Incepand de astazi romanii care se intorc din Italia, Franta si alte tari nu mai trebuie sa stea in izolare

Guvernul anunta ca, incepand cu 23 iunie, romanii care se intorc in tara din Italia, Irlanda, Estonia, Finlanda si o parte din Franta (teritoriul european) nu mai trebuie sa intre in carantina/izolare.

<

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, convocat luni de premierul Ludovic Orban, a adoptat Hotararea nr. 31 prin care a fost actualizata lista statelor exceptate de la aplicarea masurilor de carantina/izolare (zona verde).

Exceptia se aplica persoanelor asimptomatice care sosesc in Romania din statele aflate pe lista, precizeaza Grupul de Comunicare Strategica.

Hotararea a fost luata „avand in vedere analiza efectuata de Institutul National de Sanatate Publica privind evolutia situatiei infectiilor SARS-CoV-2 in statele UE si din Spatiul Economic European (…), tinand cont de evolutia favorabila inregistrata in unele state, prin aplicarea criteriului de maximum 5 cazuri noi confirmate/un milion de locuitori, calculat ca medie a valorilor inregistrate in ultimele 14 zile”.

Astfel, incepand cu data de 23 iunie 2020, se excepteaza de la masura carantinarii/ izolarii persoanele care sosesc in Romania din Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda si teritoriul european al Frantei (Franta metropolitana).