Intra in contact cu noi

Bucuresti

Mai multi bucuresteni acuza Primaria Capitalei de amenintari si intimidari, dupa ce au demascat o serie de constructii ilegale!

Publicat cu

pe

Mai multi cetateni din Cartierul Cotroceni care s-au opus construirii unui patinoar in Parcul Romniceanu fara autorizatie si fara consultare publica si au semnat petitii si plangeri penale impotriva Primariei Sectorului 5, acuza ca sunt hartuiti de institutie si Primaria Capitalei. Oamenii spun ca in ultima luna Politia locala Sector 5 le-a cerut contractele de salubrizare, iar Politia locala a Municipiului Bucuresti a verificat daca au autorizatie pentru inlocuirea ferestrelor vechi cu termopane, dar si pentru renovarea locuintelor. Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Primariei Capitalei spun ca au facut anul trecut  sute de controale in zonele protejate, inclusiv in cartierul Cotroceni, iar formularea unei petitii sau reclamatii catre autoritatea publica locala nu exonereaza petentii de obligatia de a respecta legea si nici nu le asigura un tratament preferential. 
Dinu Drog, presedintele Asociatiei InCotroceni, care s-a opus proiectului patinoarului, sustine ca atacurile au trecut de la ONG-uri la persoana fizica, fiind vizata de controale inclusiv familia acestuia. Presedintele Asociatiei In Cotroceni spune ca a fost chiar amendat cu 3000 lei fiindca nu a putut ajunge la Politia Locala Sector 5, fiind plecat din tara, desi a cerut o reprogramare.  Acesta este de parere ca aceste controale sunt legale, dar faptul ca primaria le-ar folosi impotriva cetatenilor cu rea credinta le face abuzive.
„Dupa ce buldozerele si-au incheiat treaba in Parcul Romniceanu, „investitia” de peste 1 milion de euro trebuind sa fie anulata la reactia prompta a comunitatii, Primaria Sectorului 5, prin Daniel Florea, impreuna cu Primaria Municipiului Bucuresti, prin Gabriela Firea, continua campania de intimidare a semnatarilor plangerilor/petitiilor catre autoritati. Este vorba de o campanie de vendetta personala dusa de, ce surpriza, tocmai autoritatile care ar trebui sa ne protejeze in fata abuzurilor puterii. Ca asa functioneaza un stat de drept a la roumaine, nu? Ca semnatar al petitiilor si al plangerii penale impotriva Primariei Sectorului 5, in nume personal si al Incotroceni, am fost imediat amendat contraventional cu 3000 lei (maximul legal, fara vreun avertisment), pentru ca nu am putut ajunge la Politia Locala Sector 5, fiind in vacanta. My bad ca ies din tara. Si asta in ciuda faptului ca, de buna-credinta, le-am cerut o reprogramare onorabililor politisti. Bineinteles ca am contestat amenda. Lucrurile nu s-au oprit insa aici. Ca si ceilalti semnatari ai petitiilor, am primit o noua invitatie. De data asta de la PMB, prin Disciplina in Constructii (Politia Locala Bucuresti – www.plmb.ro), care m-a chemat sa dau cu subsemnatul pentru autorizatia de construire necesara montarii terrmopanelor mostenite de la vechiul proprietar. Ceea ce am si facut, regulamentar. Dar baietii sunt vigilenti, nu s-au oprit aici, ca doar primisera ordin de la sefa. M-au cautat dupa numele de familie si au descoperit ca parintii mei sunt proprietarii apartamentului de deasupra. Deci si ei au trebuit sa dea explicatii despre termopanele puse de fosta proprietara. Asta doar pentru ca, ghinion, poarta numele Drog. Cam asa arata politia politica in 2018: daca indraznesti sa reclami/publici nereguli ale administratiei, esti chemat la sediul Politiei sa dai explicatii.Tovarasii iti scot dosarul. Iti verifica la sange documentele, doar doar vor gasi ceva cu care sa te arda”, a povestit pe pagina de Facebook, Dinu Drog.
Contactat de HotNews.ro, acesta spune inca 4 cetateni, semnatari ai petitiei impotriva Primariei Sector 5 au trecut prin aceeasi experienta. Acestia sunt: Corin Trandafir, Anca Tomescu, Cristian Nica si Maria Savulescu.
Anca Tomescu, un alt cetatean care a semnat petitia impotriva Primariei Sector 5 are o poveste similara.
