Presedintele PSD Sector 1, Florin Manole, solicita consilierilor locali din aceasta zona sa voteze pentru infiintarea unei comisii de verificare a achizitiilor publice din luna in care a fost instituita starea de alerta din cauza problemelor cu gunoaiele necolectate.

<

„Starea de alerta din Sectorul 1 a fost inutila si costisitoare. (…) Chiar daca starea de alerta nu a fost prelungita, Partidul Social Democrat insista pentru infiintarea unei comisii de verificare a achizitiilor publice din aceasta perioada. Cetatenii trebuie sa afle de ce si pentru ce au platit 3 contracte de salubrizare in loc de unul singur! Cerem consilierilor locali PNL si PMP sa voteze pentru infiintarea acestei comisii si sa inceteze sa o sustina pe Clotilde Armand in demersurile sale abuzive”, se arata intr-un comunicat de presa transmis, luni.

Fostul primar PSD, Tudorache-Diamante, a postat apoi pe Facebook mesajul „Stop tunurilor USR”.

Potrivit lui Florin Manole, „Clotilde Armand e obligata sa revina din concediu si sa isi faca treaba respectand legea”.

„Dupa o luna de achizitii netransparente, contracte tinute la secret si crestere a costurilor cu salubritatea, Sectorul 1 al Capitalei se intoarce de unde a plecat. Timp de 30 de zile, Primaria si Prefectura nu au informat cetatenii cu privire la contracte, la evolutia colectarii deseurilor, contraventii specifice constatate si sanctionate, strategia pe termen mediu si lung. Singurele informatii aparute public au fost cele relatate de presa sau cele cerute insistent de catre consilierii locali. Chiar daca starea de alerta nu a fost prelungita, Partidul Social Democrat insista pentru infiintarea unei comisii de verificare a achizitiilor publice din aceasta perioada”, a adaugat Manole.

PSD va continua campania de strangere de semnaturi pentru demiterea primarului Clotilde Armand, precizeaza el, considerand ca este „vinovata de tot acest haos administrativ”.

Pe 23 iulie, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Sector 1, cu acordul prefectului Capitalei, a adoptat o hotarare privind declararea starii de alerta in privinta situatiei deseurilor, pentru o perioada de cel mult 30 de zile. Prelungirea starii de alerta pe raza Sectorului 1 nu a fost aprobata, a transmis, luni, prefectul Capitalei, Alin Stoica. Potrivit acestuia, decizia a fost luata in baza informatiilor primite de la DSP, Garda de Mediu si Agentia de Mediu, avand in vedere ca situatia salubritatii in teren este una buna.