Intra in contact cu noi

Sectorul 2

Locuitorii din Sectorul 2 al Bucurestiului sunt suparati ca trebuie sa plateasca cate zece lei pe luna pentru gunoi

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, apreciază că tariful pentru colectarea şi depozitarea deşeurilor propus de operatorul de salubritate este „destul de mare”, menţionând că Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) a apreciat că acesta este „insuficient” fundamentat, arată Agerpres.

„Din păcate, tariful transmis de către operator, care se află în consultare publică, este unul destul de mare. Am cerut şi o opinie de la ANRSC, autoritatea care verifică tarifele acestea, şi am primit un răspuns cum că acest tarif este insuficient fundamentat. Avem un consilier local care a pus nişte întrebări absolut legitime către operatorul de salubritate, la care nu am primit încă răspuns. Întrebarea era cum s-a format acest tarif şi de ce se ajunge la 850 de lei tona de deşeuri, care s-ar traduce în costurile pe care le-ar plăti cetăţenii.

Drept urmare, pentru că nu vrem să aprobăm un tarif pe repede înainte, ci vrem să fie un tarif corect – care să îi permită operatorului să plătească salarii, să facă şi profit, dar pe de altă parte nici cetăţenii să nu plătească ceva mult prea mare şi mult mai mare decât se întâmplă în alte sectoare – neavând încă aprobat un tarif corect pentru cetăţenii Sectorului 2, ne vedem puşi în situaţia ca pe o perioadă limitată să finanţăm acest serviciu de salubritate prin această taxă a persoanelor care nu au contract”, a arătat edilul într-o intervenţie live pe Facebook.

Reclama

El a menţionat că până la stabilirea tarifului va fi percepută taxa specială de salubrizare, în valoare de 10 lei/persoană/lună, care poate fi achitată până la finalul lunii iunie. Totodată, a subliniat că este vorba despre o „situaţie tranzitorie” şi şi-a exprimat speranţa ca de la 1 iunie cetăţenii să poată încheia contracte.

„Nu avem contracte în acest moment pentru că nu avem tarife aprobate, adică nu ştim la ce preţ se va ridica gunoiul de la fiecare dintre dumneavoastră. Şi nu avem tarife aprobate pentru că aprobarea acestor tarife trebuie, conform legii, să urmeze nişte paşi. Primul pas a fost făcut de operator, respectiv prin transmiterea tarifului şi punerea lui în consultare publică. (…) E o situaţie tranzitorie, dar nu avem ce face, pentru că atunci când am venit în primărie nu am găsit puse la punct mecanismele pentru a gestiona o astfel de situaţie şi s-a anulat acea taxă de habitat. Noi vrem să trecem la modelul cu tarif şi cu contract, iar cei care nu au contract să plătească o taxă. În acest moment, nimeni nu are contract, dar vom avea contracte începând cu 1 iunie – este ceea ce sper – odată ce clarificăm tarifele cu operatorul. Tarifele trebuie să fie votate în Consiliul Local şi vreau să mă asigur că aceste tarife sunt corecte”, a spus el.

Potrivit proiectului supus dezbaterii publice, tariful pentru activităţile de colectare, transport şi depozitare deşeuri menajere municipale în amestec realizate pentru utilizatori casnici de pe raza Sectorului 2 este de 717,89 lei/tonă fără TVA. Pentru activităţile de colectare separată, transport, sortare şi depozitare reziduuri a deşeurilor din ambalaje (reciclabile) realizate pentru utilizatori casnici tariful este de 597,01 lei/tonă fără TVA. Pentru colectarea separată, transportul, sortarea şi depozitarea deşeurilor reciclabile, nivelul tarifului ar urma să fie subvenţionat de la bugetul local, astfel încât utilizatorii casnici să achite 0,99 lei/tonă fără TVA.

Reclama

Sectorul 2

Promisiune electorala? Primaria Sectorului 2 anunta modernizarea Halei de Peste din Piata Obor

Publicat cu

pe

Primăria sectorului 2 a anunțat că va începe lucrările la modernizarea halei de pește, pentru a creşte gradul de confort al cumpărătorilor şi al comercianţilor care îşi desfăşoară activitatea în acest spaţiu. Decizia a fost votată în ultima ședință a Consiliului Local.

”Am hotărât să adaptăm proiectul iniţial de reabilitare a Halei Terminal la cele mai noi standarde europene şi să facem o reconstrucţie mai amplă. Nu ne rezumăm doar la reparații, ci vrem să izolăm termic şi la exterior clădirea, pentru a menține temperatura la un nivel optim în interiorul halei, fără pierderi de căldură, şi implicit, cu un consum mai scăzut de energie”, a transmis Primăria Sectorului 2 într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a instituției.

Primăria a mai anunțat că lucrările vor ține seamă și de nevoile persoanelor cu dizabilități.

„Considerăm că fiecare persoană are dreptul la o viaţa independentă, motiv pentru care în Sectorul 2 nu lăsăm pe nimeni în urmă şi accesibilizăm Hala Terminal pentru ca fiecare client să își poată face cumpărăturile fără efort, indiferent de nevoile sale”, se scrie în comunicat.

Vor fi executate reparații atât la interiorul cât și la exteriorul clădirii, vor fi refăcute instalațiile sanitare, electrice și termice, iar hala va fi recompartimentată. Astfel, va fi oprită degradarea imobilului, care va fi readus la standardele optime de utilizare.

Lucrările vor dura 12 luni din momentul începerii lor, iar investiția va fi de aproximativ 1,38 milioane de euro.

„Pentru suprafaţa de 2284.20 mp este necesară o investiţie în valoare totală de 6.902.020,72 lei fără TVA. Proiectul de modernizare va dura 12 luni de la momentul începerii lucrărilor”, mai precizează Primăria Sectorului 2.

