaga lume – „Rest, Play, Grow”. “Copiii noștri nu sunt meniți să facă eforturi pentru dragostea noastră. Ei sunt meniți să se simtă confortabil în grija noastră pentru a se putea juca și dezvolta. De asta, siguranța relației este esențială”.
  • Dr. Vanessa Lapointe, doctor în psihologie, autor și „educator pentru părinți”, va contribui la înțelegerea evoluției copiilor și va oferi sfaturi părinților într-una dintre cele mai mai provocări ale parentingului: cum putem insufla celor mici reziliență fără să cauzăm traume. “Din păcate, principala lecție pe care o învață copiii de la disciplinarea clasică este că dragostea părinților este condiționată și în directă legătură cu un comportament de obediență”.
  • Dr. Greer Kirshenbaum, expert în parenting, autor, cercetător în neuroștiințe, specialist în somnologie infantilă și dezvoltarea timpurie a copiilor, va vorbi la București despre unul dintre cele mai importante subiecte din parentingul modern: gestionarea stresului pentru a construi sănătatea mintală a bebelușilor și părinților. “Sănătatea somnului se construiește, ajutându-ți copilul să adoarmă și să readoarmă, ținându-l în brațe și oferindu-i dragoste cât timp are nevoie de tine”.

ParentED Fest este susținut de Lidl România – Strategic Partner, Sanador – Heathcare Partner, alături de ThedaMar, AutoKlass, One United Properties, Catena, Casa Timiș, Raiffeisen Bank și CEC Bank. Parteneri media: ZYX Books și Euromedia.

Biletele sunt puse în vânzare pe https://parentedfest.ro/ și în rețeaua IaBilet.ro.

Advertisement
Continue Reading

La mare cautare

Copyright © 2012 Bucurestiul.ro