Capitala se afla sub avertizare cod galben, de miercuri după-amiază până joi dimineaţă, când va ploua abundent şi vântul va atinge la rafală viteze de 55 de kilometri pe oră.
Temperatura maximă va fi de 7 grade Celsius,  joi, şi 8-9 grade Celsius, vineri, iar sâmbătă dimineaţă vor fi între -2 şi 0 grade Celsius, a declarat meteorologul Gabriela Băncilă, de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), la comandamentul de la Primăria Bucureşti, citată de News.ro.
Potrivit meteorologului, în Bucureşti, care va fi sub avertizare cod galben de miercuri ora 16.00, până joi, la ora 09.00, va ploua abundent, iar cantităţile de apă vor ajunge la 25-30 de litri pe metru pătrat. Vântul se va intensifica, iar între orele 13.00 şi 20.00 va fi valabilă o atenţionare cod galben privind rafale ce vor atinge 50-55 de kilometri pe oră.

<

„După ce valabilitatea atenţionării va expira mâine (joi, n.r.) dimineaţă, precipitaţiile vor mai fi prezente cu caracter temporar în Bucureşti, dar acestea nu vor mai fi importante cantitativ, în jurul a cel mult unu-doi litri pe metru pătrat. Nici vântul nu va mai fi la aceleaşi cote”, a precizat Gabriela Băncilă.

Temperaturile se vor menţine scăzute până la sfârşitul săptămânii, înregistrându-se valori termice cu 10 grade mai mici decât cele normale pentru această perioadă. Astfel, joi, maxima în Bucureşti va fi în jur de 7 grade, iar vineri nu va depăşi 8-9 grade Celsius.

Transparenta face diferenta