Acasă Imobiliare Mafia imobiliara de la marginea Bucurestiului: Primarul din Dobroesti, Ștefan Condu, și...

Mafia imobiliara de la marginea Bucurestiului: Primarul din Dobroesti, Ștefan Condu, și președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, în atenția DNA

Transparenta face diferenta

Un proiect imobiliar important din Dobroești care prevedea construcția a trei blocuri de patru etaje s-a lăsat cu o sesizare la Direcția Generală Anticorupție pentru modul în care a fost adoptat PUZ-ul proiectului și pentru alte posibile nereguli. În dosar apar numele lui Marian Petrache de la CJ Ilfov și nașului său, parlamentarul Mihai Culeafă

<

PUZ-ul proiectului a fost aprobat în ședința de Consiliului Local Dobroești din 23 noiembrie 2018 iar în sesizarea penală făcută la Direcția Generală Anticorupție, și obținută de NewsOnline, se arată că ”Primarul în funcție la acea dată – Ștefan Condu – deși anterior datei de 23.11.2018, de mai multe ori, a arătat cetățenilor ca nu va mai aproba PUZ-uri derogatorii de la PUG și blocuri langa case, în ședința din data de 23.11.2018 aprobat PUZ Piersicului 11-13. Votul pentru aprobarea PUZ Piersicului a fost motivat de presiuni care s-au realizat asupra sa și asupra consilierilor locali”.
Interesant este că, potrivit datelor din sesizarea penală trimisă Direcției Generale Anticorupție, ”la ședința de consiliu local a fost prezent deputatul Mihai Culeafă cunoscut ca un apropiat/nas al președintelui CJ Ilfov în funcție la acea dată, Marian Petrache”. Este vorba de ședința CL Dobroești în care s-a aprobat PUZ-ul proiectului imobiliar. 
Potrivit sesizării penale făcută de un alt cetățean din Dobroești, Răzvan Cioc, dezvoltatorul Florin Ștefan Brânză a început lucrările de construire cu o zi înainte ca instanța pe fond să se pronunțe în dosarul de suspendare a HCL de aprobare a PUZ. Același Brânză a finanțat mai multe evenimente organizate de Primăria Dobroești. Mai mult, ar exista ceva probleme legale și în legătură cu modul în care a fost dobândit terenul pe care se construiesc blocurile din proiectul imobiliar.
Cel mai interesant aspect este acela că reclamantul care s-a adresat Direcției Generale Anticorupție a cerut polițiștilor să verifice dacă dezvoltatorii proiectului nu sunt de fapt Marian Petrache și nașul său, Mihai Culeafă, ascunși sub paravanul unor cetățeni din comună.