Intra in contact cu noi

Cultura

„Ma intreb ce pacate au vaca, iapa, capra, etc bine… asta o fac cu mintea mea slaba de femeie pacatoasa”. Oana Pellea ii raspunde lui IPS Teodosie

Publicat cu

pe

Actrita Oana Pellea l-a ridiculizat pe IPS Teodosie dupa ce acesta a sustinut ca femeile au dureri la nastere pentru ca s-au nascut pacatoase. Oana Pellea a adus aminte ca si animalele au dureri cand nasc.

„Ma intreb ce pacate au vaca, iapa, capra, etc bine… asta o fac cu mintea mea slaba de femeie pacatoasa… N-ai ce sa-mi ceri…”, a scris actrita Oana Pellea pe contul de Facebook.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut o reactie mult mai dura la adresa lui Teodosie de la Constanta, vineri seara, la Digi24. CTP la comparat pe Teodosie cu un „sac cu rahat”.

Reclama

„Blaise Pascal, altfel un mare credincios si, in acelasi timp, una dintre cele mai stralucite inteligente ale omenirii, matematician, fizician de geniu, dar un mare credincios, vorbea despre persoanele imbracate in astfel de vesminte, fie ca sunt preoti, ma rog, episcopi, cardinali, regi, nobili, care poarta vesminte care ii deosebesc de restul muritorilor si apar numai insotiti de un protocol, de un alai, de un convoi, de tot felul de persoane care le arata in jur, garda, le arata un mare respect, se uita la ei ca la niste supraoameni, si imbracati asa. Si de aici, spune Blaise Pascal, de aici apare convingerea unor simpli cetateni ca oamenii aceia sunt deosebiti de ei, ca au ceva in ei divin, ca un rege nu poate fi ca toti ceilalti, ca un episcop nu poate fi ca toti ceilalti, trebuie sa fie ceva suprauman, divin in el. De ce? Din pricina acestui montaj, acestei scenografii in care evolueaza insi ca asta.

In spatele acestor haine, stiti ca individul a aparut la un moment dat cu o hlamida de rege, de peste 2 metri si jumatate, rosu cu alb, pe care o tara cu coada in spate, cand l-am comparat, acum vreo 3 ani, cu Freddie Mercury pe scena. In spatele acestor vesminte pretioase se ascunde in cazul de fata, sau nu se ascunde, e acolo, nici macar nu se ascunde, ni se expune, se afla un sac cu rahat. Dumneavoastra nu-i spuneti ‘Inaltpreasfintia Sa’, cu toate ca sunteti credincios, ii spuneti ‘domnul’. Eu spun ca este un sac cu rahat.

Tot ce a facut acest individ, pentru ca asta este o incununare ce spune acum despre femei, despre femeie, insul asta, nu mai amintesc, am discutat aici, in emisiune, cine este specimenul. Nu stiu ce as mai putea sa spun despre aceasta dihanie, care este imbracata in odajdii si care, in felul asta, impresioneaza pe oamenii mai slabi de minte. Mai grav este altceva. Stiti a ce seamana ce a spus insul asta? A ISIS. Asta este atitudine fata de femeie de care un membru ISIS ar fi foarte mandru si ar aplauda-o. Deci femeia este o pacatoasa prin simpla ei existenta, ea este pacatoasa din nastere. Atentie! Din nastere. Simpla venire pe lume a unei femei…

Reclama

Va spuneam aici, intr-o emisiune, vorbeam despre tatii care se intristau cand li se nastea o fata, de fetele care erau ucise in anumite societati primitive si feudale, erau ucise pentru ca nu erau baieti. V-am vorbit de atitudinea fata de femeie si atitudinea acestui ins nu se rezuma la femeie, e vorba si de alti oameni, de pilda de catolici, tot crestini. Sunt 3, 4 lucruri minore care fac diferenta intre doctrina catolica si cea ortodoxa, sunt crestini. Ce spune insul asta: ‘Sa nu calci cumva intr-o biserica catolica, ca e mare pacat’”, a declarat CTP la Digi24.

IPS Teodosie de la Constanta a avut, in urma cu doua zile, o noua declaratie scandaloasa la adresa femeilor.

„Nu este discriminare, este vorba de statutul barbatului si al femeii. Sigur ca nicio femeie nu poate fi preot si atunci e discriminare? De ce? Pentru ca aceasta este conditia ei. Ea nu poate fi perpetuu intr-o rugaciune, pentru ca are conditia slabiciunilor sale. Cum sa fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a inceput pacatul. Daca nu pacatuia, nu ar fi nascut in dureri”, a declarat IPS Teodosie in urma cu doua zile.

Reclama

Cultura

Ministrul Turcan: Așezămintele „Ion I.C. Brătianu” din București, fostă reședință a familiei Brătianu și bijuterie a arhitecturii interbelice, vor fi restaurate

Publicat cu

pe

Am semnat documentația pentru licitarea fazei D.A.L.I. (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție) a proiectării lucrărilor de consolidare și restaurare pentru încă un monument istoric aflat într-o stare gravă de degradare și care a deservit Serviciul Colecții Speciale al Bibliotecii Naționale a României.

