Acasă Bani Ion Tiriac cere Guvernului sa fie scutit de taxe, in schimbul unui...

Ion Tiriac cere Guvernului sa fie scutit de taxe, in schimbul unui campus universitar nou creat in nordul Bucurestiului

601

Încă de anul trecut Ion Țiriac și-a anunțat intenția de a implica fundația care îi poartă numele în dezvoltarea unui campus universitar de amploare.

Într-o discuţie cu redactorii Capital, fostul jucător de tenis, devenit de ani buni „cel mai bogat român“, a detaliat întregul proiect explicând şi greutăţile care stau în calea realizării acestui vis al său.

„Noi plănuim treaba asta de zeci de ani. În ultimii ani am primit şi promisiuni de la Guvern, Parlament şi Senat că vor scoate o lege prin care o fundaţie care investeşte într-un bun public o sută de milioane să nu mai plătească taxe. Exact ca în Statele Unite“, a explicat Ion Țiriac.

Detaliile unui proiect-mamut
Conform lui Ion Țiriac, campusul universitar din Otopeni se va întinde pe circa 35 de hectare şi va fi „exact cum sunt cele din Statele Unite“.
Pe lângă universitate, el va include spaţii de cazare cu 4.500 de camere, un amfiteatru cu trei – patru mii de locuri, stadion de rugby şi de fotbal, pistă de atletism, piscină olimpică şi o academie de tenis.

„Este o treabă foarte ambiţioasă. Vrem să începem din primul an cu 2.000 de studenţi. Asta însemnă că la sfârşitul anului patru vor fi 8.000. Primul lucru este ICEF-ul (n.n. – Institutul de Cercetare în Educaţie Fizică). Pe acesta îl fac eu cum ştiu. Nu vreau să fie o şcoală de profesori de sport. Vreau să fac şcoală de specialişti în sport. De acolo ieşi antrenor de gimnastică, nataţie, ce vrei…, dar cu acte în regulă. În mijloc fac o şcoală mai măruntă de recuperare medicală, iar cea mai mare parte va fi pentru business. Pe asta din urmă nu ştiu să o fac. Pentru ea am nevoie de cineva să mă ajute“, a explicat omul de afaceri.

Sursa: Capital.ro

<