Alimente expirate sau fără documente de proveninţă, frigidere insalubre, mâncare recongelată sau ouă păstrate la temperatura camerei.

<
Asta au găsit inspectorii ANPC în 28 de restaurante şi fast-food-uri din Capitală.

În urma controalelor, unităţile au fost amendate cu 147.000 de lei, iar trei restaurante au fost obligate de ANPC să-şi oprească temporar activitatea până la remedierea deficienţelor.
Totodată, au fost scoase de la comercializare 185 de kilograme de carne şi 60 de bucăţi de lipii.
Lista restaurantele unde s-au găsit nereguli:
Cofetărie Franţuzească
Restaurant Beirut
Restaurant Zaitone
Restaurant Divan
Restaurant Picolo Mondo
Restaurant Vaca MUUU
Restaurant Yoshi
Restaurant Arăbesc Sis Kebab,
mezze.ro- mâncare libaneză cu livrare la domiciliu
Restaurant Dines
Four Season
La Oriental
Tarboush restaurant
Sultan
Restaurant Marele Zid
Restaurant Templul Soarelui
Memos
Karamna
El Bacha
L’Incontro
Adress Fodd- restaurant cu specific turcesc
Tripoli- restaurant cu specific libanez
Restaurant No Name
Restaurant Coin Vert
Zen Sushi
Restaurant CHONG Quing
Restaurant Indian
Bozan Usta – Fast Food cu specific turcesc
Dristor Doner Fast Food
Restaurant Chineese Garden
Principalele abateri constatate:
 
– utilizarea de materiii prime si semipreparate  cu data limita depasita;
– aprovizionarea de materii prime fara documente de provenienta;
– utilizarea de semipreparate supuse  operatiunii de congelare, fara a avea autorizatie in acest sens si fara a avea posibilitatea de a stabili data durabilitatii minimale;
– spatii frigorifice  care aveau un grad avansat de uzura, neigienizate, cu lipsa termometrelor si fara a fi completate graficele de temperatura;
– semipreparate si semifabricate in unitatea proprie, portionate, congelate in unitate fara a avaea autorizatie si care prezentau evidente modificari organoleptice (arsuri de congelare) si care nu aveau elementele de identificare sau documentele de provenienta;
– lipsa unui grafic pentru uleiul folosit, colectarea reziduurilor solide se facea in recipient neacoperiti;
– lipsa informarii cu privire la ingredientele alergene si lipsa indicarii gramajului la unele produse;
– depozitarea in aceeasi camera frigorifica  de produse diverse, preambalate sau in caserole cu capac (preparate din carne, branzeturi );
– materii prime aprovizionate in stare refrigerate si semipreparate congelate in cadrul unitatii, fara ca unitatea sa fie autorizata in acest sens;
– nerespectarea vecinatatii in camera frigorifica;
– depozitarea oualor la temperatura mediului ambiant;
– graficul de temeperatura nu era completatat la zi;
– lipsa traducerilor in limba romana a meniului si a afisului privind meniul zilnic.

Transparenta face diferenta