„Dupa reclamatiile pe care le-am facut privind constructia ilegala a unui patinoar in Parcul Romniceanu, m-am trezit cu Politia la usa, insotita de doi reprezentanti de la Primarie. Mi-au spus ca verifica daca am contract cu vreo firma de salubritare si daca mi-am platit factura. Nu prea inteleg eu ce treaba aveau ei cu plata facturii mele. Avem si contract si, surpriza,  avem si factura platita in avans, pe un an. Controlul a avut loc pe 29 decembrie. Noi muncim, nu gandim, apoi, in prima saptamana a anului, am primit control de la Primaria Capitalei care vroiau sa vada daca am acte si autorizatie de constructie. Datorita tatalui meu care era un om extrem de corect si care avea grija sa aibe orice fel de autorizatie si care cu asta se ocupa, toate actele cerute au fot puse la dispozitia lor. Domnii au confirmat ca sunt trimisi special la toti cei care au facut reclamatie privind distrugerea parcului Romniceanu. Concluzia: parcul arata odios, distrus, murdar, periculos. Nicio autorizatie nu a fost obtinuta de Primarie, desi Doamna Firea s-a suparat si a acuzat ca sunt informatii toxice. Informatiile poate erau toxice, insa este vorba de informatiile pe care le-a primit de la subalternii dansei”, a declarat Anca Tomescu pentru HotNews.ro. Aceasta a scris si pe Facebook despre incident.
Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Primariei Capitalei spun ca au potrivit legii atributia de a face controale in zonele protejate, zeci de asemenea actiuni avand loc anul trecut.
„Imobilele din imediata vecinatate a Parcului Romniceanu sunt situate in perimetrul Zonei Construite Protejate nr. 45 „Parcelarea Cotroceni”, in conformitate cu Planul Urbanistic Zonal – Zone Construite Protejate, aprobat prin Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 279/2000. Astfel, conform legii nr. 50/1991, legii nr.422/2001 si HCGMB nr. 180/2017, reprezentantii Directiei Control din cadrul Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti desfasoara constant actiuni in mai multe Zone Construite Protejate, aprobate prin HCGMB nr. 279/2000 printre care si zona mai sus amintita. Astfel, in anul 2017 s-au intocmit, conform prevederilor Legii nr. 422/2001 – actualizata privind protejarea monumentelor istorice nu mai putin de 184 de procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor si 102 procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor intocmite conform prevederilor H.C.G.M.B. nr. 180/2017 – privind instituirea unor obligatii si raspunderi ce revin institutiilor publice, agentilor economici si cetatenilor pentru buna gospodarire a locuintelor si infrumusetarea acestora, iar in 272 de cazuri au fost sesizate organele de urmarire penala (conform prevederilor Legiinr.50/1991 – republicata cu modificarile si completarile ulterioare – privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii)”, se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.
Potrivit sursei citate, controalele reprezentantilor Directiei de Control din cadrul Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti au vizat, conform legii:
–  identificarea imobilelor clasate ca monumente istorice aflate intr-o stare avansata de degradare pentru care nu s-au efectuat lucrari de conservare, restaurare, reparatii curente si de intretinere si aplicarea masurilor legale conform Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice pe raza municipiului Bucuresti, precum si identificarea eventualelor modificari la fatadele cladirilor (de ex: schimbare tamplarie/montare rulouri, zugraveli exterioare care nu se armonizeaza cu cladirile invecinate, etc,), ce incalca prevederile Legii nr. 50/1991 – republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii.
– identificarea imobilelor aflate intr-o stare avansata de degradare pentru care nu s-au efectuat lucrari de reparatii curente si de intretinere si aplicarea masurilor legale conform prevederilor Hotarari Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 180/2017 – privind instituirea unor obligatii si raspunderi ce revin institutiilor publice, agentilor economici si cetatenilor pentru buna gospodarire a locuintelor si infrumusetarea acestora, precum si identificarea eventualelor modificari la fatadele cladirilor (de ex: schimbare tamplarie/montare rulouri, zugraveli exterioare care nu se armonizeaza cu cladirile invecinate, etc,), ce incalca prevederile prevederilor Legii nr. 50/1991 – republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii.
