Sectorul 2
Lupte de strada in sectorul 2: Clanul lui Baboi Iulian zis Geamai implicat in violente!

În cursul acestei zile, 10 august în jurul orei 17.00, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 7 au fost sesizați cu privire la un conflict spontan între mai multe persoane, pe o stradă din Sectorul 2.
Polițiștii s-au deplasat, de urgență, la fața locului care au identificat persoanele în cauză și au demarat verificările.
De asemenea, a fost prezent un echipaj de prim ajutor, însă nicio persoană implicată în eveniment nu a necesitat îngrijiri medicale de specialitate ori transportul la spital.
Pentru a asigura un climat optim de ordine și siguranță publică, au fost solicitate, în sprijin, echipe din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, totodată fiind direcționate în zonă și echipaje de poliție de la secțiile limitrofe.
În urma verificărilor, 10 persoane implicate în eveniment au fost conduse la sediul secției, în vederea stabilirii situației de fapt urmând a se dispune măsurile legale ce se impun.
Potrivit unor surse judiciare, conflictul între persoanele implicate a început în urmă cu aproximativ o lună și vizează succesiunea pentru o proprietate, în urma decesului unui membru al familiei – fratele lui Baboi Iulian zis Geamai.
Sectorul 2
8000 de elevi din Sectorul 2 vor beneficia de vouchere în valoare de 250 lei pentru sport

Monica Cristina Anisie, președinta organizației și a Comisiei pentru Învățământ din Senat, și PNL Sector 2 susțin tinerii care fac performanță în sport prin implementarea proiectului „Dăruim speranță pentru performanță în sport”.
Proiectul presupune acordarea de sprijin financiar, sub forma unor tichete valorice, pentru încurajarea activității sportive și recunoașterea meritelor a 8000 de elevi din Sectorul 2, care vor beneficia de vouchere în valoare de 250 lei.
Sectorul 2
”Ecuație simplă cu două necunoscute!” – Întrebarea la care ar trebui să răspundă Clotilde Armand și Radu Mihaiu

Adrian Vigheciu, consilier general PSD, se întreabă retoric de ce primăriile conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu nu se implică mai mult în problema clădirilor cu risc seismic.
„Ecuație simplă cu două necunoscute, pentru matematicieni de toate vârstele
Se dau următoarele:
A) Cele mai vechi clădiri din București se află în sectoarele 1 și 2, ceea ce înseamnă că tot aici găsim și majoritatea imobilelor cu risc seismic.
B) Primăriile din aceste sectoare, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu, au încheiat fiecare an din mandatul acestora cu sume de bani colosale necheltuite (că, de, e greu să faci investiții).
Iar acum necunoscutele:
1. Dacă situația este atât de alarmantă și există bani, ce împiedică primarii acestor sectoare, împreună cu primarul general, să încheie un protocol cu Administrația pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic?
2. Câte blocuri am putea salva cu 150 de milioane de euro?
Când aflați răspunsul, vă rog să mi-l spuneți și mie”, a declarat Adrian Vigheciu, consilier general PSD, pe pagina sa de Facebook.
Sectorul 2
Tu stii ce face copilul tau? Probeme grave la un after-school din Sectorul 2