Astăzi, Unitatea de Management a Proiectului a publicat în SEAP anunțul de participare nr.  CN1058659 pentru contractarea serviciilor de elaborare a D.A.L.I., estimate la o valoare de 969.514 de lei fără TVA, pentru Așezămintele „Ion. I.C. Brătianu” din București.
Așezămintele „Ion I.C. Brătianu”, fostă reședință a familiei Brătianu și bijuterie a arhitecturii interbelice, se află în folosința Bibliotecii Naționale a României, dar au fost funcționale doar până în 2012, moment din care imobilul s-a degradat în ritm accelerat. Respectând dorința fondatorului, clădirea va fi redată publicului ca bibliotecă, unde se vor organiza evenimente culturale, expoziții și conferințe, pentru a evidenția valoarea colecțiilor de carte rară, grafică, periodice vechi, fotografii și documente de arhivă esențiale pentru istoria României și a regiunii sud-est europene.

Investiția este inclusă în Proiectul LD 2097 (2021) privind reabilitarea patrimoniului construit și a clădirilor cu destinație culturală, finanțat de Guvernul României în parteneriat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului.

Continua sa citesti

Cultura

Nicușor Dan anunță că Primăria Bucureștiului susține cu câte 70.000 de lei fiecare proiect culturale incluziv şi social

Publicat cu

pe

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că proiecte culturale incluzive şi sociale sunt eligibile în premieră pentru bugetare participativă printr-un program derulat de Arcub, care pot fi înscrise până pe 21 aprilie, ora 17,00, bugetul disponibil fiind de 4,11 milioane lei.

„Ediţia din acest an, ‘Bucureşti acasă’, are o secţiune nouă care vizează combaterea şi prevenirea bullying-ului, excluderii sociale, consumului de droguri şi conştientizarea bolilor psihice, prin promovarea diversităţii şi a toleranţei şi prin integrarea persoanelor cu dizabilităţi. Ca în fiecare an, programul de finanţare nerambursabilă se adresează tuturor domeniilor culturale – de la teatru, dans şi muzică şi până la artă digitală şi noile media. Bugetul disponibil este de 4.110.000 de lei. Solicitanţii vor putea beneficia de un plafon maxim de finanţare de 70.000 de lei pe proiect”, a scris, duminică, Nicuşor Dan pe Facebook.

Regulamentul, ghidul şi anexele sunt disponibile pe www.arcub.ro, platforma electronică dedicată înscrierii proiectelor fiind https://arcub.submittable.com/submit.

Continua sa citesti

Cultura

Biblioteca Metropolitană București a inaugurat expoziția “Fondul Mircea Eliade – biblioteca de la Paris”. Diana Baciuna: Acest demers este unul lăudabil

Publicat cu

pe

Biblioteca Metropolitană București a inaugurat expoziția “Fondul Mircea Eliade – biblioteca de la Paris”, demers pe care Diana Baciuna, Secretar de Stat la Ministerul Culturii, îl consideră lăudabil și care „reușește să pună în lumină și să prețuiască la adevărata valoare un simbol național, un scriitor desăvârșit: Mircea Eliade”.

Diana Baciuna: „Am petrecut momente speciale la un eveniment impresionant, care a avut loc ieri, la Biblioteca Metropolitană București, unde doamna director Ramona Mezei a prezentat expoziția “Fondul Mircea Eliade – biblioteca de la Paris”. Fondul expus este unicat și conține documente, scrisori, manuscrise, jurnale, cărți, obiecte personale ce au aparținut marelui scriitor român”.

„Acest demers este unul lăudabil și reușește să pună în lumină și să prețuiască la adevărata valoare un simbol național, un scriitor desăvârșit: Mircea Eliade”, a spus Secretarul de Stat.

Patru manuscrise care i-au aparținut lui Mircea Eliade au fost achiziționate anul trecut de Ministerul Culturii
În cadrul evenimentului organizat de Biblioteca Metropolitană București, Diana Baciuna a amintit de achiziția făcută de Ministerul Culurii anul trecut, atunci când în patrimoniul statului au intrat cinci manuscrise care le-au aparținut lui Emil Cioran și Mircea Eliade.

„Nu am putut să nu amintesc de faptul că Ministerul Culturii, prin comisia de negociere pe care am avut onoarea să o conduc, a achiziționat anul trecut cinci manuscrise care le-au aparținut lui Mircea Eliade și Emil Cioran, patru dintre acestea fiind sub semnătura distinsului istoric al religiilor. Biblioteca Metropolitană București merită toate felicitările noastre pentru modul în care aduce în atenția noastră un colos al literaturii și deschide noi perspective prin care să explorăm viața, geniul și creativitatea acestui erudit care a fost Mircea Eliade”, a transmis Secretarul de Stat.

Continua sa citesti
Reclama
Stirile Zilei2 săptămâni in urma

Drum expres de la București la Târgoviște

Constructorul ESTA (Turcia) începe în martie lucrările pentru modernizarea și lărgirea la 4 benzi pe DN 71 Bâldana -Târgoviște, o...

Politica2 săptămâni in urma

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților...

Transport2 săptămâni in urma

Primele troleibuze solaris au început să circule în București

Cincisprezece troleibuze Solaris din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti au fost puse în circulaţie pe străzile Capitalei, anunţă...

Sectorul 13 săptămâni in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea candideaza la functia de primar in Sectorul 1! Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 aproape de final

Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 este aproape de final deoarece mai este putin pana la alegerile locale. Circul promovat timp...

Bucuresti4 săptămâni in urma

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din...

Transport4 săptămâni in urma

Tentativă de sinucidere la stația de metrou Orizont

Tentativă de sinucidere, luni dimineață, la stația de metrou Orizont din Drumul Taberei. Persoana a fost salvată de angajații Metrorex,...

Reclama

La mare cautare