„Totodata mentionam ca Directia Control din cadrul Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti are printre competente si exercitarea controalelor privind: legalitatea executarii lucrarilor de construire/desfiintare, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, schimbare de destinatie, precum si orice alte lucrari, indiferent de valoarea lor, ce se executa sau au fost executate la constructiile, reprezentand monumente istorice, inclusiv la anexele acestora, identificate in acelasi imobil – teren si/sau constructii, la cele amplasate in zone construite protejate, stabilite potrivit legii, ori la constructii cu valoare arhitecturala sau istorica deosebita, stabilite prin documentatii de urbanism aprobate, conform prevederilor Legii nr. 50/1991 – republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii; constatarea si sanctionarea faptelor ce constituie contraventii prevazute de Legea nr.422/2001 – republicata, privind protejarea monumentelor istorice; Constatarea si sanctionarea faptelor prevazute de Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 180/2017 – privind instituirea unor obligatii si raspunderi ce revin institutiilor publice, agentilor economici si cetatenilor pentru buna gospodarire a locuintelor si infrumusetarea acestora”, se mai arata in raspunsul Primariei Capitalei.
Reprezentantii Primariei Capitalei mai spun ca formularea unei petitii sau reclamatii catre autoritatea publica locala nu exonereaza petentii de obligatia de a respecta legea si nici nu le asigura un tratament preferential.
„Consideram si nutrim speranta ca si redactia Hotnews impartaseste acest punct de vedere, ca formularea unei petitii sau reclamatii catre autoritatea publica locala nu exonereaza petentii de obligatia de a respecta legea si nici nu le asigura un tratament preferential din partea organelor de control”, se mai arata in raspunsul Primariei Capitalei.
Cetatenii din grupul de initiativa civica In Cotroceni au sesizat pe 21 decembrie ca Primaria Sectorului 5 vrea sa construiasca un patinoar in Parcul Romniceanu si s-au opus public proiectului. Motivele? Parcul e intr-o zona protejata, iar proiectul nu avea documentele legale afisate. Imediat dupa, atat primarul general Gabriela Firea, cat si primarul Sectorului 5 au iesit public si au declarat ca aceste informatii sunt false si in acel parc nu se construieste niciun patinoar. Cetatenii din grupul de initiativa civica au descoperit in sistemul electronic de achizitii publice anuntul prin care Primaria Sector 5 dorea sa contracteze servicii pentru construirea patinoarului. Dupa descoperirea cetatenilor, Primaria Sectorului 5 a zis ca incarcarea in SEAP a fost o eroare.
„S-a afirmat cum ca in parcul Romniceanu s-ar construi un patinoar. M-am interesat atat la colegii mei, la Primaria Generala, cat si intr-o discutie telefonica cu primarul Daniel Florea, si pot sa va transmit ca, contrar celor afirmate in mass media de catre o asociatie si presedintele acestora, nu se construireste pe spatiul verde, si nici intr-o alta zona, niciun patinoar. Deci este o dezinformare, nu ar fi prima pe care o profereaza aceasta asociatie si ne rezervam dreptul sa ne aparam in instanta impotriva acestei maniere de a profera public informatii toxice, informatii neadevarate.  Din partea domnului primar am fost asigurati ca nu se amenajeaza niciun patinoar”, a declarat primarul Gabriela Firea la vremea respectiva.
Ce au sesizat cetatenii de la grupul de initiativa civica InCotroceni pe 21 decembrie 2017:
” Primaria Sectorului 5 si Daniel Florea si-au propus sa ne strice bucuria Sarbatorilor de iarna! Construiesc in Parcul Romniceanu, intr-un spatiu verde, in Zona protejata nr. 45, la 20 m de case (deci in zona rezidentiala) un patinoar ilegal (ie fara autorizatie de constructie, fara avize, fara consultarea cetatenilor, fara acord de vecinatate, etc.). NU este vorba de o constructie temporara! In cursul zilei de ieri, fara autorizatie de desfiintare si fara nicio consultare a comunitatii, au desfacut si indepartat tot mobilierul urban existent (ie banci), precum si toate echipamentele de joaca pentru copii (ie leagane, tobogan, balansoare etc.)”, au postat cetatenii pe pagina de Facebook a asociatiei.
Mai mult, in prezent cetatenii cer Primariei Sector 5 care doreste sa reamenajeze parcul ca procesul sa fie transparent, cu implicarea cetatenilor, si sa se faca un concurs de solutii.
Sursa: Hotnews.ro

