Acasă Stiri Bucuresti actualitate Incepe modernizarea DN 1V, alternativa la aglomeratia de pe Valea Parhovei!

Incepe modernizarea DN 1V, alternativa la aglomeratia de pe Valea Parhovei!

703
Consiliul Județean Prahova a cedat Companiei Naționale de Drumuri porțiunea prahoveană a DJ 102I Câmpina-Săcele. Acest fapt va permite companiei de stat să aducă drumul forestier la standard de drum național.

Consiliul Județean Prahova a aprobat zilele trecute trecerea DJ 102I la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).
Anul trecut transferul a fost aprobat și de către Consiliul Judeșean Brașov. Drumul se anunță a fi o alternativă la aglomeratul DN 1.
Există însă câteva impedimente. DJ 102I, ridicat la grad de drum național și botezat DN 1V, se găsește într-o modestă stare tehnică la ieșirea din Câmpina. La capătul dinspre Săcele Brașov acesta este de-a dreptul drum forestier, neasfaltat. Aducerea drumului județean la standard de drum național nu va fi ușoară.
În al doilea rând, pentru a oferi automobiliștilor o viteză mai mare, drumul va trebui să aibe curbe mai generoase, fapt dificil în zona de munte prin care trece șoseaua.
În al treilea rând, drumul va ajunge în zona localității Săcele din Brașov, la fel ca și DN1A, șoseaua ce trece pe la Cheia. De aceea el va fi inutil celor care vor să ajungă la Sinaia, Predeal, Bușteni, Râșnov sau Bran, potrivit digi24.ro.

<