Continua sa citesti

Sectorul 2

Campania „Începem Școala Sănătos” – servicii medicale gratuite pentru locuitorii Sectorului 2 din București

Publicat cu

pe

Monica Anisie, președintele Comisiei de Învățământ din Senat și președintele PNL Sector 2, continuă campania „Începem Școala Sănătos”, organizată împreună cu Asociația „Platforma pentru Educație Competitivă” și sprijinită de Organizația Femeilor Liberale a filialei PNL Sector 2.

Între 13 și 15 septembrie, orele 16:00-19:30, toți copiii, dar și însoțitorii acestora vor avea parte de consultații gratuite în specializările: medicină generală, oftalmologie, dermatologie, diabet și nutriți, acestea fiind realizate de către personalul medical al clinicii Noblesse. Evenimentul se află la a doua ediție și obiectivul acestuia este creșterea accesului la servicii de calitate în domeniul sănătății pentru locuitorii Sectorului 2 al Capitalei.

„Începutul de an școlar vine cu multe responsabilități pentru părinți. Eu, ca profesor, dar și ca părinte, înțeleg acest lucru. Cred că fiecare copil trebuie să aibă acces la educație și la servicii de sănătate de calitate. „Începem școala sănătos” este un proiect care îngrijește, dar și educă atât copiii, cât și părinții cu privire la atenția pe care trebuie să o acordăm sănătății. Ca și anul trecut, mă voi bucura să fiu în mijlocul copiilor, părinților și bunicilor. Împreună putem găsi răspuns preocupărilor cu privire la începutul noului an școlar. Mulțumesc pe această cale cadrelor medicale ce se vor ocupa și anul acesta de nevoile micuților, dar și ale adulților!”, precizează Monica Anisie.

Această ediție va avea un element de noutate reprezentat de prezența elevilor Școlii Postliceale Sanitare „Fundeni”, alături de profesorii acestora. Împreună vor răspunde curiozităților celor prezenți privind educația pentru sănătate.

Continua sa citesti

Sectorul 2

Primăria Sectorului 2 începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Publicat cu

pe

Primăria Sectorului 2 începe de joi ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, a anunțat primarul Radu Mihaiu, pe pagina de Facebook. Edilul spune că vor fi ridicate în primul rând mașinile care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic: cele parcate pe trecerea de pietoni, în stații de transport în comun sau cele care blochează accesul elevilor în apropierea școlilor.

Mașinile ridicate vor fi depozitate pe Aleea Bistricioara, unde îşi are sediul noul Serviciu de ridicări auto al Sectorului 2, iar proprietarii trebuie să plătească minim 500 de lei pentru recuperare.

Regulamentul pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar a fost aprobat de Consiliul Local în octombrie 2022, dar până acum nu a fost pus în practică deoarece Primăria nu avea unde depozita mașinile ridicate.

”Vă rog, aveți mare atenție unde vă lăsați mașina. De astăzi e operațional serviciul de ridicări mașini

Reclama

Vom prioritiza cele mai grave situații care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic – mașini parcate pe trecerea de pietoni, în stații de transport în comun sau cele care blochează accesul elevilor în apropierea școlilor.

Ce trebuie să știți:

– Dacă nu vă mai găsiți mașina în locul în care ați parcat-o, puteți confirma informația la dispeceratul Poliției Locale Sector 2 la următoarele numere de telefon: 021.25.25.103, 0753.317.168, 0800 800 772 sau 021 9941.

Reclama

– Mașinile ridicate vor fi depozitate pe Aleea Bistricioara, unde îşi are sediul noul Serviciu de ridicări auto al Sectorului 2.

– Recuperarea maşinii va fi posibilă doar după plata taxelor de ridicare, transport şi depozitare.

– Pentru vehiculele cu o masă maximă autorizată până în 5 tone se vor achita următoarele taxe: 200 lei ridicare, 150 lei transport și 150 lei pe zi pentru depozitare.

Reclama

– Pentru vehiculele cu o masa maximă autorizată peste 5 tone proprietarul maşinii va plăti 270 lei pentru ridicare, 200 de lei transportul și 150 de lei pe zi pentru depozitare.

– Aceste taxe pot fi plătite la casieria de pe Aleea Bistricioara, în numerar sau cu cardul.

– Programul de funcţionare este non-stop atât pentru serviciul de ridicări, cât și pentru restituirea mașinilor de la platforma Bistricioara.

Reclama

– Ulterior, şoferul maşinii va fi sancţionat cu 4 puncte de penalizare. Un punct de penalizare reprezintă 145 lei, ceea ce înseamnă că în total amenda va fi de 580 de lei. Amenda poate fi plătită la jumătate (290 de lei) dacă este achitată în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal.

Sincer, îmi doresc să nu avem prea mulți “clienți” la platforma de pe Bistricioara, însă asta presupune să NU periclitați siguranța celorlalți prin modul în care vă parcați mașina.a scris Radu Mihaiu pe pagina de Facebook.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Bani2 zile in urma

Fără țigări minorilor! BAT și ANPC promovează comerțul responsabil cu țigări!

BAT in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), demareaza luna aceasta campania anuala „Alege Asumat un Comportament Comercial...

Bucuresti2 zile in urma

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa...

Politica4 zile in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucuresti4 zile in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea: Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Poliția Locală să revină pe stradă!

Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Nici pentru profesori, nici pentru elevi sau părinții lor. Poliția...

Bucuresti3 săptămâni in urma

Salarii mărite la Primăria Capitalei! Cine sunt fericiții câștigători?

Consilierii generali au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre privind majorarea salariilor angajaților Primăriei Capitalei și ai instituțiilor subordonate acesteia....

Reclama

La mare cautare