Bucuresti

Caz șocant în București: Un bărbat drogat cu cocaină și-a băgat iubita în portbagaj și a dat foc mașinii

Publicat cu

pe

Un bărbat drogat cu cocaină și-a răpit iubita, nervos că aceasta îi solicita suma de bani pe care i-ar fi datorat-o, a băgat-o în portbagajul mașini și a pornit într-o cursă nebunească. Femeia a reușit să sune la 112 când se afla în portbagaj, iar bărbatul, când și-a dat seama că a fost reperat, a incendiat autoturismul și a fugit.

Luni dimineață, în jurul orei 04.40, Dispeceratul SNUAU 112 a fost sesizat de către o femeie că iubitul acesteia, cu care se afla într-un autoturism, pe fondul unei discuții legate de o datorie de 1.500 de lei), bărbatul a agresat-o fizic și a forțat-o să intre în portbagajul mașinii respective, după care s-a urcat la volan și a demarat într-o direcție necunoscută, potrivit Realitatea Plus.

Din fericire, victima a avut prezența de spirit să sune la 112 în timp ce se afla în portbagaj, astfel încât polițiștii au reușit să repereze poziția autoturismului, pe un câmp din zona sectorului 3.

Reclama

Când s-au apropiat de mașină, polițiștii au observat foc cu flacără deschisă pe scaunul șoferului, iar din portbagaj au auzit țipete ale unei persoane.

Au intervenit, reușind eliberarea acesteia și stingerea incendiului.

Totodată, urmare a semnalmentelor furnizate, polițiștii au reușit localizarea și depistarea bărbatului, în apropierea locului unde fusese abandonat autoturismul.

Reclama

Persoana vătămată a primit îngrijiri medicale la fața locului, neavând nevoie de transport la spital. Toate persoanele implicate au fost conduse la sediul Secției 11, pentru cercetări, iar testele au indicat faptul că agresorul consumase și alcool, și cocaină.

Continua sa citesti

Bucuresti

Cunoscutul luptator MMA, Radu Mihaita, retinut sambata dupa un jaf armat in Militari

Publicat cu

pe

Radu Mihaita, un cunoscut luptator MMA, a fost retinut, sambata, de politistii din Bucuresti dupa ce a comis un jaf armat intr-o farmacie, el fugind cu 3.000 de lei. La scurt timp, el a incercat sa jefuiasca si o casa de amanet din zona Militari.

Radu Mihaita (34 de ani) a amenintat-o pe angajata amanetului cu un pistol cu bile.  El a fost saltat de politistii bucuresteni din cadrul cadrul Serviciului Investigatii Criminale dupa o perchezitie la domiciliul sau. Dupa ce a fost prins, a refuzat sa faca declaratii in fata anchetatorilor.

