Primaria sectorului 3 a taiat in ultimele zile zeci de arbori de pe bulevardul Unirii din Bucuresti. Potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro, Primaria Capitalei a dat aviz de defrisare pentru 141 de arbori de pe acest bulevard pe 6 iulie 2016, in mandatul Gabrielei Firea, deoarece acestia erau uscati. Copacii s-au uscat insa dupa lucrarile de amenajare a bulevardului, facute de Primaria sectorului 3 in ultimii 2 ani, iar cetatenii din zona si ONG-urile de mediu au atras atentia atunci ca primaria a betonat spatiul verde si radacinile copacilor si acestia se vor usca. La vremea respectiva, Primaria sectorului 3 a dat asigurari ca suprafata de spatiu verde va creste.
„Directia de Mediu a emis avizul nr. 4098/1425795/06.07.2016, pentru defrisarea a 141 de arbori uscati 100% situati  pe B-dul Unirii, intre P-ta Alba Iulia si B-dul I.C. Bratianu, in spatii verzi limitrofe: scuarul central, jardinierele dinspre carosabil, alveole in parcarile amenajate spre blocuri, spatii verzi spre fatada blocurilor. Solicitarea de emitere a avizului de specialitate a venit din partea Directiei Administrarea Domeniului Public Sector 3 –  Serviciul Administrarea Domeniului Public, pe data de  02.06.2016. Mentionam ca solicitarea nu continea date concrete privind: caracteristicile dimensionale ale arborilor, problematica lor, numarul de arbori si localizarea acestora, astfel  incat inspectorul de specialitate  din cadrul Serviciului Avize si Acorduri a efectuat verificarea pe teren in prezenta reprezentantului delegat de institutia solicitanta si a emis  aviz de specialitate doar pentru arborii uscati 100%. Marcarea arborilor a fost facuta de inspectorul de specialitate din cadrul directiei, la data inventarierii pe teren, iar punerea in aplicare a prevederilor avizului precum si informarea cetatenilor din zona prin postarea pe site se face prin grija  Administratorului legal al terenului pe care se afla arborii. Adresa Direc?iei de Mediu cu obligatia postarii pe site spre informarea cetatenilor si a tuturor celor interesati de activitatea Directiei de Mediu a fost emisa pe data de 14.07.2016”, se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Dan Trifu, vicepresedintele asociatiei Ecocivica, spune ca arborii au inceput sa se usuce dupa lucrarile de reamenajare facute de Primaria sector 3 in urma cu 2 ani.
„Este o actiune prin care se doreste inlaturarea arborilor uscati si degradati care nu mai pot fi salvati. Am observat o serie de arbori care s-au uscat dupa lucrarile de modernizare a bulevardului. Acea ridicare a solului facuta in cadrul lucrarilor nu este benefica pentru arbori fiindca ajunge foarte greu apa la radacina, are o distanta mai mare de parcurs. Noi trebuie sa respectam ce spun specialistii, se amenajeaza o alveola la nivelul solului, alveola in care se uda arborii. Mai avem si acele cazuri unde s-a betonat spatiul din jurul arborilor.  Betonarea este cel mai prost exemplu pe care il avem. Este un dezastru fiindca nu mai poate respira arborele si nu mai ajunge apa la radacina”, a explicat Dan Trifu.
FOTOGALERIE Defrisari bulevardul Unirii/ Foto: Andrei Gutu


Citeste mai mult pe Hotnews.ro

<