Intra in contact cu noi

Bucuresti

Mai multe proiecte importante pentru viitorul Bucurestiului, lansate in dezbatere publica

Publicat cu

pe

Primăria Municipiului Bucureşti organizează luni şedinţa de dezbatere publică a mai multor proiecte de hotărâre.
Pe ordinea de zi a şedinţei figurează o serie de proiecte de hotărâre referitoare la aprobarea regulamentelor unor servicii publice de administrare a domeniului public şi privat pentru asigurarea managementului traficului în Capitală, a parcajelor municipiului Bucureşti şi a fondului imobiliar aflat în domeniul public şi privat al municipiului Bucureşti şi în domeniul privat al statului.
Pe agenda de lucru sunt trecute şi proiectele de hotărâre referitoare la studiile de oportunitate privind modalitatea de delegare a gestiunii acestor servicii, precum şi cel referitor la serviciul de iluminat public în municipiul Bucureşti şi a Caietului de sarcini aferent acestui serviciu, precizează PMB într-un comunicat.
Printre obiectivele serviciului public de administrare a sistemului integrat de management al traficului se numără elaborarea studiilor de dezvoltare a reţelei de drumuri şi străzi, stabilirea capacităţii de circulaţie a acestora, perfecţionarea aparaturii de înregistrare automată a traficului rutier sau stabilirea zonelor de congestie maximă şi a punctelor de conflict major din reţea, se arată în proiectul de hotărâre privind regulamentul serviciului public de administrare a domeniului public şi privat pentru asigurarea managementului traficului în municipiul Bucureşti.
Cât priveşte serviciul public de administrare a parcajelor aparţinând domeniului public şi privat al municipiului Bucureşti, acesta se va ocupa, între altele, de ridicarea şi blocarea autovehiculelor oprite, staţionate sau parcate neregulamentar, de constatarea contravenţiilor şi sancţionarea celor în cauză, de încasarea tarifelor pentru utilizarea parcajelor. De asemenea, operatorul acestui serviciu va urmări prin personalul propriu modul în care sunt ocupate spaţiile de parcare, indiferent de forma de plată, precum şi spaţiile destinate parcării autovehiculelor aparţinând Poliţiei, Pompierilor, MApN-ului, Salvării şi SPP-ului.
Locurile unde se permite parcarea pe trotuar vor fi semnalizate prin indicatoare şi marcaje corespunzătoare, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
Un alt proiect care face obiectul şedinţei PMB de luni este cel privind aprobarea Regulamentului serviciului public de administrare a fondului imobiliar aflat în domeniul public şi privat al Municipiului Bucureşti şi în cel privat al statului.
Conform proiectului, fondul imobiliar are două componente: locuinţe şi spaţii cu altă destinaţie decât cea de locuinţă. Finanţarea lucrărilor de investiţii se asigură din: subvenţii de la bugetul local, credite bancare, interne sau externe, sprijin nerambursabil, participarea capitalului privat în cadrul unor contracte de parteneriat public-privat, transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale, venituri proprii ale operatorului acestui serviciu.
De asemenea, autoritatea administraţiei publice locale are dreptul şi obligaţia de „a monitoriza şi controla modul de administrare, exploatare, întreţinere şi menţinere în funcţiune, dezvoltare şi modernizare a bunurilor încredinţate prin contractul de delegare a gestiunii serviciului de administrare a fondului imobiliar”.
Autoritatea administraţiei publice locale aplică penalităţi operatorului de serviciu în cazul în care acesta nu prestează serviciul la parametrii de calitate şi eficienţă la care s-a obligat ori nu respectă indicatorii de performanţă ai serviciului în baza rapoartelor de monitorizare întocmite de autoritatea de reglementare locală privind conformarea operatorului cu obligaţiile sale legale, iar „încălcarea dispoziţiilor prezentului regulament atrage răspunde disciplinară, civilă, contravenţională sau penală, după caz, în condiţiile legii”, se mai arată în proiect.
Potrivit PMB, proiectele menţionate sunt postate pe site-ul instituţiei, la secţiunea „Dezbatere publică – proiecte supuse dezbaterii publice”, iar bucureştenii au posibilitatea de a transmite Municipalităţii, până la data de 15 februarie, propuneri, sugestii, opinii cu valoarea de recomandare în cazul acestora.

Bucuresti

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Publicat cu

pe

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din 31 ianuarie, cu 27 voturi, pentru, scrie Buletin de Bucuresti. Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane.

Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane de lei. Durata estimată de execuție este de 24 luni, iar contractul intră în vigoare la data semnării.

Potrivit notei de fundamentare, bazinul fântânii este degradat puternic, iar placările laterale sunt degradate aproape în totalitate. Mozaicul de pe fundul bazinului este stricat, iar instalaţia de pompare a apei este uzată.