In urma efectuarii perchezitiei, au fost ridicate mai multe bunuri,  anunta Politia Capitalei. Mihaita a fost retinut pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat magistratilor cu propunere legala.

Reclama

Pe 31 ianuarie, luptatorul MMA ar fi patruns in sediul unui amanet din Sectorul 6, unde a amenintat o angajata cu un pistol si i-ar fi cerut sa ii remita incasarile societatii. De asemenea, la aceeasi data, prin folosirea aceluiasi mod de operare, ar fi sustras 3.000 de lei, dintr-o farmacie, din judetul Ilfov.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie calificata si tentativa la talharie calificata, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

VIDEO-Imagini socante in Bucuresti: Un barbat a intrat cu sabia intr-o farmacie si a amenintat ca omoara pe toata lumea!

Publicat cu

pe

Imaginile șocante într-o farmacie din Sectorul 5 al Capitalei. Un bărbat înarmat cu o sabie a dat buzna în interior și a început să le amenințte pe cele 2 farmaciste. Speriate, femeile au reușit să fugă și să sune la 112. Tâlharul avea nevoie de bani să își plătească datoriile acumulate în urma jocurilor de noroc.

Bărbatul a fost prins de polițiști și arestat preventiv pentru 30 de zile.

Agresorul, înarmat cu o macetă, a intrat în farmacie și a început să le amenințe pe cele două femei pentru a-i da banii pe care îi aveau în casa de marcat. Farmacistele au reușit să fugă și să sune la 112 după ajutor. Tâlharul s-a speriat și a fugit fără bani în momentul în care a fost observat de către un trecător. Oamenii legii l-au prins la scurt timp în trafic.

Reclama

Bărbatul era cunoscut pentru problemele pe care le avea cu jocurile de noroc. Cel mai probabil avea nevoie de bani pentru a-și plăti datoriile. Potrivit unor surse, acesta i-a întrebat pe polițști dacă pedeapsa pentru jaf armat este mare, deoarece planul său a fost făcut după ce a văzut un film. 

Continua sa citesti
Reclama
Transport2 ore in urma

Rezista la primul cutremur? 28 de poduri și pasaje din București sunt verificate de specialiști!

28 de poduri și pasaje din București sunt verificate de specialiști, în această perioadă. Expertizarea a început din decembrie 2022....

Politica2 ore in urma

Nicușor Dan aplaneaza conflictul: Prefectul Greblă a consultat actele privind Zonele Protejate în original, nu se pune problema să fie atacate în instanță

Primarul general Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat miercuri că a avut o discuție la sediul Primăriei Municipiului București despre Planul...

Interviuri17 ore in urma

Ambasadorul Rusiei la București, amenințare fățișă: „Occidentul vrea ca Moldova să urmeze exemplul Ucrainei. Care este soarta Ucrainei, puteţi vedea”

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valery Kuzmin, susține că declaraţiile făcute de şeful său, ministrul de Externe Serghei Lavrov, legate de...

Sectorul 523 de ore in urma

Primaria Sectorului 5 sta pe un butoi de pulbere: Descinderi intr-un dosar nou de inselaciune si fals

Poliția Capitalei a descins la mai multe instituții publice, în cadrul unui dosar de înșelăciune și fals. Conform unor informații...

Sectorul 42 zile in urma

Primaria Sectorului 4 trimite un convoi cu ajutoare umanitare in Turcia

Peste 5.000 de oameni și-au pierdut viața și alte 18.000 de persoane sunt grav rănite. Familii decimate care, cu o...

Transport2 zile in urma

Noutate la metrou: Metrorex a început să monteze panouri tactile pentru nevăzători

Metrorex a început să monteze panouri tactile pentru nevăzători. De asemenea, va fi lansată o aplicaţie pentru telefoanele mobile, care...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: