Mesajul lui Oreste pentru USR: Singura avere pe care o mai are poporul roman este credinta! Daca ataci credinta unui popor nu poti sa castigi prietenia

525

Oreste Teodorescu vorbeste la podcastul Bucurestiul despre greselile pe care le face USR in a deveni un partid reprezentativ de centru-dreapta in Romania, fiind incapabil sa depaseasca cele 15 procente.

Oreste Teodorescu:

Uite eu sunt trist si sunt suparat si pe mine insumi si, in general pe viata, pentru ca eu as fi asteptat de la PNL sa fie exact punctul de mediere intre un curent ultra progresist, care incearca sa impinga agenda de la Bruxelles si in Romania fara nicio nuanta. Si aici ma refer la USR si intre AUR care este o formatiune ultraconservatoare si care se foloseste de multe ori de ideologizarea ortodoxiei romanesti pentru a si promova interesele politice impingand cumva zona de actiune a acestei formatiuni impotriva Uniunii Europene.

Eu m-as fi asteptat ca PNL-ul sa fie acea zona de intalnire intre progresismul userist si conservatorismul de la AUR si mediate cele doua curente, creat un partid mainstream care sa foloseasca in interes national apropierea de Bruxelles si de Uniunea Europeana, dar care sa pastreze in patrimoniul cultural si traditional marile valori ale acestui popor pe care le promoveaza AUR. Si atunci ca sa ti raspund si mai precis la intrebare, cred ca una dintre erorile fundamentale de strategie politica a celor de la USR a fost impingerea in spatiului public cu obstinatie a doua curente foarte penibile din punctul meu de vedere. Atacul concentrat si nearticulat si nejustificat la ortodoxie si in general la crestinism lucru pentru care poporul roman ar fi capabil sa-si dea uneori chiar si viata pentru ca asta ne-a mai ramas. Noi suntem un popor care daca il pierdem pe Dumnezeu ramanem in fundul gol nu mai avem nimic. Singura avere pe care o mai are poporul roman este credinta. Daca ataci in fundament credinta spiritualitatea unui popor nu poti sa castigi prietenia.

Oreste Teodorescu:

Poate ca poate ca nu poate ca nici nu e rau sa ataci coruptia din Biserica poate ca nu este rau sa arat cu degetul catre acei impostori politici care folosindu-se de ortodoxie si promoveaza niste valori politice care nu-au nicio legatura in general cu Dumnezeu. Dar pe de alta parte sa impingi si sa tot duci in zona asta de LGBDQ si sa mi-o scoti din zona obscura intinzi de promiscuitate, de Sodoma si Gomora si sa mi o propui ca etalon european si sa spui ca daca eu nu accept aceasta chestiune sunt un medievalist si un retrograd. Cred ca acolo a fost eroarea fundamentala a USR-ului acolo s-a rupt o buna legatura pe care romanii saturati de PNL de PSD de partidele clasice ar fi investit in sere. Cred ca eroarea vine mai degraba din jumatatea de plus a acestui partid acum e foarte bine ca dupa Congres plusul dispare in USR si noi nu mai vorbim de USR PLUS vorbim de USR. Dar am remarcat acolo o diferenta foarte interesanta de nuanta intre ceea ce promoveaza domnul Ciolos si ceea ce promoveaza domnul Barna adica eu cred ca USR-ul daca ar reusi sa scape de balastul plusist din el ar fi un partidul de centru dreapta pro-european modern care fara doar si poate ar putea inlocui PNL ul. Dar nu e deocamdata asa…

<