Acasă Politica HARTA pe Sectoare a candidatilor CERTATI CU LEGEA!

HARTA pe Sectoare a candidatilor CERTATI CU LEGEA!

560

Partidele şi-au anunţat deja candidaţii la primăriile celor mai importante oraşe din ţară, iar pe lista celor care concurează pentru fotoliul de edil există şi nume cu dosarele grele. De la candidatul PSD pentru Primăria Sectorului 6, Gabriel Mutu, urmărit penal de DIICOT pentru spălare de bani, primarul suspendat al Sectorului 5 cercetat pentru 25 de infracţiuni, Marian Vanghelie, unii politicieni nu se feresc să ceară din nou voturile alegătorilor chiar dacă, în multe cazuri, sunt acuzaţi de corupţie sau au probleme de integritate constatate de ANI.

Între timp, liderii de partid au promovat diverse criterii de integritate pe care candidaţii ar trebui să le respecte dacă vor să aibă şanse să candideze la primării, dar ele nu par, totuşi, să fie atât de stricte. Liviu Dragnea, de exemplu, a declarat chiar că pesedistul Gabriel Mutu respectă aceste „condiţii de bună purtare”, cu toate că este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Lupta pentru primăriile din sectoarele Capitalei a început plină de controverse. Chiar dacă partidele declară că au selectat candidaţii pe baza celor mai stricte criterii de integritate, scandalurile de corupţie nu s-au lăsat aşteptate. Astfel, PSD-istul care vrea să fie primar în sectorul 6, Gabriel Mutu, este urmărit penal de DIICOT din octobrie 2014 într-un dosar care vizează activitatea unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală şi spălare a banilor proveniţi din infracţiuni, anunta gandul.info.
Cu toate acestea, Liviu Dragnea a declarat că Mutu respectă criteriile de integritate stabilite de PSD, iar candidatul a ţinut să precizeze că procurorul care a instrumentat cazul a fost, între timp, reţinut de DNA într-un dosar în care este acuzat de şantaj.
Despre implicarea lui Mutu în infracţiunile menţionate, DIICOT precizează că „faţă de acesta există suspiciunea rezonabilă că a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de societăţi comerciale de tip fantomă înscrisuri justificative, care au fost înregistrare în contabilitatea SC GM Activ Building Management SRL, şi în baza cărora s-au efectuat transferurile de bani din conturile SC GM Building Management SRL în conturile societăţilor menţionate”.
O altă surpriză în Bucureşti vine din partea lui Marian Vanghelie, care a anunţat oficial că va candida din nou pentru fotoliul de edil. Primarul suspendat al Sectorului 5 a strâns semnături încă din februarie pentru a putea să candideze din nou, sub sigla Partidului Social Democrat Independent. Formaţiunea a fost deja înregistrată la OSIM de către iubita sa, Oana Niculescu Mizil. „Rolul meu este să fac ceva. Problema este: stiţi câţi oameni sunt în arest fără să aibă vină?”, s-a întrebat retoric Vanghelie. Acesta a fost suspendat din funcţia de primar pe 6 aprilie 2015, a fost eliberat din arestul preventiv în luna iulie şi apoi plasat în arest la domiciliu. Este trimis in judecata de DNA din luna iulie 2015, pentru 25 de infractiuni.
Un scandal cu iz de corupţie a avut loc şi în PMP Sector 6. Ştefan Enache, preşedintele formaţiunii de la Sectorul 6, a fost audiat luni de procurorii anticorupţie, după ce fosta candidată PMP la Primăria Sectorului 6, Carmen Dincă, a depus o plângere în care precizează că Enache i-a cerut 15.000 de euro pentru „demararea campaniei electorale” pentru alegerile locale.

„Indiferent ce plângere ar fi depus, eu nu am încălcat legea. Dumneaei este supărată că organizaţia nu a susţinut-o, dar ar fi fost incorect din partea noastră să susţinem un candidat care ar fi fost cumva dezavantajat în faţa unui alt potenţial candidat. Pentru că sunt mai mulţi potenţiali candidaţi şi vom vedea până la urmă ce decizie va lua organizaţia şi pe vine vom susţine pentru Primăria sectorului 6″, a arătat Enache. Vinerea trecută, Carmen Dincă s-a prezentat la DNA, unde a spus că a depus o plângere împotriva şefului organizaţiei PMP sector 6, pe motiv i-au fost ceruţi 15.000 de euro pentru „demararea campaniei electorale” pentru alegerile locale. Ea a precizat că a depus o adeziune pentru a intra în Mişcarea Populară pe 2 februarie, iar afirmaţiile conducerii formaţiunii referitoare la faptul că nu este membru sunt determinate de schimbarea numelui în Partidul Mişcarea Populară.

Citeste continuarea pe gandul.info.

<