Suntem la începutul campaniei electorale și puține lucruri par să mai șocheze pe cineva. Toată lumea promite și ne anunță că dacă va fi ales el lucrurile se vor îmbunătăți radical.
Candidatul USB la Primăria Capitalei are însă o poziție interesantă vis-a-vis de transportul din București. El propune ”o soluție hard” pentru transportul public de suprafață din Capitală. În cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri de pe pagina sa de Facebook, Nicușor Dan, susține că e nevoie de o scumpire cu aproximativ 50% a transportului cu RATB la situația actuală din Capitală:

”RATB are o problema hard. Cam 30 la suta din parc nu functioneaza. Există 30 de milioane euro bani europeni pentru achiziții de material rulant. Trebuie un audit serios acolo pentru a vedea care sunt problemele cu adevărat. Evident că trebuie și un confort mai mare în autobuze, troleibuze și tramvaie și de aceea cred că prețul pe care il platim acum de 1.30 RON/călătorie nu este in acord cu piata. Un preț de 2 RON sau poate mai mult… depinde, e mult mai rezonabil.”, a spus Nicușor Dan în sesiunea de răspunsuri pentru alegători. (videi la TC 3.52)