Acasă Sectorul 6 Gabriel Mutu: În ultimele săptămâni am făcut un tur de forță, pentru...

Gabriel Mutu: În ultimele săptămâni am făcut un tur de forță, pentru a respecta începerea anului școlar.

40

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că bucureștenii au respectat regulile privind prevenția răspândirii Covid-19 în prima zi de școală. Desigur, au fost și incidente, dar toate izolate. „Luăm toate măsurile, inclusiv între schimburi avem spațiile dezinfectate, pentru a nu avea surprize”, a spus Mutu.

„În Sectorul 6 au fost respectate regulile. Pentru situația pe care ați prezentat-o, unde părintele a vrut să ducă copilul la școală fără mască, trebuie să înțelegem că avem o prevedere legală: accesul se face doar cu mască, avem și sancțiune.

Spuneam de la început…La nivelul Sectorului 6 toți elevii au primit măști din bumbac, astfel încât să nu existe niciun fel de scuză că nu au avut protecție. Am văzut imaginile cu profesoara care duce elevii cu sfoara, nu cred că e cea mai bună soluție.

Trebuie să aplicăm metode care să nu creeze disconfort elevilor. Știți cum este, însă, fiecare profesor aplică propriile metode, pentru asta e pregătit. Eu ca primar trebuie să mă asigur că materialele sanitare și restul – internet, camere, laptopuri – acele separatoare, credeți-mă, că în ultimele săptămâni am făcut un tur de forță, pentru a respecta începerea anului școlar.

„Nu am avut susținere de la Guvernul României”

Cred că dacă există mici elemente care ies din tiparul normalității nu trebuie să le luăm ca fiind exemple concrete. Am avut și mici incidente, dar să știți că au fost izolate și nu definesc efortul făcut de autoritățile locale la nivel național.

Tot efortul a fost susținut doar de autoritățile locale, fără niciun fel de susținere de la Guvernul României. Toate achizițiile sunt strict făcute de autoritatea locală și consider că e și normal așa, dar îmi pun probleme pentru acele primării care nu au fonduri necesare.

La nivelul Bucureștiului nu au fost probleme. Sper ca începutul acestui an școlar să nu aducă evenimente neplăcute din punct de vedere epidemiologic. Luăm toate măsurile, inclusiv între schimburi avem spațiile dezinfectate, pentru a nu avea surprize”, a declarat Gabriel Mutu la GÂNDUL LIVE.

<