Liberalul Tănase Stamule, consilierul economic al premierului Ludovic Orban, a comentat pe pagina sa de Facebook ceea ce se va întâmpla mâine în ședința Consiliului Local al Sectorului 1 în care se va dezbate Bugetul Primăriei Sectorului 1 pentru 2020. El prezintă o listă cu 10 probleme pe care le semnalează la alcătuirea bugetului pe care îl numește demn de luma științifico-fantastică prin care primarul Dan Tudorache își bate practic joc de banii publici:

<

”Mâine va fi supus spre aprobare în Consiliul Local bugetul Sectorului 1. Vreau atât să vă spun: Primarul invizibil a pregătit un buget populist, cu caracter electoral, plin cu lucruri demne de lumea științifico-fantastică. În continuare vă prezint 10 bombe pe care le-am identificat în acest buget:

1. Sunt crescute fictiv veniturile! Domnii de la Primăria Sectorului 1 ne spun că în anul în curs vor exista încasări de 584.000.000 lei din amenzi! O sumă care pe lângă faptul că este complet irealistă, deformează în totalitate bugetul.

2. Au introdus proiectarea și executarea lucrărilor unui număr considerabil de școli cu finalizare anul acesta. Este imposibil să realizezi toate procedurile, proiectul și să termini lucrările până la finalul anului.

3.  S-au bugetat rulouri de gazon într-o veselie. Am prezentat anterior într-o postare cum angajații primăriei montau gazonul pe ninsoare. Au de unde să mai pună în caz că se strică!

4. Pavează cu „aur” Parcul Regina Maria, de vreme ce au bugetat lucrările de reamenajare a acelei bucăți de grădină cu aproximativ 16.135.000 lei.

5. Au bugetat aproximativ 40.000.000 lei pentru realizarea unui bazin de înot (la Liceul Media)! Cât de mare credeți că poate fi un bazin de valoarea asta?

6. Au introdus din nou vestitul sistem automatizat de închiriere biciclete. Valoare totală 27.000.000 lei. Cu toate că anul trecut a generat o întreagă dezbatere negativă în sector, primarul tot încearcă să implementeze acest proiect.

7. Au bugetat realizarea unei clădiri sociale, în zona Dridu, deși acolo, istoric, se știe că până nu se mută țevile RADET din subteran nu va putea începe nici un proiect imobiliar.

8. Au bugetat căruțe pentru comerț stradal în valoare totală de 3.000.000 lei.

9. 13 stații grafice și programe de grafică în valoare totală de peste 300.000 lei, de parcă cineva intenționează să construiască o agenție media în cadrul primăriei

10. Iar cireașa de pe tort este un sistem de filtrare a apei în valoare de 50.000 lei „comandat” de Centrul cultural, o direcție care are sediul în Piața Amzei, nu undeva în deșert. Mă gândesc că vor să își oxigeneze mai bine creierul pentru a genera mega proiectele de care ați auzit până acum. Dar stați, nu ați auzit de nici un proiect, nu?! Asta pentru că nu au făcut nici un proiect notabil.

Pur și simplu primarul invizibil continuă să își bată joc de banii cetățenilor sectorului 1. Ne luptăm să eliberăm primăria și să încheiem odată această mascaradă ieftină care pare interminabilă.

#ProfuLaPrimărie #AdministrațieLiberală”, susține Tănase Stamule pe pagina sa de Facebook.