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu 22.000 de lei un after school din sectorul 2 al Capitalei şi au propus închiderea definitivă a unităţii în urma neregulilor constatate.
Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti (CPCMB) a desfăşurat o acţiune de verificare, pe 17 ianuarie 2023, la Asociaţia Elmali /Mini Club Dumbo Kids (after school). Controlul, derulat în cadrul programului Academia Comisarilor, a fost efectuat ca urmare a unei sesizări primite de la unul dintre părinţii copiilor înscrişi în club.
„În urma neregulilor constatate, comisarii CPCMB au aplicat mai multe sancţiuni, după cum urmează: amenzi contravenţionale în valoare de 22.000 lei; oprirea definitivă de la utilizare a produselor alimentare neconforme; oprirea temporară a desfăşurării activităţii până la remedierea deficienţelor;propunere de închidere definitivă a unităţii”, se arată în comunicatul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
Mai mult, şeful ANPC, Horia Constantinescu, a anunţat că instituţia a anunţat Poliţia şi va depune sesizare penală în acest caz.
„Nu putem accepta condamnarea copiilor la riscuri greu de evaluat, atunci când părinţii doresc sau sunt nevoiţi să îşi lase micuţii în grija altora.
Pentru toate cele constatate, am anunţat organele de poliţie şi vom depune inclusiv sesizare penală. Vă vorbeşte acum părintele Horia Constantinescu, nu comisarul sau preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Nu cred că există, astăzi, sancţiune sau condamnare care să poată face suficient de multă dreptate, într-o astfel de situaţie. Aştept mesajele dumneavoastră pe WhatsApp, la 0745999111, cu poze sau orice alt detaliu, nu pentru a depune sesizări, ci pentru a mă informa referitor la situaţiile similare acesteia!”, a subliniat preşedintele ANPC.
Abaterile de la legislaţia în vigoare înregistrate de echipa de control au fost: funcţionarea blocului alimentar fără autorizaţie sanitar-veterinară pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică în cadrul After School; utilizarea, ca materii prime, a unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate şi deteriorate, cu rugină la baza frigiderului, cu chedere depreciate, cu acumulări de impurităţi; depozitarea, în acelaşi spaţiu de frig, a diverse produse alimentare: lactate, ouă, mezeluri, fără o delimitare fizică a acestora; derularea activităţii într-un spaţiu deteriorat sau neigienizat (tavanul cu zone de igrasie, cu exfoliere a vopselei, pavimentul murdar în zona bancurilor de pregătire a preparatelor, cu zone rupte, cu acumulări de impurităţi); lipsa unei zone de spălare a vaselor şi a veselei; lipsa unei zone de pregătire preliminară a materiilor prime; depozitarea recipientelor cu produse alimentare direct pe paviment, în spaţiul de desfăşurare a activităţii culinare, alături de alte recipiente cu resturi alimentare; folosirea unor produse alimentare, care prezentau în interiorul recipientului colonii de mucegai; folosirea unor ustensile de bucătărie neprofesionale; amplasarea sălii de mese în acelaşi spaţiu unde se desfăşoară activităţi didactice; derularea activităţii didactice într-un spaţiu deteriorat şi neigienizat: cu calorifere cu impurităţi, cu rugină, cu tavan cu zone de culoare neagră, cu igrasie, în spaţiu existând un miros înţepător, cu zona de trafic a unităţii murdară, cu ciobituri ale pavimentului şi scări din material lemnos, cu deprecieri.
În urma celor constatate, în timpul acţiunii de control, CPCMB a sesizat Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice a sectorului 2, din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.
- Bani4 săptămâni in urma
Daca politistul iti spune aceste cuvinte cand te opreste in trafic inseamna ca-ti cere spaga
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Locuitorii unei strazi din Bucuresti spun ca sunt atacati de ciori agresive: „Am fost lovita cu ciocul in cap si zgariata”
- Transport4 săptămâni in urma
Vizită neanunțată pe șantierul Lotului 2 Sud al Autostrăzii Bucureștiului
- Bani4 săptămâni in urma
Cat mai e spaga in Politia Rutiera din Bucuresti? Un politist planuia sa-si ia Tesla de 55.000 de euro din mita
- Bani4 săptămâni in urma
O mare companie românească duce Salamul de Sibiu în America
- Bucuresti4 săptămâni in urma
Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur furate din Capela Sfânta Elisabeta Cotroceni
- Bucuresti4 săptămâni in urma
Un medic de la un spital din Bucuresti s-a impuscat in cap
- Bucuresti2 săptămâni in urma
Acesta este locul din București pe care Ceaușescu îl ura foarte mult