Reclama

Lucrarea de reabilitare presupune, consolidarea cuvei de beton armat; desfacerea straturilor cuvei; placarea pereţilor cuvei cu piatră şi remontarea mozaicului existent restaurat; demolarea integrală a spaţiilor tehnice şi construirea unui spaţiu tehnic complet îngropat, refacerea instalaţiilor aferente obiectivului, inclusiv a sistemului de iluminat. Fântâna face parte din peisagistica Parcului Herăstrău și se află în spatele statuii lui Charles de Gaulle. Bazinul are formă dreptunghiulară, iar pe centru este dispus un mozaic decorat cu forme variate.

În anul 2004, conform plăcii din marmură, amplasată pe latura sudică a bazinului, fântâna a fost reabilitată de Primăria Municipiului București.

Parcul Herăstrău a fost amenajat după 1933 şi va purta numele Parcul Naţional Carol al II-lea. Situat în partea opusă parcului Carol, în zona de nord a orașului, noul parc avea o suprafaţă de 60 de ha și un lac cu o suprafaţă de 80 de ha, cuprins între Calea Dorobanţilor, Arcul de Triumf și Vila dr. Minovici. După cel de-al doilea război mondial, parcul Carol al II lea va deveni Parcul de Cultură și Odihnă „I. V. Stalin”, până în 1963.

Reclama

Începând din anul 2018, Parcul Herăstrău a devenit Parcul Regele Mihai | al României, în urma Hotărârii Consiliului General al Muncipiului Bucureşti de la finele anului 2017.

Continua sa citesti

Bucuresti

Bucureștenii au cel mai înalt grad de educație. Cine e pe ultimul loc?

Publicat cu

pe

Conform statisticilor publicate de PeCifre, preluate de la rezultatele Recensământului Populației din 2021, București, Ilfov, Cluj, Timiș și Brașov sunt cele 5 județe/zone cu cel mai înalt grad de educație din România, în această ordine, potrivit Monitorul de Cluj. „Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş, Brașov.

Clasamentul județelor în funcție de procentajul absolvenților de studii universitare:

Bucureşti 35.14%
Ilfov 25.13%
Cluj 24.60%
Timiş 22.01%
Braşov 20.70%
Constanţa 18.23%
Sibiu 18.02%
Bihor 16.56%
Iaşi 16.12%
Argeş 15.99%
Dolj 15.99%
Hunedoara 15.75%
Arad 15.63%
Prahova 14.82%
Alba 14.43%
Gorj 14.24%
Vâlcea 13.50%
Mureş 13.04%
Maramureş 12.42%
Caraş-Severin 12.39%
Galaţi 12.24%
Sălaj 11.83%
Satu Mare 11.74%
Brăila 11.68%
Mehedinţi 11.26%
Dâmboviţa 11.14%
Harghita 10.86%
Bistriţa-Năsăud 10.81%
Covasna 10.52%
Buzău 10.38%
Neamţ 10.31%
Olt 10.27%
Bacău 10.04%
Suceava 9.96%
Tulcea 9.88%
Vrancea 9.49%
Ialomiţa 8.80%
Teleorman 8.66%
Giurgiu 8.54%
Botoşani 7.90%
Călăraşi 7.35%
Vaslui 7.20%

Continua sa citesti

Bucuresti

Minicentrale termice pentru zonele unde agentul termic este livrat sub parametri

Publicat cu

pe

Primăria Municipiului București organizează o licitație pentru achiziționarea a 20 de minicentrale termice pentru zonele unde agentul termic este livrat sub parametri.

”Achiziţionăm 20 de mini centrale termice pentru a fi amplasate în zone unde agentul termic nu este livrat în parametri suficienţi. Compania Municipală Energetica Servicii a lansat în SEAP procedura pentru achiziţia unor capacităţi modulare de producere de energie termică (tip container) pentru reţeaua de termoficare”, anunţă primarul Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Nicuşor Dan, cele 20 de capacităţi modulare ”vor asigura furnizarea optimă a agentului termic şi apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente şi aproximativ 40.000 de locatari din toate cele 6 sectoare”.

Reclama
”Centralele vor fi amplasate în anumite puncte termice, situate la capetele de reţea unde funcţionarea a fost deficitară şi unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienţi. Este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, şase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, unul în sectorul 4, trei în sectorul 5 şi alte trei în sectorul 6”, arată Nicuşor Dan.
Continua sa citesti
Reclama
Stirile Zilei21 de ore in urma

Drum expres de la București la Târgoviște

Constructorul ESTA (Turcia) începe în martie lucrările pentru modernizarea și lărgirea la 4 benzi pe DN 71 Bâldana -Târgoviște, o...

Politicao zi in urma

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților...

Transport2 zile in urma

Primele troleibuze solaris au început să circule în București

Cincisprezece troleibuze Solaris din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti au fost puse în circulaţie pe străzile Capitalei, anunţă...

Sectorul 13 zile in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea candideaza la functia de primar in Sectorul 1! Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 aproape de final

Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 este aproape de final deoarece mai este putin pana la alegerile locale. Circul promovat timp...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din...

Transport2 săptămâni in urma

Tentativă de sinucidere la stația de metrou Orizont

Tentativă de sinucidere, luni dimineață, la stația de metrou Orizont din Drumul Taberei. Persoana a fost salvată de angajații Metrorex,...

Reclama

La mare cautare