Primaria Capitalei trebuie sa plateasca aproape 3,8 milioane de euro in baza unei hotarari a instantei pentru o expropriere din anul 2010, dupa ce vineri, 27 martie, PMB a fost instiintata ca este executata silit. Dar cat de just este in vremuri de stare de urgenta si criza globala ca statul sa bage adanc mana in buzunar si sa plateasca o astfel de suma… cand altele sunt urgentele?

<

Practic statul ar fi trebuit sa ia in calcul cateva decizii punctuale mai ales ca vorbim despre exproprierea unui parc. Cateva variante la indemana ar fi fost suspendarea platilor pe perioada starii de urgenta. Esalonarea platilor pe o perioada de timp indicata prin lege. Imposibilitatea de a schimba destinatia terenurilor care sunt consemnate ca fiind locuri de joaca, parcuri ori terenuri de agrement. Ori scoaterea din destinatia anterioara cu plata unei taxe procentuale la evaluarea terenului catre destinatia care se doreste.

Gabriela Firea, anunta ca solicita Guvernului Romaniei „sa emita un act normativ care sa prevada sistarea executarilor silite pe bugetele UAT-urilor, pe perioada starii de urgenta, avand in vedere faptul ca toate primariile din Romania isi concentreaza resursele pentru combaterea raspandirii coronavirusului”.

Citeste mai multe pe realitatea.net

Transparenta face diferenta